Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Asylum megköszöni az Universalnak az ingyen reklámot

2012.05.02. 10:22 koimbra 6 komment

Nem is oly rég kiderült, hogy az Universal beperelte az Asylumot, mivel úgy vélik, hogy az American Battleship rossz fényben tünteti fel a Csatahajót és az sem tetszik a nagy stúdiónak, hogy az alacsony költségvetésű filmeket gyártó cég koppintásával megpróbál élősködni rajtuk. Az Asylum közleményben válaszolt, megemlítik, hogy ez a perc csak nekik jó, legalább több darabot tudnak eladni a filmből.

"Úgy egy éve reklámozzuk az American Battleship produkciót, ez idő alatt az Universal nem aggodalmaskodott. Elég érdekes, hogy a stúdió akkor fordul a bírósághoz, amikor a nagy költségvetésű alkotása, a Csatahajó, amely a Clue óta az első társasjátékon alapuló film  több negatív kritikát is begyűjtött. Bűnbakot keresnek vagy csak így próbálják felhívni a közönség figyelmét?  Majd kiderül a box office eredmények láttán. Az Universal keresete annak tudható be, hogy felettébb félnek attól, hogy a John Carterhez hasonló bukta születik. A stúdió lépése teljesen érthetetlen, de az biztos, hogy a bíróságon meg fogjuk védeni magunkat. Mindenesetre nagy köszönet a reklámért."

A Csatahajó nemzetközileg nem teljesít rosszul, úgy 200 millió dollár körüli bevételt produkált, az amerikai bemutató május végén esedékes. A filmre több, mint 200 millió dollárt költöttek, amihez még legalább 100 milliós marketing társul.

Címkék: per

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr324483800

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így Schmittelnek a filmkészítők 2012.05.02. 11:05:23

 A világ legrosszabb filmjei azok, amelyek egy másik alkotás farvizét próbálják meglovagolni, annak minden eredetiségét, érdekességét, igényességét nélkülözve. Ezek általában kísértetiesen hasonló címmel, az eredetire emlékeztető plakátt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2012.05.02. 12:03:34

Remélem az Asylum nyer. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.02. 12:34:20

nekik lennék én is megköszönném. :D

tjunior 2012.05.02. 15:04:03

Szerintem fölöslegesen húzgálják az oroszlán bajszát, mert csak feldühítik.
Számíthattak rá, hogy előbb-utóbb valaki berág rájuk.

sjbee 2012.05.02. 18:57:59

Na ez így már poén. Eddig inkább idegesített az Asylum, de erre adok egy nagy piros pontot. :D

vrango 2012.05.04. 07:52:44

Azért a pofátlanságnak is van határa:)

Egyébként meg nincs valamilyen jogi passzus az ennyire nyilvánvaló (lásd két poszter, vagy maga a cím akár)lenyúlás ellen?

A dolog azért zavar csak, mert az Asylum semmivel sem gyárt jobb filmeket a Universal...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.04. 10:45:59

@vrango: Nem hiába szoktak Hollywoodban össze-vissza perelgetni.:) Ha valami hasonlót találnak a másik filmjében, akkor mennek a bíróságra. Nyílvánvaló, hogy az Asylum nyúlt és koppintott, de vajon ez elég-e egy kemény ítélethez?
süti beállítások módosítása