Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Carré újabb regényét filmesítik meg

2012.05.05. 13:11 koimbra Szólj hozzá!

Több évtizede már, hogy az angol titkosszolgálatnak dolgozott John le Carré első kémregényével jelentkezett, népszerűsége nőttön nőtt, köszönhetően annak, hogy újabb és újabb szórakoztató és izgalmas könyvekkel jelentkezett. Számos minisorozat és film készült művei alapján, többek között a Sean Connery és Michelle Pfeiffer főszereplésével készült Oroszország-ház (The Russia House), A panamai szabó (The Tailor of Panama) vagy a több díjat besöpört Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy).

Ezúttal A mi emberünk (Our Kind of Traitor) regényét viszik a vásznakra, a rendezői poszton Justin Kurzel, a Snowtown ausztrál független alkotás készítője álldogál. Hossein Amini szállította a forgatókönyvet, neki köszönhető a Drive, az ő tollából származik a Hófehér és a vadász (Snow White and the Huntsman). Ha minden jól megy, meglelik a megfelelő színészgárdát és összeszedik a szükséges büdzsét, akkor ősztől foroghat a film.

A regény tartalma: Nagy-Britannia a válságban vergődik, miközben egy fiatal, baloldali érzelmű oxfordi tanár ügyvéd barátnőjével a Karib-tengeren nyaral, Antigua szigetén. Egy véletlennek köszönhetően megismerkednek egy orosz milliomossal, akinek nemcsak szemtelenül drága, gyémántokkal kirakott karórája, felesége és két gyereke van, hanem a sziget egy része is az övé. A férfiról hamarosan kiderül, hogy orosz bűnözői körök könyvelőjeként tett szert hatalmas vagyonára, és cserébe egy nyugalmas, új életért mindent el akar mondani az angol hírszerzésnek. Az angol pár segít neki felvenni a kapcsolatot a megfelelő körökkel, ám az orosz milliomos saját és családja sorsát bukott kémek, pénzéhes politikusok és elvetemült bankárok kezébe helyezi. John le Carré legújabb regényében a szervezett bűnözés, a nemzetközi pénzügyi körök és a politika világának összefonódásait mutatja be meggyőző erővel és sodró lendülettel.  (bookline)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr784490019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása