Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.05.31. 21:10 koimbra Szólj hozzá!

Mindörökké házasság

Alec Baldwin a Mindörökké rock (Rock of Ages, hazai bemutató: június 21.) egyik legbátrabb szereplője, és most talán az életben is nagy lépésre szánja el magát. A 80-as évek rockerei közé vezető extravagáns film szereplői a történet kedvéért mind kivetkőznek önmagukból: Tom Cruise hosszú hajú, agyontetovált rockert játszik, Baldwin pedig lepukkant, a csőd közelében egyensúlyozó klubtulajdonost. Az 54 éves színész, aki 2002-ben vált el Kim Basinger-től együtt vett részt a Cannes-i Filmfesztiválon menyasszonyával, a 27 éves Hilaria Thomas-szal, és állítólag innen házasodni indulnak tovább egy meg nem nevezett európai városba.
Alec Baldwin-nak voltak már komoly összecsapásai a mindenütt megjelenő fotósokkal, úgyhogy az ifjú pár nem nyilatkozott az esetről, és a meg-megújuló pletykaviharokra sem volt hajlandó reagálni: a színész és a múlt hónapban eljegyzett szerelme titkolják a tervezett lakodalom helyszínét.
De az esküvőt kísérő buli nem marad el: a Mindörökké rock igazából egyetlen hatalmas buli, és Alec Baldwin bebizonyítja benne, hogy a kor nem számít: minden generáció képes őrült tempóban élvezni az életet.
IC Press

 

 

A Titanic Blu-rayen

A Titanic minden idők egyik legsikeresebb filmje: 1997-es bemutatója után 11 Oscar-díjjal és hozzávetőlegesen kétmilliárd dolláros bevétellel bizonyította kivételességét, majd idén, a hajó katasztrófájának századik évfordulóján a mozikba került 3D változata újra szenzációvá vált. De a sikerek hosszú sora még nem ért véget. Ma jelentették be a régen várt hírt, mely szerint James Cameron műve hamarosan Blu-rayen is hozzáférhetővé válik, méghozzá 2D-s és 3D-s változatban is.
A tervek szerint nálunk szeptember 19-én kerül a boltokba a különleges film, amely – ahogy az új technika megköveteli – több szempontból többet is nyújt, mint az eredeti moziélmény: a lemez készítői több mint 2 és fél órányi extrát ígérnek, melynek jó része korábban még semmilyen formában nem volt hozzáférhető. Ott lesz majd köztük a film forgatásának alapos ismertetése, a világ legnevesebb Titanic-szakértőinek bevonásával készült dokumentumfilm az 1912-ben történt baleset titkairól; és természetesen a korábban már más formátumokon megjelent extrák teljes gyűjteménye is a lemezre kerül: 29 kimaradt jelenet, egy másik befejezés, több mint 60 kisfilm a színfalak mögül, a vizuális effektusok gyártásának bemutatása, óriási fotóalbum, kommentárok és még sok minden más.
A Blu-ray készítését – ahogy korábban a film 3D-s átalakítását is – természetesen maga a perfekcionizmusáról híres rendező, James Cameron ellenőrzi: így aztán nem lehet kétséges, hogy ősszel egy különleges, minden mozirajongó számára kihagyhatatlan lemez jelenik meg: a Titanic elnyeri tökéletes digitális formáját.
IC Press

Django tényleg elszabadul

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál főutcáján, a Croisette-en akkora poszter hirdette a múlt héten Quentin Tarantino új filmjét, hogy azt – a The Guardian újságírójának beszámolója szerint – valószínűleg még a Holdról is látni lehetett. A szerencsések azonban ennél alaposabban is megismerhették a Django elszabadul-t (Django Unchained, hazai bemutató: 2013 januárja): bő tízperces összeállítást nézhettek meg a még készülő westernből, melynek Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio és Samuel L. Jackson a főszereplője. A beszámolók szerint a megzabolázhatatlan mester vad, véres, politikailag különösen inkorrekt filmet készít egy felszabadított és fejvadásznak álló rabszolgáról.
Az elmúlt hetekben arról érkeztek a hírek, hogy a korábbi tervekkel ellentétben sem Kurt Russell, sem Sacha Baron-Cohen nem tudott szerepet vállalni a filmben: korábbi szerződéseik miatt nincs idejük a forgatásra. Ám a film producere, Tarantino legkitartóbb munkatársa Cannes-ban elárulta az újságíróknak, hogy a film szereposztása még nincs lezárva.
– Még egy hónap hátra van a forgatásból – nyilatkozta Harry Weinstein –, és valószínűleg meghívunk a filmbe egy-két meglepetés-hírességet… legalább egy kis szerepre.
Az azon nyomban beinduló találgatások középpontjába Michael Fassbender került. A színész, akit legközelebb a Prometheus androidjaként láthatunk viszont, a Becstelen Brigantyk-ban dolgozott már együtt Tarantinó-val, és mostanában készült róla néhány fotó New Orleansban, ott, ahol a Django elszabadul is készül. Biztosat természetesen még senki sem tud: legkésőbb egy fél év múlva ez is kiderül.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr264557869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása