Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Project X - A buli elszabadul

2012.06.06. 21:33 koimbra 5 komment

 

Ó, azok a csodálatos gimis bulik. Mi mindent is tanulhattunk a filmekből? A sörhordókban kifogyhatatlan mennyiségű hideg ital található, a csajok bármikor ledobják melltartójukat (a Girls Gone Wild műsor készítőinek legnagyobb örömére), ha van medence természetes, hogy abban egy szál semmiben úszkálnak. Elmaradhatatlan a sörpong és maximumra tolják a hangerőt.

Thomas átlagos középiskolás lúzer, akit még szülei is egy nagy vesztesnek gondolnak. Nem tűnik ki a szürke tömegből, magasról tesz rá mindenki, talán csak az a különös, hogy egy pompon csaj örömmel lóg társaságában. Baráti körébe tartozik Costa, aki rettenetesen unja, hogy jó ideje nem tudott egy jót szórakozni. Thomas születésnapja alkalmából apja megengedi neki, hogy otthon bulizzon, persze csak szolid körülmények között. Semmi ricsaj és ne legyen túl nagy tolongás. Costa hozzálát, hogy minél több emberhez eljusson a buli híre, talán ők maguk lepődnek meg, amikor a környékről minden élő és mozogni tudó ember odasereglik.

 

Todd Philips a produkció húzóneve, „a Másnaposok alkotójától” - még véletlenül sem hagyták le egyetlen marketinganyagról sem. Pedig érdemesebb lett volna megemlíteni a Cool túrát és Sulihuligánokot is, amiből könnyedén leszűrhető, hogy otthonosan mozog a témában. És attól sem félt, hogy olyan „eszközt” vessen be, ami eleddig más műfajban volt csak igazán közkedvelt. A found footage „használata” leginkább a horrorok esetében terjedt el. Legutóbb a Chronicle bizonyította, hogy a képregényes beütésű, szuperhős jellegű filmek esetében is megállja a helyét. Project X nagy részét Thomas egyik haverja rögzíti, akiről azon kívül, hogy a szülei eltűntek nem túl sokat tudunk meg. Illetve de: szeret kukkolni és kihallgatni beszélgetéseket, aminek mi is részesei lehetünk.

„Az éjjel soha nem érhet véget.” - ismétlődik ezerszer a Soho Party régi slágerében. Ezt kívánja az őrületes bulira összegyűlt fiatalság minden egyes tagja. Dübörög a zene, őrületes a hangulat, a csajok - mintha kötelező lenne – dobálják le magukról göncüket és egy kis hányás sem akadályozhat meg senkit abban, hogy továbbra is jól érezze magát. A buli elszabadul – hirdeti a poszter és nem túloz. A vigadalom az egyik pillanatról a másikra, minden átmenet nélkül az utcán folytatódik, ebbe még a zsaruk sem mernek beleszólni és aminek betetőzéseképpen még egy lángszórós drogdíler is megjelenik.

Az alkotás gyakorlatilag filmként értékelhetetlen. A szereplőkkel nem hogy azonosulni nem lehet, de igazság szerint megkedvelni is nehéz őket. A születésnapos Thomas az est nagy részét aggódva, „Jajj, most mi lesz?” nyivákolással tölti el és csak rettenetesen nehezen lép át a „Most már letojom” szintre. Azonban mindez totálisan remek partihangulatot áraszt. Csakis e miatt érdemes leülni elé. Illetve akkor ajánlott a megtekintése, mielőtt elindulnánk az éjszakába. Egy-két pohár bor (vagy feles) pedig mindenképp dob rajta.

Amerikai bevétel: 54 millió dollár
Eddigi összbevétel: 94 millió dollár

imdb: 6,6
rottentomatoes: 24 %

Címkék: iromány vígjáték project x

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr364570147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederico 2012.06.07. 10:26:08

Már vártam a kritikát a filmről :)Barátnőmmel néztük meg egyik este, kikapcsolódásnak, lazulásra teljesen megfelelt, zenei összeállítás meg elég jóra sikeredett

sDavid · http://imusic.blog.hu 2012.06.07. 18:20:20

Tudom, hogy filmként értékelhetetlen, de szerintem zseniális lett abból a szemszögből, hogy talán mindenki szeretne egy kicsit a helyükbe lenni és egy hatalmasat bulizni. (avagy szétekizni/szívni/inni magát!) :)
süti beállítások módosítása