Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.06.07. 21:35 koimbra Szólj hozzá!

Csenge a mikrofon előtt

A kismamutok előbb-utóbb nagyra nőnek. A Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens (Ice Age 4. – Vándorló kontinens, hazai bemutató: július 5.) főhősei közt természetesen ott van mindenki, akit eddig megszerettek a Jégkorszak-rajongók, visszatér Sid, Motkány, Diego és Manny, de fontos szerepet kap egy kamaszmamut is: a 3. részben született Kisbarack. Neki a magyar változatban Patkó Csenge kölcsönzi a hangját – aki még maga is kiskamasz volt, amikor az első Jégkorszak-film a mozikba került.
Csenge édesapja az Első emelet frontembere, de már a saját jogán híres: és hírnevéhez hozzájárult jó néhány szinkronszerepe is, melyek közül valószínűleg a Jégkorszak 4.-ben való közreműködés az eddigi legfontosabb. A szerep súlyát az adja meg, hogy a lázadó kamaszmamut magyar hangját nem itthon választották ki, hanem a Los Angelesbe kiküldött hangminták alapján az eredeti film munkatársai döntöttek Csenge mellett.
– A Jégkorszak-ban Sid és a Motkány a kedvencem – vallotta be a felvételek szünetében Patkó Csenge. – tetszik, hogy az esetlenségük mellett mégis nagy szívük van.
Az ifjú színésznőnek szerencsére a saját figurája problémáit sem volt nehéz átélni:
– Úgy érzem, van közös bennem és Kisbarackban – mondta. – Ő is akaratos, lázadó, és folyton bizonyítani akar. Ebben azt hiszem, eléggé hasonlítok rá. És az sem zavar, hogy valószínűleg egy fél tonnával nehezebb nálam: hiszen a szerelem megszépít, és Kisbarack ebben a részben épp az első szerelemmel ismerkedik meg.
Miközben persze a jégkorszaki csorda többi tagja őrült kalandokon megy keresztül a jeges tengeren, kalózok, bálnák és ősszirének között…
IC Press


Tom Cruise, a rocker (16)

Ez megrázza a világot: a Mindörökké rock (16) (Rock of Ages, hazai bemutató: június 21.) rajongók pénteken Los Angelesben, vasárnap Londonban izgulhatnak. A 80-as évek rocker-hangulatát feltámasztó film két látványos premierrel ünnepli önmagát, és mindkét helyen ott lesznek azok a színészek, akik segítettek megidézni az őrült hangulatot – a legtöbben valószínűleg Tom Cruise-t várják közülük, aki a filmben hosszú hajú, tetovált, rocksztárt alakít. Méghozzá olyan jól, hogy filmbeli partnernője, Julianne Hough így nyilatkozott róla:
– Ő a világ legszexisebb pasija… a vőlegényemen kívül – a kijelentés súlyát az adja meg, hogy a stáb néhány jelenetet az amerikai korhatárbizottság kedvéért vágott ki végül a filmből: túlságosan is erotikusra sikerültek.
A kivágott jeleneteket sajnos már nem láthatjuk, de a premierről azok sem maradnak le, akik nem lesznek 10-én Londonban. Magyar idő szerint vasárnap délután 5-től 7-ig a Mindörökké rock (16) magyar facebook oldalán (https://www.facebook.com/MindorokkeRock) nyomon követheti mindenki a vörös szőnyeges bevonulást, és aki odakattint, nemcsak a sztárokat, hanem egy európai léggitár-verseny döntőjét is megcsodálhatja. A versenyben résztvevők kötelező száma természetesen nem is lehet más, mint az I Love Rock’n’Roll című rockhimnusz.
IC Press

Jelenés Budapesten

Varázsló volt, kísértett lett: Tom Felton, aki Draco Malfoyként vált világhírűvé, már felnőtt szerepet játszik. Egy Zola-regény, a Thérèse Raquin alapján készült misztikus thriller főszereplőjeként válik filmbeli felesége és annak szeretője áldozatává: hogy azután kísérteni kezdje őket. A többnyire gonosz figurákat játszó 25 éves szupersztár most Budapesten kísért: az 1860-as évek Párizsát a filmesek a pesti belvárosban építették újjá. Felton barna hajjal, kissé kopaszodón és holtsápadtra maszkírozva kezdte meg a magyarországi munkát, és a Twitteren közzétett üzenetei szerint nagyon tetszik neki a főváros. Pedig valószínűleg mostanában nincs sok kedve Twitterezni: az elmúlt napokban egy ismeretlen újra és újra megpróbált betörni a színész accountjára – de egy szupersztárnak manapság ezt el kell viselnie.
És Felton igazi sztár, sőt, a Harry Potter-filmek főszereplői közül talán ő a legkeresettebb színész. Az utolsó Potter film óta ez a negyedik munkája, és a következő két évre másik háromra van már szerződése. Nemrég fejezte be a Jelenés (The Apparition, hazai bemutató: 2012 ősze) című horrorfilm forgatását is, melyben az Alkonyat-sorozatból ismert Ashley Green oldalán egy kísértetekkel kísérletező tudóst alakít.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr454572470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása