Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az két felvonásban

2012.06.08. 12:00 koimbra 4 komment

3 évvel ezelőtt a Warner bejelentette, hogy Stephen King egyik vaskos regényéből mozifilm készül. Dave Kajganich, a Kedvencek temetője remake írója feküdt neki a forgatókönyvnek, de az eltelt évek alatt nem sok info érkezett a projekt háza tájáról.

Most épp úgy áll a helyzet, hogy Cary Fukunaga rendező két felvonásban szeretné elmesélni a regény tartalmát és a Warnernél támogatják az ötletet. A Sin Nombre és a Jane Eyre direktora Roy Lee és Dan Lin producerekkel ügyködik a tervezet kivitelezésében. A szkriptet Fukunaga Chase Palmerrel, a behalt Dűne film írójával közösen veti papírra.

A regényből 1990-ben készült egy tévéfilm, amiben Tim Curry bújhatott a bohóc jelmezébe. 1998-ban az indiaiak készítettek egy horrorsorozatot King művéből. 2010-ben Guillermo Del Toro pendítette meg, hogy csinálna egy mozifilmet.

Az 90-es tévéfilm  tartalma: A csatornák mélyéről kapaszkodik fel... Ártatlan gyermekekre vadászik... Pontosan tudja, hogy mitől lesz úrrá rajtunk a jeges rémület, és mindig a nyomunkban van... Valami, az emberi értelmet meghaladó sötét erő övezi Pennywise, a bohóc kedves figuráját, aki harminc évenként felébred álmából, hogy halálra rémissze a kis új angliai város, Derry lakóit. Hét gyereknek azonban sikerül legyőznie a gonoszt, de ő pontosan harminc év múlva visszatér, hogy bosszút álljon. A megmagyarázhatatlan félelem átértelmezi a valóságot, és életre kelti hetük legvadabb rémálmait.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr164573430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.06.08. 12:59:00

Egy hétig nem aludtam rendesen, miután megnéztem a Tim Curry-s verziót. Nem visz rá a lélek, hogy ezt bevállaljam.

Tipca 2012.06.08. 15:01:08

A könyv az egyik kedvencem Kingtől, elejétől a végéig lebilincselő. A filmet anno kölyökkoromban imádtam, nemrégiben újranéztem, most inkább csak mosolyogtam egy-két jelenetén, szóval talán nem árt neki a remake, viszont kétlem, hogy Tim Currynél jobb Krajcárost találnak.

Sanosuke 2012.06.08. 17:35:28

én azt mondom kibírjuk az eredetivel.

annál jobb úgysem lehet.

Cucuminator 2012.06.08. 21:46:07

Elvileg a Tim Curry-s csak az első könyvet dolgozta fel. Nem láttam, nem olvastam, javítsatok ki ha tévedek! ;D
süti beállítások módosítása