Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Aggódjunk a World War Z miatt?

2012.06.13. 14:36 koimbra 15 komment

worldwarz(1).jpgAggódhat a Paramount, aggódhat Brad Pitt és most már aggódhatunk mi is. Eleve bátor húzás volt 125 millió dollárt elkölteni egy olyan filmre, amelyben zombik rohangálnak. Az élőholtaknak is megvan a saját rajongói bázisa, de ennyi zöldhasút még nem költöttek el (nem mertek) egyetlen zombis produkcióra sem. Ettől eltekintve nagyjából minden a legnagyobb rendben zajlott a munkálatok alatt, még az sem zavart be, hogy a Magyarországon forgó filmhez érkezett fegyvereket a Terrorelhárítás lefoglalta.

Majd márciusban a stúdió bejelentette, hogy a World War Z mégsem decemberben, hanem 2013 júniusában érkezik. Múlt hónapban jött a hír, hogy Mark Forster rendező a vágószobában döbbent rá, hogy fel kell még venni ezt-azt, hogy normálisan nézzen ki műve. Ám nem csak egy-két napos pótforgatásra van szükség, hanem hét hétre. A Paramount gyorsan átküldte Damon Linfelofnak a forgatókönyvet, megkérték, hogy írja a történések utolsó harmadát.

A legnagyobb probléma azonban maga a rendező. A THR oldalnak néhányan elsuttogták, hogy Forster egyáltalán nem állt a helyzet magaslatán a munkálatok alatt. Forster inkább a drámákban van otthon, karrierje csúcspontja a Szörnyek keringője volt, amelyet a kritikák is éltettek. A Quantum csendjével próbálta bizonyítani, hogy megállja a helyét a nagyobb költségvetésű filmek élén is, ám az akciójelenetekkel nem tudott mit kezdeni. A World War Z esetében a kreativitással is hadilábon állt, alig volt ötlete és látszólag fogalma sem volt, hogy mit kellene csinálni. Hiába közeledett vészesen a forgatás kezdete egyszerűen nem jutott dűlőre abban a fontos kérdésben, hogy a zombik miképp nézzenek ki az alkotásban. És amíg a maszkmesterek nem kapnak utasítást, addig csak malmozni tudnak.

A fejesek is tudták, hogy Forster leginkább a karakterekre, a szereplőkre és a történetre fókuszál, ezért egy wordwarz.jpgveterán és tapasztalt second unit rendezőt  és stábot szerződtettek köré. Úgy gondolták, hogy ha a rendező esetleg tanácstalanul pislogna az akciójelenetek előtt, akkor Simon Crane és emberei majd jó tanácsokkal kisegítik.

Nem vált előnyére a filmnek, hogy túl sietősre vették a tempót, még a forgatókönyvön is lett volna mit csinosítani, amikor a stúdió megadta az engedélyt a forgatás elkezdésére. Úgy hírlik, hogy a film főszereplője és producere, Brad Pitt eléggé jóban van a Paramount vezérével, Brad Grey-jel, így sikerült kiharcolni, hogy minél előbb eldördülhessen az első csapó. Szerették volna decemberre dobozban tudni a produkciót, de a nagy sietségnek ez lett a vége. Crane jelezte, hogy a second unit stábnak 60 nap kellene, e helyett 20 napot adtak neki.  Ám a bennfentesek azt is elregélték, hogy a film első 45-60 perce fantasztikus, csak a maradékot kellene valahogy gatyába rázni.

A film Max Brooks regényén alapszik, a  történetben egy vírus kiszabadul, aminek hatására az emberek többsége zombivá változik. A cselekmény 10 évvel a vírus elszabadulása után játszódik, főszereplő szeretne utánajárni, hogy miképp tört ki az armageddon. Útnak indul és a túlélőkkel készített interjúkból lassacskán összeállnak a részletek.

worldwarz.jpg

Címkék: miújság könyvből film world war z

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr554585694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.06.13. 16:57:50

A könyv már pár hete itt csücsül a polcomon,de gondoltam ráérek még az elolvasásával. Ezek a tények egyáltalán nem hangzanak jól,pedig nagy reményeket fűztem hozzá,meg elvileg trilógiát terveztek neki,de van egy olyan érzésem ez is nagyot fog bukni.Sajnálnám nagyon,de ha már utóforgatásról van szó,sosem sül ki belőle semmi jó,pl ott volt a Farkasember is.Majd kiderül...:(

Spawn85 2012.06.13. 18:04:07

Hét hetes utóforgatás...szerintem nyugodtan lehet aggódni.

Szativolution 2012.06.13. 19:48:08

"A Paramount gyorsan átküldte Damon Linfelofnak a forgatókönyvet, megkérték, hogy írja a történések utolsó harmadát." - A Prometheus után én már itt elkezdtem aggódni...

kerdezo83 2012.06.13. 20:49:54

Damon Linfelof... NEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!
Akkor a film végén kijövünk majd a moziból és azon vitázunk, hogy mitől is törhetett ki az a vírus. :(

Jester 2012.06.13. 20:51:50

A Lost után éreztem, a Prometheus után biztos vagyok benne, hogy Lindelofot az alienek elé kéne vetni...

kerdezo83 2012.06.13. 20:55:08

Damon Linfelof=Damon Lindelof a lényegen nem változtat.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.06.14. 08:33:37

Az elején még trilógiának akarták, most meg gyorsan egy kis plusz forgatás meg a vége átírása.

Nem kizárt de az is bejátszhat, hogy gondolom mégis inkább 1 filmnek tervezik. De hogy azon kívül még mi...? Remélem nem cseszik el nagyon, vagy legalábbis látszani fog rajta az a 150 millió. Tehát nem 10 túlélő egy házban hanem milliós hordák. :)

Szerintem a WWZ-t inkább ilyen Rome szerű nagy költségvetésű minisorozatban lehetne elképzelni. Az jobbat tenne neki.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.06.14. 08:59:58

Kiegészítés...

Olvastam egy ilyen hírt...

"Azok szerint viszont, akik már látták az eddig leforgatott anyagot, a film egyáltalán nem menthetetlen, csak az erős első 45-60 perchez kéne forgatni egy hasonlóan erős befejezést."

Ennek van valami valóságalapja? Mert ha igen akkor bíztató.

Dean6 2012.06.14. 09:33:12

@Prof. William: Ez egyértelműen magyarázkodás,hiszen akkor nem ennyi ideig lenne utóforgatás.

kaamir 2012.06.14. 12:30:46

Lindelof..hajjaj, a végén még kiderül, hogy a zombik teremtették az embert :D

tjunior 2012.06.14. 17:23:34

"Ám a bennfentesek azt is elregélték, hogy a film első 45-60 perce fantasztikus, csak a maradékot kellene valahogy gatyába rázni."
Hihető...

Sanosuke 2012.06.14. 18:55:51

@tjunior: akkor csak adják ki azt a részt.)

zsolt90 2012.08.04. 15:34:54

Én olvastam a könyvet és hogy őszinte legyek az sem ragadott magával. Kíváncsi vagyok a filmre, hogy milyen lesz. Ha végre elkészül valamikor.
süti beállítások módosítása