Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.06.14. 21:01 koimbra Szólj hozzá!

Mindörökké Leppard (16)

Az igazi rock’n’roll életérzést nehéz megtapasztalni. A Mindörökké rock (16) (Rock of Ages, hazai bemutató: június 21.) stábja arra szövetkezett, hogy életre kelti a 80-as évek vad, pörgős, őrült bulihangulatát, és ehhez néhány klasszikus rockslágert is felhasznál, a kor legnagyobb rocksztárját pedig a mi korunk egyik legnagyobb mozisztárja kelti életre: Tom Cruise.
A film egyik helyszínéül szolgáló klubot felépítették, táncoló, bulizó statisztákkal pakolták tele, az alkotók mégsem voltak biztosak benne, hogy elég hitelesek lesznek-e. De közel volt a segítség.
A film rendezője, Adam Shankman titokban meghívta a díszletbe a környéken turnézó Def Leppardot. Az angol rockerek, akiknek világszerte több mint 100 millió lemeze kelt már el, óriási turnébuszokkal, igazi rocksztárpompában érkeztek, és mindenki meglepetésére a díszletszínpadon igazi koncertet adtak. Lenyomtak három számot, köztük a filmben is szereplő Pour Some Sugar On Me-t: ennek előadásakor Tom Cruise is színpadra lépett velük. A gyors koncert után a banda tagjai biztosították az alkotókat arról, hogy a klubjuk teljesen oké – és a stáb megnyugodva vághatott bele a forgatásba. A színpad – és a sztár – kiállta a próbát.
IC Press


A pók Tokióban (12)

A japánok mázlisták! Ők jóval előbb láthatják A csodálatos pókember-t (12) (The Amazing Spiderman, hazai bemutató: július 12.), mint bárki más: tegnap az elegáns Roppongi Hills környékét ellepték a rajongók, mert a gálapremier kedvéért a film összes szereplője a szigetországba utazott. A film behálózta Tokiót!
A legtöbben természetesen a két főszereplőre, a pókembert játszó Andrew Garfield-re és az új szerelmét, a Gwent alakító Emma Stone-ra voltak kíváncsiak: a rajongók érdeklődését csak feltüzelte az, hogy a színészek nem csak a film kedvéért ölelkeznek annyit – sokáig tagadták, de mára semmi kétség: egy párt alkotnak.
– Már a legelső próbafelvételen nagyon tetszett Emma – vallotta be a 28 éves Garfield. – És a forgatás során rengetege időt töltöttünk együtt. Két felvétel között mindig sokat hülyültünk, és én éreztem, hogy ez mégis más, mint a szokásos játék. Emmánál mindig résen kell lenni, egyelten pillanatot sem lehet ellustálkodni: és ez nagyon jó.
– Andrew Garfield ideális pókember – viszonozta a bókokat a színésznő. – A pókember a legemberibb a szuperhősök közül, egyszerű, jó fej srác. Ez benne a klassz. És ezért tudja Andrew olyan jól eljátszani.
IC Press

Vanilla szerepében Vanilla (16)

Adam Sandler-nek mindig van egy új ötlete. Az Apa ég! (That’s My Boy, hazai bemutató: augusztus 2.) vad bulikomédiájába meghívta azt az embert, aki leginkább a vad bulijairól híres: a film egyik főszereplőjét Vanilla Ice-nak hívják… és Vanilla Ice alakítja: kiöregedett rappert játszik, akinek volt régen egy-két jó slágere, de ma már egy volt gyerekszínésszel együtt árul sültcsirkét egy jégpálya kijáratnál. Nagyon úgy tűnik, mintha saját magát formálná meg. De a 90-es évek legendás fehér hip-hop sztárja, aki ma is az underground rap egyik menő előadója, ezt másképp látja.
– Akit játszom, az nem én vagyok, csak ugyanúgy hívnak minket – magyarázta nemrég a hitfix.com-nak. – Egy felnagyított, eltúlzott Vanilla Ice-paródiát nyomok le. Ki kellett bújnom hozzá a bőrömből rendesen. Ahhoz, hogy eljátsszam, ugyanúgy készülnöm kellett a figurára, mint bárki másnak egy másik szerepre. Sandler azt akarta, hogy a 90-es évekbeli magamat adjam, úgyhogy sorra megnéztem a régi klipjeimet, és a forgatáson alig tudtak lehámozni arról a régi Ford Mustangról, amiben Adammel az üldözési jelenetünk van: jó cucc, de már teljesen kiment a fejemből, hogy ilyen is volt.
IC Press

Kertvárosi borász

Úgy látszik, a legnagyobb bohém is megállapodik egyszer. Aki pedig megállapodik, az előbb-utóbb borászkodni kezd. Vince Vaughn nemcsak zseniális komikus, hanem igen tehetséges bohém is volt: de két évvel ezelőtt megházasodott, leszokott a dohányzásról, lánya született – és bár a humora nem fakult meg, a körülötte régebben sűrűn tenyésző pletykák szinte teljesen eltűntek.
A színész hamarosan régi barátjával, Ben Stiller-rel tér vissza a vászonra. Duójukat Jonah Hill és Richard Ayoade stand-up sztár egészíti ki: ők négyen alkotják a Kertvárosi kommandó-t (The Watch, hazai bemutató: szeptember.), akiknek egy ufóinváziótól kell megmenteniük a Földet. De Vaughn-t nem köti le teljesen a Szellemirtók-szerű vígjáték. Új érdeklődési területe: a bor.
– Nem vagyok mániákus borszakértő – tiltakozott nemrégiben, amikor erről kérdezték. – De elmentem Kaliforniába, a Napa völgybe, és tényleg majdnem új életet kezdtem. Engem is körbevezettek, ahogy arrafelé szokás, és mire a harmadik pincészetbe értünk már vettem hat láda bort. Azt hittem, sosem fogom meginni.
Vaughn az elmúlt évben mégis a borok szakértőjévé fejlődött, és már a következő lépést fontolgatja.
– Régebben elképzelhetetlennek tartottam volna ilyet, de most már tetszik az ötlet – vallotta be. – Igaz, azelőtt nem is ittam mást, mint sört. Tervezgetem, hogy veszek pár hold szőlőt arrafelé. Talán bort fogok csinálni. Még az is lehet, hogy Ben Stiller-rel együtt vágunk bele.
IC Press

Címkék: hírlevél intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr164589181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása