Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2012.06.19. 21:39 koimbra Szólj hozzá!

Rachel Weisz nem mert a Bourne-ra gyúrni

         Rachel Weisz nem vonult edzőterembe, mielőtt elkezdődött volna A Bourne hagyaték forgatása, pedig jó néhány meredek jelenete van a látványos akciófilmben. – Eleve túlságosan izmos vagyok, ezért ha nekiálltam volna súlyzózni, a végén úgy néztem volna ki, mint egy női terminátor – mondja a színésznő. – Ráadásul a film nem is kívánja meg, hogy tipikus akcióhősnő legyek: Martha civil, aki véletlenül keveredik a kémhistóriába. Éppen az tetszett ebben a szerepben, hogy teljesen normális embert játszom, akinek nincsenek különleges képességei. Még fegyverem sincs, az összes felmerülő problémát Bourne utódja, Aaron Cross intézi el, akit Jeremy Renner játszik. Ő viszont alaposan fel van fegyverezve, bár a rosszfiúk nagy részét puszta kézzel intézi el.

         (The Bourne Legacy – hazai bemutató: 2012. szeptember 6.)

Kegyetlen, durva lesz a rebootolt Múmia

         Feltámasztják a Múmiát. Az ötletet az adta, hogy az utóbbi években több híres mozifranchise is új életre kelt a vérátömlesztésnek köszönhetően, rengeteg pénzt hozva a konyhára. A rebootolt Star Trek például nem csak a régi rajongókat bűvölte le, hanem az új nézőgenerációt is meghódította. Nem véletlenül került szóba az Enterprise űrhajó kalandjait taglaló sorozat: a Múmiát ugyanazok támasztják fel, akik a Star Treket új horizontok felé irányították. A két sztár-forgatókönyvíró, Alex Kurtzman és Robert Orci már megkapta a felkérést, egyetlen fontos kikötéssel. Ez pedig úgy hangzik, hogy a több ezer éves egyiptomi élőhalott ezúttal ne kellemes családi szórakoztatás keretében ijesztgessen a katakombákban, hanem felnőtteknek való izgalmakat nyújtson, azaz legyen kegyetlen és durva. Az új Múmia-filmnek ezáltal lesz igazi tétje, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy a főhősök mindegyike megéri a műsoridő végét.

         A megkeseredett kriptaszökevényre persze még egy darabig várni kell, Kurtzman és Orci aktuális munkája, az újabb Star Trek-opusz viszont nem is olyan sokára átveszi a hatalmat a multiplexekben.

         (Star Trek XII. – hazai bemutató: 2013. május)

Salma Hayek kitiltotta kislányát a Vadállatok forgatásáról

         Amikor Salma Hayek forgat, megszokott látvány, hogy kislánya, Valentina ott ücsörög a rendező monitorja mellett, és élvezi a nagy felfordulást, ami a filmkészítéssel jár. A színésznő legújabb filmje, a Vadállatok forgatásán azonban nem lehetett ott a majdnem ötéves kislány. – Úgy gondoltam, nem tenne jót neki, ha egész nap olyan színészeket látna, akik nyakig véresen ütik-verik egymást – magyarázza Salma. – Még soha nem dolgoztam olyan brutális filmben, mint ez. A másik ok, amiért Valentina nem jöhetett el, a rendező személye volt. Nem hiszem, hogy Oliver Stone boldog lett volna, ha a kislányom ott lábatlankodik körülötte. Valentina ráadásul az utóbbi időben rászokott, hogy megkéri a rendezőt: hadd mondhassa ő a felvétel kezdetén, hogy „tessék!”. El tudom képzelni, hova küldte volna őt Oliver, ha Valentina neki is előáll ezzel a kéréssel...

         A békés kaliforniai kendertermelők és a mexikói drogkartell véres összecsapásáról szóló Vadállatokat így jellemzi az egyik főszereplő, Taylor Kitsch: – Ez a film könyörtelenül pofán veri a nézőt, és amikor sírva összecsuklik, még hirtelen belerúg hátulról. Jó szórakozást!

         (Savages – hazai bemutató: 2012. október)       

Tom Cruise civilben is akcióhős

         Saját lökhajtásos gépén szállítatta kórházba Tom Cruise azt a munkást, aki megsérült legújabb filmje forgatásán. A csak David néven ismert brit férfi egy hatalmas kő alá szorult az Oblivion című sci-fi egyik jelentének felvételénél, és eszméletét vesztette. Mivel súlyos gerincsérüléstől lehetett tartani, Tom Cruise nem késlekedett: azonnal utasította pilótáját, hogy repüljön Daviddel abba a városba, ahol az ilyen esetekre specializálódott kórház működik. Davidet azonnal kezelésbe vették, és sikerült állapotát stabilizálni. Cruise később meglátogatta a kórházban. A férfi jelenleg intenzív fizikoterápián vesz részt, és valószínűleg teljesen fel fog épülni sérüléséből.

         Az Oblivionban Cruise egy elítélt katonát alakít, akit büntetésből egy bolygóra küldenek, hogy pusztítsa el az ott élő idegen lényeket. Egy váratlan esemény azonban oda vezet, hogy át kell értékelnie küldetését és egész addigi életét.

         (Oblivion – hazai bemutató: 2013. április 18.)   

Címkék: hírlevél miújság uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr394599169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása