Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.06.22. 09:55 koimbra Szólj hozzá!

Apa nem finomkodik (16)

Leighton Meester a Pletykafészek Blairjeként vált ismerté, de ő nem elégedett meg a tévés hírnévvel. Legközelebb Adam Sandler oldalán láthatjuk az Apa ég! (16) (That’s my Boy, hazai bemutató: augusztus) című vad komédiában. A tévében elkényeztetett, New York-i milliomoslányt játszik, de az Apa ég!-ben nincs finomkodás: nagyon belemenősek a poénok.
– Amikor először elolvastam a forgatókönyvet, én is meghökkentem – mesélte Jimmy Kimmel tévés show-jában az ifjú színésznő. – Azt hittem, nincs vígjáték, ami mer ilyen nagyszájú lenni. De fokozatosan megszoktam és megszerettem ezt a stílust. De annyira, hogy észrevettem: az életben is egyre vadabb vicceket engedek meg magamnak; olyanokat mondok társaságban, amibe régen biztosan belepirultam volna.
A színészek közül szerencsére senki sem pirult bele a szövegébe, és önfeledten hülyéskednek a filmben. Igaz, volt idejük megszokni egymást: még az egyik első olvasópróbán szinte az egész stáb benn ragadt egy liftben. A rendező és tíz színésze – köztük Meester, és az egykori rapper,Vanilla Ice – egy másfél órán keresztül várta, hogy kiszabadítsák, és humorizálással ütötték agyon az időt. Állítólag a nagymamát játszó, 89 éves Peggy Stewart tudta a legtöbb viccet.
IC Press

Mindörökké rocksztárok (16)
A lelke mélyén mindenki rocksztár szeretne lenni. A Mindörökké rock (Rock of Ages, hazai bemutató: június 21.) hazai gálapremierjén akár valóra is válhattak ezek az álmok: hosszú hajjal, szólógitárral a kezükben fotózkodtak a meghívottak, mert nem volt egyetlen vendég sem, aki ellen tudott volna állni a csábításnak.
A hangulatot alaposan megdobta, hogy a mozi elõterében épült színpadon a reflektorfények is kigyulladtak. A Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russell Brand valamint a nyolcvanas évek legnagyobb rockslágerei fõszereplésével készült film vetítése elõtt az idei Megasztár három legjobbja, Radics Gigi, Szakos Andi és Talán Attila adott koncertet. Mindenki az alkalomhoz illõ rockszerelésben lépett színpadra, Attila pedig annak a kalapnak a pontos mását viselte, amiben Tom Cruise látható a filmben. A három Megasztár a közönség nagy örömére a koncertet a Mindörökké rock egyik legnagyobb slágerével, az I Love Rock’n’Roll-lal zárta.
– Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szerepben fogom látni Tom Cruise-t – lelkesedett Szakos Andi a vetítés után. – Nagyon bejött a film, és nagyon bejött, hogy Cruise ilyen bevállalósan játssza a rockistent.
Talán Attila szerint azért olyan jó a Mindörökké rock, mert:
– Szerintem, sokan vágynak vissza a nyolcvanas évekbe: a stílus, a pörgõs rock zene mind állati jó, és nagyon tetszik, hogy ezek szerint az az idõ nem múlt el nyomtalanul.
2012 hangja, Radics Gigi is egyértelmûen lelkesedett a filmért.
– Kicsit úgy éreztem, hogy ez a film rólam is szól: a fiatal fõhõsnõvel teljesen azonosulni tudtam, akinek az álma, hogy sikeres és befutott énekesnõ legyen. – mondta Gigi. - Jó pár olyan szám szólt a Mindörökké rock-ban, amit nagyon szeretek.
A véleményével valószínûleg nem maradt egyedül: a premier résztvevõi mind mosolyogva és dúdolva jöttek ki a film után – pedig civilben valamennyien jól ismerik a reflektorfény és a színpad varázsát. Ott volt a Hooligans frontembere, Kiss Endi, a Sugarloafból Tóth Szabi, a Unique együttes énekesnõje, Völgyesi Gabi, és a hazai dívaválogatott: Gallusz Niki, Détár Enikõ, Fésûs Nelly, Ladinek Judit, valamint a rádiós mûsorvezetõ Garami Gábor, Kovács Áron is. Természetesen egy ilyen zenés, belevaló, rocksztárokkal, énekesekkel teli film vetítésérõl a kiválóan éneklõ Megasztáros Bihal Roland, Benji, Bozont és Nagy Adri sem hiányozhatott: a barátok az elsõk között nézték meg, milyen is az amikor Tom Cruise egy igazi rock balladát vagy éppen a Guns N’Roses Paradise city számát adja elõ a filmvásznon.
IC Press

Lincoln a katonák között

Hétfőn megtartották az Abraham Lincoln, a vámpírvadász (Abraham Lincoln Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus) című különleges kaland-akció-horrorfilm világpremierjét New Yorkban, természetesen a Lincoln Square 13.-ban, ahol az AMC Loews mozi található. A sztárok, az alkotók mind jelen voltak, a premiernek csupán egy hibája volt: hogy nem ez volt a bemutató.
Egy héttel korábban, múlt szerdán ugyanis levetítették már a filmet egy 1800 fős válogatott közönségnek: azoknak a tengerészeknek és katonáknak, akik a Közel-Keleten állomásozó USS Abraham Lincoln anyahajón szolgálnak. Benjamin Walker, az USA 16. elnökét életre keltő színész filmbeli kosztümjében érkezett: cilinderben és körszakállal osztogatta az autogramot a hajó több mint 30 fokos hangárjában tartott nagy sikerű vetítés után. A lelkesedésen persze osztoznia kellett partnernőjével, a filmben szereplő Erin Wasson szupermodellel, akit a katonák nála is nagyobb örömmel fogadtak.
A New York-i premieren rajtuk kívül már a rendező Timur Bekmambetov, a producer Tim Burton és az összes színész is megjelent.
– Fantasztikusnak találom az ötletet, hogy országunk egyik legnagyobb történelmi alakja titokban vámpírokra vadászott– nyilatkozta Walker, aki egyébként éppen ma lett 30 éves. – Ettől olyan őrült jó a film. És különben is: mi mást várnánk Tim Burton, és Timur Bekmambetov közös filmjétől? Nyilván őrületet.
IC Press

Stiller: kommadós és rendező

Minden színésznek más oka van rá, hogy játsszon. Ben Stiller például azért csinálja, mert elvárják tőle. A világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb komikusa igazából rendezni szeret és rendezni szeretne: a filmstúdiók viszont úgy gondolják, nekik színészként van szükségük rá, hiszen vele szinte biztos a siker.
Ezért, amikor Ben Stiller meg akarta rendezni nagyköltségvetésű komédiáját, a The Secret Life of Walter Mitty-t, a stúdió feltételül szabta neki, hogy vállaljon szerepet egy másik filmjében. Sőt, ahogy a The New Yorker beszámol róla, úgy látták, hogy igazából az a jó, ha legalább három főszerep esik egy rendezésre.
Stiller végül igent mondott a Kertvárosi kommandó-ra (The Watch, hazai bemutató: augusztus), és utólag belátta: azért játszani se rossz dolog.
– Vince Vaughn-nal meg Jonah Hill-lel végigmarháskodtuk a forgatást – nyilatkozta Stiller. – Ennél nagyobb bajom ne legyen, minthogy ilyen munkákat kell elvégeznem. De azért én igazából a rendezésre vágyom.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr554604203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása