Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Top 10 filmek amelyek nem készültek el

2012.06.30. 15:20 BeniMan 19 komment

Hollywood Sign 102a web tv.JPG

Hollywoodból özönlenek a filmek a nézőközönség felé, amilyen menyiségben (és néha minőségben) érkeznek a filmek az embernek néha olyan érzése van, mintha minden filmnek zöld utat adnának a stúdiók. Pedig az igazság, hogy rengeteg olyan alkotás van amely sajnos vagy épp szerencsére soha nem készült el. Mai TOP 10 rovatunkban ezeket a filmeket szedtük össze. Vajon milyen lett volna Michael Bien Pókemberként, Schwarzenegger hogy festett volna keresztes lovagként és a Beatles tagjaival leforgatott Gyűrűk ura vajon akkora siker lett volna mint Peter Jackson alkotása? Ezekre a kérdésekre nem kapunk választ... Jöjjön tehát a meg nem valósult filmek listája. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik filmért a legnagyobb kár h nem valósult meg?? Melyik filmterv/filtervek maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni.

10. Kaleidoszkóp

Alfred Hitchcock egyik legellentmondásosabb műve az el nem készült Kaleidoszkóp. A filmhez több mint 5 óra próbafelvétel készült. A film egy homoszexuális testépítő történetét mutatja be, aki nőket gyilkol és a holttesteiket megerőszakolja. A különleges az lett volna, hogy az egész történet a testépítő szemszögéből lett volna bemutatva, lényegében az elmebeteg gyilkos lett volna a főszereplő. Alfred Hitchcock szeretett volna kikísérletezni egy kézi kamerás forgatási módszert, amellyel sokkal közelebb hozhatta volna a történetet. A probléma ott volt, hogy nem talált egyetlen stúdiót sem amely hajlandó lett volna finanszírozni a filmet, mivel túl erőszakosnak, szexuálisan túlfűtöttnek tartották. A legtöbb filmesztéta igazi tragédiaként éli meg, hogy nem készülhetett el a film, hiszen így nem valósulhatott meg a rendező újfajta történetmesélő és kamera mozgásos terve.

kaleidoscope.jpg

9. Noriega

1990-ben Oliver Stone úgy döntött filmet forgat a panamai diktátorról Manuel Noriegáról. A főszerepre sikerült megnyernie Graham Greenet és fontos szerepet szánt Al Pacinonak is. Stone egyfajta Shakespearei drámaként képzelte el a történetet, eredeti helyszíneken akart forgatni a rendező, aki Pacinoval helyszínbejáráson is részt vett a Közép – Amerikai országban. Emellett szerette volna megismerni a diktátort, ezért 3 órát töltött vele a börtönben. Végül a filmet akkora költségvetéssel képzelte el Stone, hogy az összeg és az előre borítékolható botrány miatt, egy stúdiót sem tudott megnyerni projekt támogatására.

oliberstonecurrent-screen.jpg

8. Steven Spielberg: James Bond

Kevés nagyobb rajongója van a James Bond filmeknek mint Steven Spielberg, aki közel járt ahhoz hogy a 007-es egyik kalandját megrendezze. A Cápa után kétszer is találkozott Albert  Broccolival és több megbeszélésen is részt vettek. Spielberg saját maga írta meg a 007-es legújabb történetét, amelyről nem sokat lehet tudni, annyi biztos, hogy a távol keleten kalandozott volna a brit ügynök és egy kínai pénzügyi mogullal gyűlt volna meg a baja. Roger Moore is tárgyalt a rendezővel, Párizsban találkoztak és több órán keresztül beszéltek a filmről. Az angol színész a mai napig állítja, Spielberg története a legjobb Bond sztori volt amit olvasott. Broccoli azonban hallani sem akarta a rendezőről, akit tapasztalatlannak tartott és nagyon nem kedvelt. Hiába kardoskodott Spielbergért Moore és a stúdió is, Broccoli hajthatatlan volt. Spielberg pedig Indiana Jones-al vigasztalódott és a második részben egy James Bond szerű nyitánnyal tisztelgett kedvenc brit titkos ügynöke előtt.

temple-doom-opening.jpeg

7. Batman és Superman

2001 augusztusában Andrew Kevin Walker állt elő a Batman vs Superman ötletével, a rendezést pedig Wolfgang Petersenre bízták. Johnny Depp, Colin Farrell, James Franco, Jude Law és Paul Walker neve merült fel főszereplőként, majd Bale-nek és Josh Hartnettnek tettek egy ajánlatot, utóbbi ölthette volna Superman gúnyáját. Ebben a verzióban Dick Grayson, Alfred és Gordon felügyelő már meghaltak, Wayne pedig 5 éve nem dolgozott a bűnüldöző iparban, szellemileg elég meggyötörté vált, Clark Kent sincs a helyzet magaslatán, elvált Lois Lane-től. Kent és Wayne közeli barátok, ismerik egymás múltját, tudják, hogy ki milyen hőstettet vitt végbe. Miután Joker kinyírja Wayne leendő nejét, Elizabeth Millert pont az esküvőn, a gothami milliárdos bosszúért liheg. Végül ahogy sok más Superman és Batman projekt, ez sem valósult meg.

bat.jpg

6. Nostromo

Joseph Conrad Nostromo című könyvét  David Lean álmodta a vászonra. A történet egy képzeletbeli dél-amerikai országban, Costaguanában játszódik, és rengeteg szereplője van. Lean letette már a névjegyét az Arábia Lawrencel vagy éppen a Híd a Kwai folyóval, így bátran nyúlt a történethez. A nyolcvanas évek elején kezdett formálódni a keze alatt a történet, maga mellé vette Steven Spielberget is, aki producerként és kreatív partnerként vett részt a film megvalósulásában. Lean a főszereplőkkel is megeggyezett, Alec Guinness, Marlon Brando és Peter O'Toole játszhatott volna a filmben. 1987-ben kész volt a forgatókönyv, már a helyszínbejárás is megvolt Mexikóban és csatlakozott a projekthez  Dennis Quaid és Isabella Rossellini is. Akkoriban csillagászatinak számítottak a film költségei 49 millió dollárból készülhetett volna el az alkotás ám Lean hirtelen halála miatt nem tudott megvalósulni a film. Steven Spielberget hiába kérték meg hogy üljön le a rendezői székbe, ő egyéb elfoglaltságaira hivatkozva nem vállalta a rendezést.

mzi.hppkkkvb.jpg

5. Az ember aki megölte Don Quijotét

Terry Gilliam még 2000-ben látott hozzá a Don Qujotéhoz. A film a legdrágább európai alkotás lehetett volna a maga közel 50 milliós büdzséjével. A címszerepet Jean Rochefort kapta de olyan sztárok voltak a fedélzeten mint Johnny Depp vagy Vanessa Paradis. A nagyszabású vállalkozás azonban végül mégis kudarcba fulladt: mindössze hat nap forgatás után leállt a munka.  A főszereplő,Jean Rochefort balesetet szenvedett, a díszletet pedig elmosta egy árvíz, így a forgatást leállították. A kalandos sorsú projektről 2002-ben készült egyébként egy dokumentumfilm  La Mancha elveszett lovagja  címmel, mely eredetileg a szuperprodukció werkfilmjének indult, de a történtek miatt egy fájdalmas (és költséges) kudarc krónikája lett. Gilliam azóta sem tett le a film elkészítéséről, de eddig nem sok előrelépés történt a projek háza táján.

lost-in-la-mancha-2002-05-g.jpg

4. Megapolis

Francis Ford Coppola tizenöt éve dédelgetett filmterve a Megalopolis, amelynek színhelye a katasztrófa sújtotta New York. A hagyományőrző polgármester és az avantgarde főépítész küzd egymással, milyen legyen metropolis új arculata. A rendező élete legszemélyesebb, legambiciózusabb és leggrandiózusabb projektjének tartja, a Megalopolist. Egy nagy és ambiciózus produkcióról lett volna szó, amely pár izgalmas ötletet hivatott volna felvetni. Egy olyan utópiáról szólt volna, amelyben az emberi faj korlátlanul képes megoldani minden saját problémáját, és amelyben a világ mindenki számára jobb és élhetőbb hely. Na és persze a gyönyörű New York szívében forgatták volna az egészet. Aztán egyszer csak a legnagyobb munka kellős közepén bekövetkezett a 911-es tragédia, ami után Coppola lemondott a filmről. Pedig itt is rangos szereplőgárda dolgozott a filmben. Robert De Niro, Paul Newman, Kevin Spacey, Nicolas Cage, Russell Crowe is benne volt a filmben.

12495.jpg

3. Pókember

Már 1994-ben szó volt arról, hogy készítenének egy Pókember filmet, csak jogi akadályok miatt nem tudták megcsinálni. Pedig James Cameron jelentkezett is rendezőnek. Elkészült egy forgatókönyv is, amit hála az égnek feltettek az internetre is, így tudjuk a Homokember és Elektro lett volna az ellenség, később pedig a történetbe bekerült Dr. Otto Octavius is. Cameron egy darkosabb, sötétebb Pókembert akart csinálni, egyfajta Batman szerű hálószövőt álmodott a vászonra. Köztudott hogy Cameron ötlete volt hogy elvetette a hálóvető ötletét, ez Sam raimi filmjében is megjelent. Cameron filmjében csak a film legvégén lehetett volna látni Pókembert, addig csak mint Peter Parker szerepel. A filmet Michael Biehnnel a főszerepben képzelte el és Arnold Schwarzenegger lehetett volna Dr. Otto Octavius.

CAMERON__s_SPIDERMAN (1).jpg

2. Keresztes hadjárat

1990-ben a Total Recall forgatása alatt Paul Verhoeven rendező Arnold Schwarzenegger, és a film producere, Mario Kassar egy film ötletét vetették fel, ez volt a Keresztes hadjárat, a film középpontjában a 11. századi keresztes háborúk álltak. A forgatókönyvet Walon Green készítette a Conan és a Rettenthetetlen egyfajta keverékeként írják le azok akik olvasták a könyvet és mindenki megjegyzi hogy egy nagyon erőszakos R kategóriás alkotást hoztak össze. A filmben Hagen, (Arnold Schwarzenegger) egy renegát katona, aki a kivégzésre vár, ám a sorsa megváltozik mikor találkozik a pápával. Hagen elindul a szentföldre hogy Jeruzsálem falai alatt harcoljon a kereszténység nevében. A forgatókönyv, a szereplők minden készen állt a forgatásra, csakhogy 150 millióba került volna a film. A Carolco stúdió előtt két mega költségvetésű alkotás volt, a Keresztes hadjárat és a Kincses sziget kalózai. A stúdió fejesei úgy döntöttek hogy előbb a Kincses szigetet forgatják le és a bemutató után neki állnak Verhoevenék filmjének. Életük legrosszabb döntésének bizonyult ez, mivel a Kincses sziget csődbe vitte a Carolcot. A film soha nem valósult meg, a forgatókönyv jelenleg is Schwarzenegger tulajdonában van.

242e4q9.jpg

1. Gyűrűk ura

1969-ben a United Artists megvette JRR Tolkientől a Gyűrűk ura megfilmesítésének a jogait. A stúdió egy közel négy órás filmben gondolkozott és egy nagy rendezőt akartak megnyerni, így nemmásra bízták a rendezést mint Stanley Kubrickra aki a 2001: Űrodüsszeiával hatalmas népszerűségre és elismertségre tett szert. Ekkoriban a Beatles a csúcson volt és a fiuk szerettek volna a filmszakmában is befutni, amikor pedig nyilvánosságra került hogy film készül Tolkien regényéből, a fiuk találkozót kértek Kubricktól, akinek tetszett az ötlet hogy a zenészek szerepeljenek a filmben. A projekt 1974-ben igen előre haladott állapotban járt, már a szerepeket is kiosztották és a legtöbb szereplővel már meg is egyeztek. A négy Beatles tag, John, Paul, Ringo és George a négy hobbitot, Frodót, Samut, Trufát és Pippint keltette volna életre. Aragornt Jack Nicholson játszotta volna, Malcolm McDowell mint Legolas, Peter Sellers pedig mint Gandalf tűnt volna fel. Végül Tolkien tiltakozott a megfilmesítés ellen és Kubrick is úgy vélte egy film kevés arra hogy megvalósuljon a Gyűrűk ura.

The-Beatles-in-Lord-of-the-Rings-61836.jpg

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr134620739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandalf Garaboncias 2012.06.30. 17:47:39

J. R. R. Tolkien 1973. szeptember 2-án halt meg, így 1974-ben már nehezen tiltakozhatott volna a Beatles-ötlet ellen.

Sanosuke 2012.06.30. 18:05:53

a beatlises Gyűrűk ura jó hogy nem készült el. paródia lett volna.

a Michael Bienes pókembert nagyon szívesen megnézném.

és Spielberg Bond filmje is biztosan jó lett volna.

BeniMan 2012.06.30. 18:18:02

@Pisti, az aragorn: 1970-ben már többször kifejezte a nem tetszését a készülő film miatt. Egyébként Peter Jakson is megemlítette a forgatások során h Tolkien mennyire rosszallta Kubrick terveit és a szereposztást.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.30. 19:20:13

Uh, hát rengeteg meg nem valósult terv volt az évek során, ebből is lehetett volna pár al-ágat csinálni. A Pókember végső soron megvalósult, csak nem úgy, ahogy azt először tervezték. Erről jut eszembe, hogy még a reboot előtt megpróbálok összehozni egy írást, hogy miféle tervezetek voltak a Raimi féle hülyeség előtt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.30. 19:23:15

A Crusade-et nagyon sajnálom, szerintem sikeres lehetett volna, hisz ekkor még Arnie sztár volt. Mindenesetre a Carolco ekkor már nem tudott két filmet finanszírozni, mert eléggé le voltak gatyásodva. A Kincses sziget kalózai megérdemelten bukott egyébként. A Carolco-t viszont sajnálom. Anno ha megjelent a logója egy film előtt, akkor tutibiztos, hogy jó szórakozásnak néztünk elébe.

BeniMan 2012.06.30. 19:28:26

@koimbra: Konkrétan még mindig a Carolcos opening soundtrack a csengőhangom. Nagy potenciál lett volna benne, de kérdés 1994-ben egy R kategóriás film visszahozott volna e 150 millát plusz a reklámköltséget.... Mindenesetre Schwarzit pajzzsal talpig vértben az ellent gyilkolászva egy pallossal szívesen megnéztem volna. :D Lehet kult szerep lett volna...

szkristof92 2012.06.30. 19:59:59

Az azért ne semmi, hogy az itt felsorolt projectek háromnegyedének elkaszálását sajnálom, lazám megnéztem volna a milyen lenne a Cameron féle Pókember vagy a Crusade Arnie-val.

xDemonswithRyux 2012.06.30. 20:57:52

A Pókemberes cikkbe bele lehetne írni a 3. rész utáni mizériát is esetleg. Volt szó gyíkról keselyűről, hogy ez most csak pletyka szinten vagy ténylegesen azt nem tudom.

David Sumner 2012.06.30. 21:28:24

Ez az, Hollywood jegelt egy csomó dolgot, ami jó. Hitchcock Maniac-je óriási kár, amiért nem készült el, totál ráindultam volna. Játékhegy Pista Bond-jára dettó, és a kormányzó úr vérzivatarára is. Sőt, állítólag a Wachowski fivéreknek is van egy könyvük, amit nem vállalt be senki: a felső tízezerben tomboló kannibalizmusról szólt volna. Coppola filmterve is izgalmasnak tűnt. Peter Sellers, mint Gandalf? Ez valami vicc? Annak viszont örülök, hogy Walter Hill sosem rendezhette meg a Hong Kong-ot, ami A bérgyilkos című kultklasszikus amerikai remake-je lett volna Gere-rel és Washington-nal, de olvastam a szkriptjét, és egy rakás szar.

xDemonswithRyux 2012.06.30. 21:44:56

Az el nem készült pókember forgatókönyvét betudná linkelni valaki? :)

BeniMan 2012.06.30. 21:59:11

@xDemonswithRyux:
Parancsolj. Ez még az első változat amiben nem szerepel Octavius.

www.teako170.com/cameron.html

vrango 2012.06.30. 22:47:51

Érdekes projektek, legtöbbjéről nem is hallottam... A Kerszteslovag kútba esése egyértelműen sajnálatos, és valószínűleg a Coppola-féle Megapolis is jó lett volna...
Nem nagyon említette senki a Don Quijotét, amiért szintén nagy kár, iletve én a Nostromónak is bizalmat szavaztam volna (nem azért, mert nomen est omen, de Conrad írt jókat (pl. az Apokalipszis most "eredeti forgatókönyvét").
Ám a legmellbevágóbb ötlet számomra mégis a Beatles-Lord of the Rings volt - ekkora hülyeséget! :)

vrango 2012.06.30. 22:52:29

@BeniMan: Ja, Carolcóék tényleg jó filmeket hoztak - legalábbis a nyolcvanas évek akcióvideó-korszakában annak számítottak...
A másik hasonló stúdió - számomra - a Golan-Globus volt... hány VHS-film elején láttam az ő logójukat is... (youtu.be/QkDadB__LuA)

Sanosuke 2012.07.01. 11:13:57

a Lord of the beatlesben is biztos lettek volna éneklős táncolós betétek :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.07.01. 11:40:03

A Superman és Batmanre előbb-utóbb úgyis sor kerül, mert rengeteg pénz van benne, csomóan elmennének rá. A Cameron-féle Pókember biztosan jó lett volna, Schwarzi kifejezetten faszán mutatott volna Oki Dokiként. A gyűrűk ura nem biztos, hogy nagyon rossz lett volna, de jobb, hogy végül csúszott a dolog az új évezredbe.

nemecsek ernő áruló 2012.07.02. 18:29:06

Spiderman: Robert Patrick lehetett volna a tökéletes Homokember, May néninek meg Linda Hamilton jöhetett volna! :D

Behajtó70 2012.08.19. 21:58:07

Arról is lehetne, hogy milyen film készült el, aminek nem kellett volna...

Prometheus
AVP Requiem
Star Wars 1-2-3, 6 (az idióta ewokok miatt)
Indiana Jones 4
Total Recall 2012
2012 (az a bugyuta katasztrófafilm)
Pókember 2012
Zimmer Feri 2
...

És még nagyon sok...sajnos
süti beállítások módosítása