Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az MGM megakadályozná a Dühöngő bika visszatérését

2012.07.04. 18:30 koimbra 2 komment

Javában forog a Dühöngő bika folytatása, amiben sem Martin Scorsese, sem Robert De Niro nem vesz részt. Az MGM egy előkotort régi dokumentumra hivatkozva 7 oldalas jogi szöveggel körített panaszt nyújtott be a bíróságon, amelyből kiderül, hogy a stúdió meg szeretné akadályozni, hogy a második részt valaha is bemutassák.

Állításuk szerint a 91 éves Jake LaMotta nem bólinthatott volna rá csak úgy, hogy megfilmesítsék 1986-os könyvét. Ugyanis még 1976-ban a bokszoló és a memoárjának a társítója, Peter Savage belement abba, hogy nem csak az 1970-ben kiadott könyv, hanem minden további folytatás filmjogaival ők rendelkezzenek. Azaz ha az MGM-nél úgy gondolták volna az évek során bármikor elkészíthették volna a Dühöngő bika 2-t, de más filmes más még véletlenül sem gondolhatott volna rá, hogy a stúdiót kihagyja a buliból.

Az ügyvédek nem csak a forgatás leállítására, illetve az eddig leforgatott anyagok eltüntetésére törekednek, hanem kártérítés kiszabását is kérik a bíróságot. Olyan összeget szeretnének kicsikarni, ami példaértékű lenne és elrettentené azokat, akik a jövőben LaMottáról szeretnének filmet készíteni. Mindehhez hozzáteszik, hogy a folytatás eleve nem lehet olyan jó, mint Scorsese műve és az eleve rossz színben tüntetné fel az egykori produkciót.

Címkék: per miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr914629514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2012.07.04. 18:39:41

Ez a hír feldobta a napomat. :)

Atkakukac1989 2012.07.04. 19:06:09

Örülök, hogy sírba fog szállni ez az egész félkész film!
süti beállítások módosítása