Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.07.12. 20:00 koimbra Szólj hozzá!

A pókember csodálatos! (12)

A csodálatos pókember-re (12)(The Amazing Spider-Man, hazai bemutató: július 12.) az Egyesült Államokban mindössze egy hét alatt több mint 150 millió dollárért váltottak jegyet; és ha a világ többi országából származó bevételt is hozzáadjuk az összeghez, az eredmény túl van a 400 millió dolláros határon is. A filmet gyártó Sony stúdió vezetői igazából már a bemutató előtt döntöttek a folytatás elkészítéséről, de a bevételek végleg megerősítették őket: immár egészen biztos, hogy lesz új Pókember-film. A pókot játszó Andrew Garfield kénytelen hozzászokni a sikerhez; miközben mindent elkövet, hogy bizonyítsa, őt nem érdekli a hirtelen nyakába szakadt népszerűség.
– Félek a hírnévtől, nagyon szívesen lemondanék róla – nyilatkozta az amerikai apától és angol anyától származó, Angliában nevelkedett színész. – Tudom, hogy ez furán hangzik, hiszen mostanában folyton bemutatókon és sajtótájékoztatókon parádézom, mintha folyton azt mondanám: „Ide nézzetek! Ide nézzetek!”. De nem mondom komolyan. Azt akarom, hogy a világ a figurám iránt érdeklődjön: Peter Parkert fotózzák, ne engem.
IC Press

Így lett Caine komornyik (16)

Christopher Nolan nem véletlenül a világ egyik legnagyobb rendezője: a színészek becserkészésében is első a szakmájában. Michael Caine szerint.
– Úgy 9 évvel ezelőtt otthon üldögéltem egy vasárnap délelőtt, amikor kopogtattak az ajtón: Chris jött látogatóba – idézte fel A sötét lovag – Felemelkedés (16) (The Dark Knight Rises, hazai bemutató: július 26.) bemutatója kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Caine. – Tudtam, hogy rendezett már két jó kis krimit. Volt nála egy forgatókönyv, és gondoltam, szuper, dolgozhatok megint egy izgalmas, kis költségvetésű thrillerben.
De a rendező komolyabb tervekkel érkezett.
– Kérdeztem, mi lesz a címe – folytatta beszámolóját Caine –, mondta, hogy Batman: Kezdődik!. Én meg csodálkoztam, mert hát Batmannek már öreg vagyok, Macskanő meg biztosan nem lehetek. Azután Chris hamar elárulta, hogy az inast szánja nekem.
A kétszeres Oscar-díjas színész azt is elmesélte, hogy a rendező nem volt hajlandó ott hagyni a forgatókönyvet nála. Csendben iszogatta a teáját, és helyben megvárta, amíg Caine egy ültő helyében végigolvassa a történetet. Az utolsó oldal elolvasása után pedig rögtön tudni akarta, vállalja-e a szerepet. Caine ott helyben igent mondott… és valószínűleg azóta sem bánta meg a döntését.
IC Press


Beckinsale örül, ha gonoszkodhat  

Van egy előnye annak, ha valaki brit színész Hollywoodban: előbb-utóbb ráosztják a főgonoszt. Kate Beckinsale szerint nincs kivétel.
– Én amerikai filmekben is angolosan beszélek angolul – magyarázta a gyönyörű és kemény színésznő újságíróknak Az emlékmás (előzetes korhatár 16) (Total Recall, hazai bemutató: augusztus 16.) kapcsán rendezett sajtótájékoztatón. – És a főgonosz nagyon sokszor hallhatóan angol az amerikai filmekben. Szóval, sejtettem, hogy előbb-utóbb rám kerül a sor. De semmi baj: élveztem, hogy végre nem megmentenem kellett a világot, hanem elpusztítanom. Így még az akciójelenetek is izgalmasabbak: annak a jelenetnek a forgatása, amikor egy liftbe beugrom, és egyszerre verekszem Jessica Biel-lel és Colin Farrell-lel, örök emlék lesz. Nagyon gyorsnak kellett lenni és nagyon pontosnak: hiszen nagyon szűk térben hajtottuk végre a jelenetet.
IC Press


Beyoncé a Zöld királynője  

Beyoncé igazi királynő: és jövőre a mozikban is bebizonyítja ezt. A Jégkorszak-filmek rendezője, Chris Wedge új filmet készít. A Zöld urai (előzetes korhatár 6) (Epic, hazai bemutató: 2013 tavasza) animációs családi Avatar lesz: főhőse, egy kamaszlány különleges, addig rejtett világba csöppen, ahol az újfajta körülményekhez alkalmazkodva kell számtalan kalandot át- és túlélnie, hogy végül az ő segítségévével legyőzhesse a jó a gonoszt. A különleges látványt ígérő film animált szereplőinek a hangja is különleges lesz. A királynőnek az e filmmel a szülési szabadságról a filmek világába visszatérő Beyoncé adja a hangját, de más zenészek is stúdióba vonulnak vele. Szinkronizálni fog Pitbull valamint az Aerosmith frontembere, Steven Tyler, és velük együtt jó néhány nagy színész is a mikrofon mögé áll: Colin Farrell, Amanda Seyfried, Aziz Ansari, Jason Sudeikis és Johnny Knoxville is ott lesz A Zöld urai között.
IC Press

Zimmer és Nolan ismét együtt dolgoztak (16)

Chrisotpher Nolan rendező hűséges típus: kivételes igényű és sikerű életműve összes darabján többnyire ugyanazokkal a munkatársakkal dolgozott. A sötét lovag – Felemelkedés (16) (The Dark Knight Rises, hazai bemutató: július 26.) sem lóg ki a sorból, ez Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző és Nolan negyedik közös munkája. A hamarosan külön is megjelenő filmzene CD-változatán egy aktiválható link is helyet kapott, amely három ráadás-számhoz vezet; a digitális deluxe változat ezt a három számot is tartalmazza majd. Az igazi ínyencek számára az Egyesült Államokban korlátozott számú bakelit lemezen is kiadják Nolan utolsó Batman-rendezésének zenéjét.
A zeneszerző új iPhone alkalmazást is készít a filmhez: ezen keresztül a rajongók sokkal alaposabban elmélyülhetnek Gotham világának zenei és hangkulisszájában.
– A sötét lovag befejezése után azt hittem, hogy kimerítettük a témát – nyilatkozta Zimmer. – Már nem volt hova fejlődnie. De amikor olvasni kezdtem az új rész forgatókönyvét, rögtön éreztem, hogy egy egész világ nyílhat meg az eddigieken túl, amit korábban még csak nem is érintettünk. Nolannel szövetségesek vagyunk, mindent beleadunk.
Hans Zimmer eddig több mint 100 filmhez szerzett zenét, ezek bevétele összesen kb. 19,6 milliárd dollár volt. Az Oscar-díjon kívül nyert már két Golden Globe-ot, 3 Grammyt, Tonyt és számtalan más djat: A sötét lovag – Felemelkedés különleges világával azonban újabb magasságokba emelkedhet a komponista csillaga.

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr334650606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása