Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Áll a bál a World War Z háza táján: Pitt nem hajlandó szóba állni Forsterrel

2012.07.13. 20:53 koimbra 10 komment

forsterpitt.jpgBizonyára Brad Pitt százszor is elátkozta azt a napot, amikor úgy döntött, hogy a World War Z-t Marc Forsternek kell ledirigálnia. Mint korábban kiderült a film a rendezőnek lövése sem volt, hogy miképp kell összehozni egy akciójelenetet, de még a munkálatok alatt sem tudta kezében tartani a gyeplőt. A stúdió több hetes utóforgatást rendelt el és még a forgatókönyvet is átíratta.

A helyzet fokozódik, ugyanis Pitt és Forster annyira berágott egymásra, hogy nem is hajlandóak egymással beszélni, csak közvetítő útján. Ironikus, hogy pont a színész volt az, aki Forster mellett kardoskodott, mindenáron őt szerette volna a rendezői székben látni. Nem hallgatott a Paramount fejeseire, akik óva intették, hogy ez bizony rossz döntés lehet, hiszen a direktor eleddig csak egy nagyobb költségvetésű alkotást prezentált és a Quantum csendje munkálatai is adódott némi probléma.

Kissé sietve láttak hozzá a World War Z-hez, mivel 2012 karácsonyára már a mozikban akarták tudni a 130 milliówordwarz.jpg dolláros (bár 170-ről is hallani) zombis produkciót. Ám a végeredménnyel Pitt és a Paramount is elégedetlen volt, néhány hete még úgy festett a helyzet, hogy 7 hetes utóforgatás elé néz a projekt, mára ezt 3 hétre redukálták. Egyelőre úgy tűnik, hogy 2013 júniusára kész lesz a film, de még a forgatókönyvet  gatyába kellene rázni.

Damon Lindeloffal szerették volna kipofoztatni a szkript utolsó harmadát, ám ő azt mondta, hogy ez bizony kemény dió, nem napok és nem is hetek kellenének, hanem hónapok, hogy rendbe tudja szedni a történetet. Mivel ennyi időt nem tudtak adni, így Drew Goddard lépett Lindelof helyébe, aki megpróbálja menteni a menthetőt.

Ugyanakkor megpróbálnak valakit találni Forster mellé. A DGA szabályzata kimondja, hogy nem lehet csak úgy megválni egy rendezőtől, ha utóforgatásra van szükség, akkor neki is ott kell lebzselnie a munkálatokon. Az már más kérdés, hogy esetleg a büfés kocsiban dobálja be a feleseket mérgében vagy megpróbál dolgozni. De mivel a színész és a rendező nem áll szóba egymással eléggé valószínű, hogy Forster más elfoglaltságot fog találni magának.

És hogy a két fél konkrétan miképp vélekedik egymásról? Egyelőre hallgatnak. Egyelőre.

Címkék: miújság könyvből film world war z

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr944655649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Söci 2012.07.14. 09:05:23

Brad Pitt amúgy is nagyon szar filmekben szerepelt az utóbbi időkben, kicsit leáldozott neki, szóval mit vártak?

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.07.14. 10:00:03

Az elmúlt 5 évben ezekben játszott: Jesse James meggyilkolása, Benjamin Button, Becstelen Brigantyk, Égető bizonyíték, Az élet fája, Pénzcsináló.

Azt a mindenit micsoda förtelmes filmek, egy színész a fél karját odaadná, hogy ezekben szerepelhessen, ne beszélj már ökörségeket. Leáldozott neki pff...

Jester 2012.07.14. 10:12:31

Lindeloftól mentsen meg minket az ég... Azért amit a Prometheussal művelt, jobb helyeken kötél általi halál járna.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.07.14. 16:24:56

Nem azért de mire számított amikor Marc Forster -nek adta a rendezői széket? A Quantum már akciófilmként is közel nézhetetlen volt, James Bond filmként meg a "béka s*gge alatt" kategóriát súrolta.

Remélem azért egy viszonylag jó filmet össze tudnak hozni belőle.

Dean6 2012.07.14. 19:12:33

Ez komolyan már röhejes...nem is tudom mennyire gondoljak most rosszra. :/

Spawn85 2012.07.14. 20:43:15

Nekem a Qunatum csendje tetszett, de ezt csak halkan mondom.

Ennél a filmnél meg már a 7 hét utóforgatás is jelezte, hogy nagy gáz van. Ez csak rádobott egy lapáttal.

Söci 2012.07.15. 08:47:33

@Swarm: én a Pénzcsinálóból nem tudtam fél óránál többet nézni

a Becstelen Brygantik meg hát nem tudom, Tarantino rég elvesztette a kreativitását, és kb 10 éve kiment a divatból, önmagát ismétli, csak egyre unalmasabb

a Benjamin Buttonnak pont az volt a mondanivalója, hogy mindenkinek átlagos élete van, ami szintén elég uncsi

de igaziból arra gondoltam, hogy 10 éve még nagymenő volt, és a legkomolyabb produkciókba rakták bele, most meg ilyen béna művészfilmekben szerencsétlenkedik,

azért még annyira nem öreg, hogy így leírják, én szívesebben látnám vagányabb szerepekben, mint régen

NZ79 2012.07.16. 21:35:57

130/170..ki tudja hány milllás költségvetés plussz az utóforgatás anyagi vonzata. Mindez egy zombi-témájú mozihoz.Nem csak a rendezővel van itt probléma....ha R-besorolást kap, kétséges, hogy megtérül-e a befektetett pénz..ha PG-13 at , akkor viszont az egész filmnek nincs értelme...:( Olvastam akönyvet, én igényes sorozatként tudtam volna elképzelni...bukta lesz ez..sajnos.

sjbee 2012.07.16. 22:49:53

@Söci:
benned van a hiba, hallgass rám.
süti beállítások módosítása