Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: God Bless America

2012.07.18. 21:11 koimbra 2 komment

Bekapcsolom a tévét és valaki éppen égeti magát az egyik tehetségkutató műsorban. Híres akar lenni, az sem zavarja, hogy nem tud énekelni, nincs önkritikája, de ha szerencséje van a későbbiek folyamán újra megcsillogtatja „tudását”, nem zavarja, hogy kiröhögik az emberek. Mindent a 15 perc hírnévért. Egy másik csatornán IQ-betyár emberek mutogatják hétköznapjukat egyes reality műsor keretén belül, ennek láttán egyre kevesebben temetik tenyerükbe arcukat, ám minél többen szeretnének a képernyőn látható celebekké válni. Szórakoztatás felsőfokon, az igényszintet szépen lenyomták és sajnos olyan emberek lépnek elő példaképpé, akik meg sem érdemlik. Nem az a veszélyes, ha Chuck Norris éppen a vietkongokat tizedeli, hanem a mostanság látható showműsorok és realityshow-k, ahol azt próbálják megmondani, hogy ki legyél. Feldühödtél már úgy ezeken, hogy azon ábrándoztál bárcsak lelőhetnél egyet-kettőt közülük. Franknek is elege van a televízióból áradó mocsokból, elege van a köcsög szomszédaiból és a munkatársaiból, akik előszeretettel trécselnek az előző esti szórakoztató adásról. Miután kirúgják és agydaganatot állapítanak meg nála úgy dönt, hogy öngyilkossága előtt még végrehajt egy jó cselekedetet: kinyír egy realitysztárt. Az esetnek szemtanúja lesz egy antiszociális lány, aki egyetért Frankkel, csatlakozik hozzá, hogy együtt rázzák gatyába ezt a csúf világot. Bobcat Goldthwait nagyon meg akarja mondani a tutit, ami végső kristálytisztán érthető, bemutatja, hogy mit akarnak rád kényszeríteni, hogy mi a rossz és mi a jó, mit szeressünk és mit ne. Ám a derék alkotó mit hagy ki a számításból? Kötelező néznünk a tévét? Nem. Viszont a történet nem lenne rossz, az alapötlet remek, szépen fel van vezetve, de hamar elfogy a kreativitás és nehézkesen haladunk előre. A második fele már nem az igazi, nem volt elég ötlet egy teljes filmre. Nem tud újat mondani, csak végül csak annyit tudunk mondani, hogy sajnos a felszínt kapargatja. Érhető, hogy mit akart volna lenni, de csak egy nézhető Született gyilkosok-Összeomlás egyveleg lett belőle. Joel Murray jól hozza a bekattant figurát, Frank a tettei ellenére sem nyeri el ellenszenvünket, végig szimpatikus marad. Tara Lynne Barr alakítja segítőjét, a karakter kissé hasonlít az Ellen Page által megformált pszicho csajhoz a Superből. A morbid humorral is spóroltak, könnyedén elbírt volna a film ebből többet, esetleg hagyni a fekete humort és egy komolyabb alkotást készíthettek volna. 60 %-nál többet nem tudok adni rá.

Címkék: iromány 60 % god bless america

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr474664954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clsdclsd 2012.07.18. 22:18:27

Fun fact: a jelenet, mikor a kiscsaj aki 16. születésnapjára kap egy autót nekiáll hisztizni, megtörtént eseten alapul:
www.youtube.com/watch?v=90HhZ-pyC2Y

A film egyébként szerintem is félrecsúszott, hiába van a dialógokban kemény társadalomkritika, a film meg sem közelíti az említett összeomlást vagy született gyilkosokat.

FayeFaye 2012.07.18. 23:05:21

Ez a kocsi miatt hisztizes nem egyedi, My super sweet 16 vagy mi volt ennek az MTVs realitynek a cime minden epizodjaban lement, olyan kotelezo mint a szex az eden hotelben. Fogalmam sincs miert neztem meg egyetlen epizodot is...

Ebbol a filmbol kb. fel orat birtam. A legnagyobb problema, hogy hosok pont olyan idegesitoek, mint az emberek, akiket ki akarnak nyirni. Csak a hipster iro szocsovei, mert a 40 eves pasi es a tizeneves lany is ugyanugy beszel, ahogy elo ember ritkan szokott. Ettol meg lehet jo, Tarantino minden szereploje is egyforman beszel, de ehhez ez nem eleg vicces vagy szellemes.
süti beállítások módosítása