Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nazis at the Center of the Earth

2012.07.22. 22:25 koimbra 5 komment

nazisatthecenter.jpg

Az Asylum cég az eltelt évek alatt nem híressé, hanem hírhedtté vált. Sikeresen felhúzta saját bástyáját a trashfilmek mezején, amely azóta is rendíthetetlenül áll, csupán az idő vasfoga hagyhat rajta karcolásokat. Felvállaltan a mozikban futó agyonreklámozott és a közönség által várt alkotások címét és történetét próbálják koppintani. Műveiket a rossz, még rosszabb és nézhetetlen kategóriába lehetett sorolni, az élvezeti szinten esetleg némi alkohol elfogyasztása javíthat. De a nagy számok torvénye alapján előbb vagy utóbb csak ki kellett köhögniük magukból egy olyan filmet, ami végre rá lehet sütni a billogot: nézhető!

Dr. Mengele a németek zseniális tudósa és pisztolyforgatója a II. világháború után az Antarktisz vastag jégsapkája alatt pár méterrel húzza meg magát, különös kísérleteket folytat. Hollétéről senki nem tud semmit, hiszen ügyesen átverte a világot. Azonban egy kutatócsapat véletlenül eljut a Föld középpontjába és az ott állomásozó nácik elkapják őket, majd felhasználják őket terveik megvalósításához.

nazisatthecenter1.jpg

A gagyigyár ezúttal az Iron Sky alakította át a saját szájíze szerint, de nem bízta a véletlenre, hozzácsapott egy keveset még az Utazás a Föld középpontja felé fantasyből is. Az Asylum műveit egy-két nagyobb, üres garázsban, elhagyatott raktárban vagy éppen pangó táborban is le tudja forgatni, messziről látszik a spórolás. Ezúttal sincs másképp, talán ha egy-két órára tették ki a lábukat a szabad ég alá, a készítők berendezkedtek néhány négyzetméteren, gyorsan megrajzolták-kivágták az aznapi díszleteket és már forgattak is. Ám a kifejezetten pár százezres költségvetésből kihozható szkriptekre szakosodott Paul Bales ezúttal nem vette komolyan magát, gondolhatta-láthatta, hogy az Iron Sky is inkább parodizál, kifiguráz, így inkább megpróbálta megmutatni humoros oldalát. Mindehhez azért kellett a szintén hulladékfilmek effektjein püttyögő Joseph J. Lawson is, aki elérte, hogy végre rábízzanak 200.000 dollárt és leforgathasson egy filmnek látszó valamit.

Lawson mindenképpen meg akart felelni a követelményeknek és egy szórakoztató hülyeséget készített. Képes volt úgy megoldani a feladatát, hogy a játékidő alatt leginkább az az érzés uralja az embert, hogy ezt nem vehették komolyan Majd a film egy bizonyos pontján bizonyossá válik, hogy ezt bizony egy nagy adag humorbombának szánták. Addig is rendre érkezett néhány agyatlanság, de Mengele életművének világra jötte után semmiképpen sem lehet haragudni erre a filmre. Persze továbbra is sajnálhatunk néhány színészt, hisz aki Asylum produkciókra szerződik, annak már nincs lejjebb, itt Jake Busey és Dominique Swain iránt fejezhetjük ki részvétünket. Még az effektek sem teljesen bénák és még a gore-ral is elégedettek lehetünk. Egy szó, mint száz, az Asylum pályafutása legjobb művével jelentkezett.

Címkék: horror iromány asylum

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr434671316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeniMan 2012.07.22. 23:59:41

Egyefene meggyőztél, megnézem. :D Eddig az összes Asylum film megnézése közben valami a közelemben lévő tompa tárgyal akartam véget vetni az életemnek. :D Remélem most nincs veszélyben az életem....

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.23. 09:27:05

@BeniMan: Jó ideje nem nézem Asylum filmeket. A Transmorphersre viszont kifejezetten emlékszem, mert azt végigröhögtem.

Spawn85 2012.07.23. 12:30:13

@koimbra: @BeniMan: Én utoljára a 2012 koppintásukból láttam vagy fél órát. Jókat röhögtem. :)

nemecsek ernő áruló 2012.07.24. 19:23:28

Megmondom őszintén, a Transmorphers bár a jó filmtől távol áll, de a Michael Bay féle förtelemnél messze összetettebb, és eredetibb sztorija van, szóval ZS-kat rajongóknak az Asylum már a megacápa óta a "zsír" kategóriába tartozik. :D

walter sobchak 2012.07.24. 22:42:49

Dominique Swain-ért akkora kár, olyan ribancosan aranyos volt a Lolita remake-jében, az Alpha Dog-ban is kedveltem... ez az Asylum tényleg egy színésztemető, Carl Weathers, Lorenzo Lamas... vajon mennyit kaphatnak 10-20 ezret? Vagy részesülnek a bevételből?
süti beállítások módosítása