Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kivágják a mozis lövöldözést a Gengszterosztagból

2012.07.23. 21:16 koimbra 11 komment

A pénteki Aurorában lezajlott mészárlást követően a Warner gyorsan leállíttatta a Gengszterosztag előzetesének a vetítését, sőt úgy hírlett, hogy a stúdió azon filózik, hogy esetleg a  bemutatóját eltolja pár hónappal. Nyilvánvaló, hogy nagy a nyomás rajtuk, szinte kötelező volt megtenni ezt a lépést, hiszen a trailerben néhány gépfegyveres a vászon mögött nyit tüzet a filmet néző tömegre.

A Variety információja szerint a kérdéses jelenetet kivágják az alkotásból és pótforgatást rendelt el, hogy valami mással helyettesítsék a kiesett perceket. Egyelőre a szeptember 7-ei bemutató dátumon nem változtattak, de ha hamarosan nem tudják újra összerántani a stábot bizonyára a produkció premierjét is eltolják.

Címkék: miújság the gangster squad

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr354673843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.07.23. 22:37:19

Ezt én a legnagyobb részvétem mellett hatalmas baromságnak tartom (mmint leginkább a végét). Eleve az a mozis jelenet a trailer alapján a film egyik legjobbja volt.
De nem is ez a nagyobbik baj, hanem tipikus ahogyan most is megy a képmutatás, hogy "majd kivágjuk az áldozatok iránti tiszteletből", miközben a stúdiók még a legutolsó sorozatgyilkos életét is feldolgozzák, tekintet nélkül az áldozatokra. Vagy pl. egy Chernobyl Diaries mennyi tiszteletet mutatott az áldozatok felé? És a Zodiákus miért nem ment a zúzdába? Egyáltalán hogyan létezhetnek még háborús filmek?
Egyszerűen elegem van már ezekből az álszent együttérzőkből, akik majd erőszakkal megjavítják a világot. Egyszerűen el kell fogadni a tragédiát, de a helyén kezelni: nem a Gangster Squadon kell megbosszulni, hanem mondjuk el kellene kezdeni gondolkozni azon, hogy miért termel ki magából Amerika sorra ilyen embereket, hogyan juthatnak fegyverhez, vagy hogy mit keres egy 3 hónapos csecsemő (!!!!) egy itthon 16-os korhatárral forgalmazott film ÉJFÉLI vetítésén????

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.24. 08:15:22

@danialves: totál igazad van, én is ilyesmit akartam írni.
Olyan képmutatók, hogy ááá...

BeniMan 2012.07.24. 08:15:48

Ezt a faszságot... Már bocsánat... Most mennyivel lesz jobb az áldozatoknak attol h kivágják azt a jelenetet? Miért kell tönkrevágni egy jónak ígérkező filmet? Amúgy totál képmutatás mert 3-4-év múlva (vagy talán kicsit később) maj szépen leforgatják a Denveri eseményeket egy könnyes dráma formájában és milliókat kaszálnak majd vele... Ha meg már itt tartunk. Egy maszkos férfi fegyverrel támadt emberekre, most akkor vágják ki kegyeleti okokból Bane jeleneteit a Batman filmből??? :/ Egyre hülyébbek lesznek ezek az amcsik....

countrypecos 2012.07.24. 08:38:50

@danialves: @doggfather: @BeniMan: Teljesen igazatok van. Ebből a tragédiából 1. film lesz, amiből nagyot kaszálhatnak. 2. ez álszentség, amit nagyon is szeretnek művelni. 3. ennyi erővel ne is legyen mozi, mert az mindig emlékeztetné az áldozatokat a tragédiára. Álljunk át otthoni mozizásra, abból nem lehet gond.
Hagyjanak már... Tragédia, persze hogy az. Egy pszichopata bement és lelövöldözött egy rakás embert. A baba én sem tudom mit keresett ott. Az pl nem a mozi hibája, hanem az idióta szülőké.
Szánalom. Megint mások szívnak emiatt. De érdekes, hogy csak a saját kárukon tapasztalt tragédiával kapcsolatban ennyire érzékenyek. Ha ugyanez mással történt volna meg, egy perce néma csend a tv-ben, és mehet minden tovább. Bekaphatják.

reznik 2012.07.24. 09:04:47

A Becstelen Brigantikat meg visszamenőleg tiltsák be!!!!

Spawn85 2012.07.24. 11:23:54

Biztos voltam benne, hogy ez lesz.

walter sobchak 2012.07.24. 16:25:20

Várható volt... kár, mert ezt a filmet nagyon vártam, bár így is megnézem, és ha máshol nem, a Blu-Rayen rajta lesz a kimaradt jelenet is. Amikor szept. 11 után valami 3 hónapig tologatták a Die Hard 1 TV műsorra tűzését, meg amikor a Columbia katasztrófája után nem adták le az Armageddont az elején levő jelentet miatt, az DETTO ugyanez volt. Az amerikaiakat még valahol megértem, kell egy sort álszenteskedni, de hogy nálunk, azt már nem... Így is előfordul, hogy más országoknak más kópiát küldenek (pl Pearl Harbor: külön tekercset kaptak a németek, külön a japánok, sejthetjük miért). Szóval abszolút baromságnak tartom, de megértem, hogy egy akkora stúdiónak, mint a Warner - főleg hogy az ő filmjén volt - ezt meg kell lépnie... moziban megnézem, Blu-Rayt "beszerzem".

Atkakukac1989 2012.07.24. 17:30:35

Ennyi erővel az összes filmet be kéne tiltani ezentúl, amiben meghal valaki. Mert ugye itt most nagy vonalakban ez indukálja a döntést, nem csak a helyszín. Mert a Batmant se reklámozzák már, mert túl erőszakos. Így ezentúl nem kéne semmit vetíteni amiben megfordul egy kis erőszak is.

Söci 2012.07.25. 09:35:23

nem értem ezt a fordított magyar logikát,

a stúdió részéről pont, hogy őszinte és normális dolog, hogy kivágják a mozis lövöldözést, asszem elég nagy botrány lenne belőle ha benne hagynák, és valószínűleg pont ti lennétek azok, akik ennek a legnagyobb hangot adnátok

a filmek 90%ában lövöldözés van, de ez nem azt jelenti, hogy egy retardált köcsög tényleg el kezd lövöldözni

és egy csomó kommentben megjelent, hogy mit keres egy csecsemő a nézőtéren, szinte már azt fejtegetve, hogy tulajdonképpen a gyerek hibája, hogy lelőtték, és nem is azé az elmebetegé, aki egy moziban képes ártatlanokra lövöldözni

komolyan nem értem, hogyan gondolkoztok, de hogy értelem vagy logika nincs benne az biztos

Söci 2012.07.25. 09:37:19

elég furcsa, hogy egy komment sem szól arról , hogy mennyire beteg köcsög retardált volt az a sávó aki lelőtte ezeket az embereket

álszentségről, filmekről, meg éjféli vetítésekről vitatkoztok,
egyikőtök se ad hangot annak mennyire undorító az az ember aki erre képes volt

azért egy kicsit kapjatok már az agyatokhoz

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.07.25. 19:38:03

@Söci: Inkább a Te hozzászólásaidban nincs logika. Én ugyan miért háborodnék fel, ha lenne egy ilyen jelenet a filmben? Tképpen pont leszarom, hogy ez megtörtént-e, mint ahogy a Lostban is leszartam a repülőgépkatasztrófát (ami nyilván megtörtént már) stb stb. Ez inkább az áldozatoknak és a hozzátartozóiknak lehet sérelmes. (De sztem félórányi Imdb-zés után 20-30 Warner filmet fel tudnék sorolni, ahol alaposan belegázoltak ezen kategória érzéseibe, úgyhogy logikus, hogy a 31. ilyen filmnél hatalmas botrány lenne. Ráadásul a jelenet már előbb megvolt, mint a tragédia)
Az meg nyilván a csecsemő hibája, hogy ott volt, hiszen egy 3 hónapos gyerek egy önálló, döntéshozó individuum és nem a szülei vitték el....
(És igenis említettem a lövöldözőt is, csak kicsit értelmezni is kéne, nem csak olvasni)
süti beállítások módosítása