Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Royal Affair előzetes - Mikkelsen esete a dán királynővel

2012.07.25. 13:18 koimbra Szólj hozzá!

royalaffair.jpgAz eredeti svéd Tetovált lány (The Girl With The Dragon Tatoo) forgatókönyvírója, Nikolaj Arcel rendezte és vetette papírra az A Royal Affair történelmi drámát, persze ezúttal sem saját kútfőből dolgozott. Bodil Steensen-Leth regényének adaptációja a Berlini Filmfesztiválon szép sikert aratott, a legjobb színésznek járó Ezüst Medvét vihette haza és mér Arcel is boldogan emelhette magasba írótársával, Rasmus Heisterberggel a legjobb forgatókönyv díját.

Az alkotás a Karolina Matild királynő (Alicia Vikander), német orvosa (Mads Mikkelsen) és az őrült dán uralkodó (Mikkel Folsgaard) közötti botrányos szerelmi háromszögről szól. Az udvari orvos persze nem támasztott kifogást a viszonnyal kapcsolatban, hiszen így hatalma is megnövekedhetett és a királynőnek hála több ügybe is beleszólhatott. Azonban kapcsolatuk napvilágra került és a jó doktor ellen felségsértés miatt pert indítottak, majd a király felbontotta Matilddal kötött házasságát.

Címkék: trailer könyvből film drámaelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr334677102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása