Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ted (2012)

2012.08.07. 18:00 BeniMan 23 komment

Ted-2012-Movie-Poster.jpg

Az alábbi kritikát ZeroSeventySeven küldte. Nagyon szépen köszönöm. 

Rögtön a legelején szeretném leszögezni, hogy a szerintem Seth MacFarlane-t nem anya szülte és minden bizonnyal vad toportyánok nevelték fel. Talán ez a két tényező lökött arra az útra, aminek végén ott várt Peter Griffin és a Family Guy sorozat. Ha jól tudom egyetlen rész nincs, amit nem láttam volna, belevetettem magam az American Dad! és a The Cleveland Show fájdalmaiba is. Úgy vártam ezt a mozifilmet, mint annak idején jó anyámat az óvodában, mikor tormaleves volt ebédre.

Ha gyerekként még az is elküld a Hold sötétebb oldalára, akit éppen négyen ütnek, nem mondhatod el magadról, hogy túl sok barátod lenne. Így járt John Bennett (Mark Wahlberg) is a film első perceiben, de szerencsére szülei megkímélték a teljes befordulástól és karácsonyra vettek neki egy jó barátot Teddy személyében, aki/ami, egy hobbit magasságú, játék mackó. Karácsonyfa a sarokban, mikulás a kéményben, zokni a kandallón, virgács a zsebben, szeretet a szívekben és egy karácsonyi csoda, amit John kíván: Bárcsak tudna beszélni a mackója Teddy, és nem csak azt hajtogatná, hogy szeretlek, mikor magához öleli. A csodának először csak John örül, mert szüleit a beszélő játék mackó a konyhapultra kergeti és John anyját alakító Alex Bornstein olyan velőtrázóan ordít fel, hogy egyszerre sajnálod meg és röhögöd ki. Eltelik 27 év, Ted elfogadott tagja lesz a társadalomnak, könnyedén megy a beilleszkedés, csak egyszer kapják el, mert begombázott némi varázsáruval. John élete is rendben van - Mila Kunis mellett kinek is lehetne bármi gondja – napi betépés meló előtt, előléptetés a cégnél, négy éves évforduló a barátnővel. Mint mindig most is itt kezdődik a bonyodalom, mert hát ugye négy év után minden barátnő gyűrűre vágyik.

Mark-Wahlberg-in-Ted-2012-Movie-Image-600x400.jpg

A sztoritól sokat ne várjunk, mert mint filmvígjátékoknál megszokott, nincsenek benne meglepő fordulatok, sorsfordító gondolatok, de nincs is rá szükség, mert a fordulatos eseményeket helyettesíti a töménytelen marhaság. Egy kicsit talán eltúlozták a romantikus szálat, néha az jutott eszembe, ezt még a barátnőm is szívesen megnézné, de szerencsére minden rózsaszín köd után jött egy barna poén. (Igen, olyan barna is).

A zene ismét Walter Murphy munkásságát dicséri, Ő az, aki a Family Guy zenéit is készíti. Ide passzol Seth MacFarlane twitter bejegyzése: „Is Hans Zimmer really working on the music for Ted? // Nope, better –Walter Murphy Family Guy composer.”

A vidám, Frank Sinatra-t eszünkbe jutató swing dallamok, abszolút passzolnak a filmhez, feldobják a hangulatot, mint Stahl judit a palacsintát és ráhangolnak egy következő poénra. Ezt már, ugyan csak megszokhattuk a Family Guy-ból.

ted-hd-wallpaper.jpg

Family Guy, Family Guy , Family Guy… ezt mondogatom az elejétől fogva és nem véletlenül. Van az a sztori valami lóval, ami jól húz és az őstermelők vele csináltatnak mindent. A Ted-ben ugyan erről van szó. Seth MacFarlane nem tudott – és szerintem nem is akart - első szülött zabi gyermekétől elszakadni, a filmben végig érkeznek azok a poénok, amik már ismerősek azoknak, akik nézték a sorozatot. Csak a karaktereket kell behelyettesíteni és már meg is van a flash. (Ja igen Flash. Sam J. Jones jelenéténél elkönnyeztem magam. Annyira röhögtem.) Ezt a „hibát” Seth már elkövette az American Dad! és a The Cleveland show esetében is. Mind a két sorozatban vissza köszönnek a jellemző karakterek.

Az első felismerés öröme után, egy kicsit zavart a dolog hogy ismerős poénok jönnek, de rövid időn belül rá fogsz jönni Te is, hogy ebben a filmben ez működik. Seth MacFarlane nem váltja meg a világot, a jól bevált formulát keveri ismét az üstben és ettől ugyan olyan jót fogsz röhögni, mint mikor először láttad Brian Griffint köptetőt inni. Biztos vagyok benne, hogy nem egy negatív kritika lesz, mert van nem egy olyan poén ami odavág rendesen, és páran biztosan be fognak sértődni. Ja igen, és azok a bizonyos altesti poénok. Igen. Van belőle, nem egy nem is kettő és a helyén van mind, mint a kis csomag, amit az egyik prostituált hagyott John barátnőjének lakásában, amikor bevállalósabb volt, a „Felelsz vagy Mersz” játékban.

A kérdésre válaszolni, hogy kinek ajánlanám a filmet, egyszerre nehéz és könnyű. első sorban mindenkinek, mert bárki is nézi a filmet, az biztos, hogy a toalettig fogja röhögni magát, de van bennem egy olyan érzés is, hogy páran nem fogják tudni értékelni Seth MacFarlane fejében lévő némileg ijesztő gondolatokat. Egy élőszereplős Family Guy epizód.

imdb: 7,7

rottentomatoes: 69%

 

Címkék: kritika iromány Ted

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1004700427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery28 2012.08.07. 18:24:14

remek kritika, köszönjük szépen a szerzőnek, szóról szóra egyet értek veled!

a8zoli 2012.08.07. 19:06:09

itt mikor adják már moziban ?
:(

shiver23 2012.08.07. 19:38:43

Nyomjad a posztokat BeniMan, egy fél ország veled van :-). Adjad neki, ma még csak ötször jöttem fel :-D. Szuper, hogy nem szűnt meg az oldal, csak bírd szusszal évekig!

a8zoli 2012.08.07. 19:42:36

@ZeroSeventySeven: danke ;)
de rohadt messze van az még :D

jah és beniman 4ever ! :D

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.08.07. 19:43:35

Nehezen akar ideérni, pedig nagyon nézném már én is :) Az eddigi kritikák több mint biztatóak.

ZeroSeventySeven 2012.08.07. 19:54:34

Méltó film lett Seth nevéhez. Mikor megnéztem pont jött a The End a droidon. Egyből tudtam, hogy ebből kritikát kell írnom.

Akiben van akár csak egy kicsi "betegség" is, annak tetszeni fog.

fillérbaszó vadász 2012.08.07. 20:33:24

Family guy alkotója, biztos szuper lesz.

A nép fia 2012.08.07. 21:12:24

A filmről semmit nem tudok meg, de a Family Guy 15x le van írva. Egy részt és egy percet sem láttam belőle. Akkor ezt a filmet nem is fogom élvezni?

Sanosuke 2012.08.07. 21:24:12

feldobják a hangulatot mint Stál a palacsintát xD

ZeroSeventySeven 2012.08.07. 21:32:31

@A nép fia:

1. De igen. Da ha pár Family Guy epizód részt láttál, eszedbe jutnak láncolt poénok és még jobban berottyantasz a röhögéstől. Nálam legalább is ez volt.

2. A family Guy-ra is úgy találtam ráh, hogy semmi hasonlót nem láttam anno, ergo az is élvezhető volt önmagában, mint ez a film is.

3. Ha eddig nem láttál Family Guy-t sürgősen pótold! :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.07. 21:40:38

@ZeroSeventySeven: nagyon köszi a kritikát, csak így tovább!

Mese92 2012.08.08. 07:35:38

Fú, már régóta megakartam nézni ezt a filmet! Nekem úgy rémlik, hogy már ezer éve szó volt róla, hogy majd moziba küldik, mi tartott mégis eddig? Amint lehet sort kerítek a megnézésére.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.08. 09:04:53

@Mentol frász: én se tudtam, ciki??

illetve nem igaz, tudtam, hogy van ilyen, de még egy részt nem láttam belőle...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.08.08. 09:39:17

"olyan jót fogsz röhögni, mint mikor először láttad Brian Griffint köptetőt inni."

Hajaj még mindig emlékszem hogy barátnőm feljött az emeletre hogy miért visítok már 5 perce a gép előtt. :)

Lord Picard 87 2012.08.08. 10:19:11

Köszi a kritikát, én is nagyon várom már a filmet! :)) És ha a Family Guy szinkronjáért felelős csapat áll a film mögött, nem aggódok :DD FG a legnagyobb, ezt a filmet úgy veszem, mintha Stewie és Rupert közös filmje lenne :DD

nemecsek ernő áruló 2012.08.18. 11:08:12

Stewie felnőtt, és Rupert beszélni kezdett. :D

A nép fia 2012.08.23. 23:34:59

@ZeroSeventySeven: Volt szerencsém megnézni a Ted-et. Tetszett, 2x is láttam már. De ez a Family Guy rettentő irritáló baromság. Azt hiszem, nem fogok több részt megnézni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.26. 16:28:33

A FamiliyGuy-t nem láttam, talán soha nem is fogom. A Teden viszont rettentően jól szórakoztam, tetszett a sok cameo és filmes utalás. Talán lecserélem a Kincs, ami nincs csengőhangomat Knight Rideres-re:D

FayeFaye 2012.08.26. 16:36:59

Nagyon tetszett, ritkan nevetek hangosan filmen de ezen tobbszor is sikerult.

Szerintem Whalberg inkabb volt Peter Griffin mint Stewie, S nagyon okos, Peter a hatalmas gyerek.
süti beállítások módosítása