Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

From Up on Poppy Hill

2012.08.09. 17:00 FayeFaye 1 komment

Az ázsiai filmek hype-ja ritkán jut el hozzánk, sokszor a semmiből bukkan elő teljesen kiforrottan egy alkotás, ami mellett teljesen el is mehetünk, ha nem botlunk bele véletlenül. A From up on Poppy Hill egy tavalyi bemutató a Ghibli stúdiótól, ami talán idén mozikba kerül Amerikában is, így megjelent hozzá egy feliratos előzetes. Miyazaki Hayao ezúttal csak a forgatókönyvet írta, a rendezői feladatokat a fia, Miyazaki Goro vállalta el, akinek az első rendezését, Ursula K. Le Guin Tales of Earthsea adaptációját nem fogadta nagy siker. Nem sok derül ki a történetből, de úgy tűnik ez a Ghibli keserédes-nosztalgikus katalógusát fogja gazdagítani.

A hivatalas leírás: A From up on Poppy Hill Yokohamában játszódik, és egy középiskolai szerelmi történetet mesél el egy évvel az 1964-es Tokyo-i Olimpia előtt. Ahogy az ország kezd felállni a második világháború okozta pusztításból, egy új generáció küzd egy gazdagabb jövőért, miközben próbálják megőrizni a múltjuk esszenciáját...tökéletesen megragadva a fiatal szerelem izgalmát és egy új hajnal reményét.

 

Címkék: trailer rajzfilm miyazaki ghibli

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr634703947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winterrain 2012.08.10. 22:18:12

Kicsit olyasmi lehet mint a Tenger zúgása.
Kíváncsi vagyok rá.

Itt van egy bővebb ismertető róla:
geekz.blog.hu/2012/07/10/from_up_on_poppy_hill
süti beállítások módosítása