Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Végre Péntek 3.- Már megint Péntek - írta doggfather

2012.08.10. 20:13 BeniMan 4 komment

Ez a film a Next Friday (Péntek esti gáz) folytatása, kvázi második része, a Friday-hez (végre péntek) nem sok köze van. 2002-ben hozta el a szokásos csapat (Cube írta, és a szereplők is maradtak), de a rendezőt ismét lecserélték, ezúttal Marcus Raboy egy eddig a filmig videoklip rendező dirigált. Lehet, hogy ez a rendező csere is oka lehetett a rosszabb fogadtatásnak. Vagy csak Cube, illetve a történet fáradt el. Halvány folytatása lett a sikeres második résznek, nem is hozott „csak” 33 milliót a konyhára.

Nem biztos, hogy ismét csak egy hét telt el, mint az első és második rész között, karácsony van, és a film megmutatja, hogy milyen a karácsony a gettóban. 

friday_after_next_photo1.jpg

Craig és Day-Day apjaik közös vállalkozásba kezdenek, egy bevásárlóközpontban nyitnak éttermet, Craig albérletben lakik Day-Day-el nem nagyon akarnak dolgozni, csak füveznének legszívesebben. Az ő és szomszédjaik egy napjáról szól a film. Azzal kezdődik, hogy kirabolják őket, eltűnik a pénzük mellett a sok vásárolt ajándék is. A kiérkező rendőrök nem nyomokat rögzítenek, hanem elkobozzák a cserépben növesztett füvüket. Deboo-t már nem hozták be, mint főellenséget, lett egy új, Damon aki a főbérlő börtönviselt, kicsit homokos, de nagyon erőszakos fia. Miközben Craig-ék csak a napot akarják túlélni, valahonnan pénzt szerezni a lakbérre kisebb nagyobb szerepre cameo-zik mindenki a második részből.

Új szereplőként hozzák be Money Mike (Lóvés Mike) a ruhaboltos alakját, akit a híres amerikai stand up komikus Katt Williams alakít. A film legjobb jelenetei is hozzá kapcsolódnak.

friday_after_next_014.jpg

friday_after_next_014.jpg

A friday filmek erőssége volt eddig mindig a filmzene is. Hét ez a harmadik rész ebben is másmilyen, van benne egy nagyon jó nóta, Westside Connection - It's The Holidaze:

De ez a filmzene lemez már nem ért el csúcsokat Amolyan tessék-lássék alapon válogatták rá a zenéket. Hiába van rajta 50 Cent, vagy Busta Rhymes nem sikerült jó nótákat választani rá.

Bár a sorozat nagyon jól gondolkozik, hogy minden részben hoz be új szereplőket, hogy ne fáradjon el a széria, az új szereplők rendre jól teljesítenek, mégis 10/5 nagyon gyenge lett ez a rész. Kevés csak a szereplők és a füves poénok 3 részen keresztül, kellett volna egy épkézláb forgatókönyv. 

imdb: 5,3

rottentomatoes: 20%


Címkék: kritika iromány végre péntek

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr34706120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2012.08.11. 08:38:16

ezt is láttam néhány éve, Terry Crews benne a legjobb :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.11. 16:52:19

@Sanosuke: már azt hittem ezeket a filmeket csak én nézem/láttam. :D

Sanosuke 2012.08.12. 07:44:13

@doggfather: én meg úgy érzem csak mi ketten láttuk őket itt a blogon belül :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.12. 08:39:52

@Sanosuke: lehet, nem túl ismert filmek ezek itthon pont azért is gondoltam, hogy feldobom őket, mintegy kedvcsinálónak, lesz még ilyen, tervbe van véve egy két film.

(nem, nem csak feka filmek)
süti beállítások módosítása