Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél: Spielberg Lincolnja

2012.08.31. 11:00 FayeFaye Szólj hozzá!

Lincoln header.jpg

Spielberg Lincolnja

Az elmúlt években a filmes világban szokássá vált a titkolózás: a spoilerek kora lejárt, rendezők, írók színészek igyekeznek az utolsó pillanatig maguknak tartani készülő filmjük részleteit. És ez persze nagyon ritkán sikerül. Az idei év egyik nagy díjesélyese, két igazi filmes óriás, Steven Spielberg és Daniel Day-Lewis közös nagy műve a Lincoln (hazai bemutató: 2013 januárja) nagyívű, látványos film lesz. A történet a címszereplő, az Egyesült Államokat polgárháborúba vezető, a rabszolgákat felszabadító elnök életét és halálát mutatja be.

Bár az elnök életének története már nem hozhat sok meglepetést, az a kérdés mégis jó pár hónapja izgalomba tartja a rajongókat, hogy mit láthatnak majd viszont ebből a kalandos sorsból, de Spielberg és kollégái igyekeztek a lehető legkevesebbet elárulni.

John Williams zeneszerző, Spielberg régi munkatársa most segített egy kicsit a kíváncsiaknak. A The Film Stage-en közzétette a filmzene tracklistáját: a címek segítségével pedig – az alkotók szándékánál valószínűleg jóval korábban – valószínűsíthető, hogy mit tartogat a film. Lesz bőven csatajelenet (hiszen az egyik szám címe: Appomattox, April 9, 1865 – ez pedig a Konföderációs sereg utolsó nagy vereségének helye és ideje – és szerepel egy Battle Cry is a felsorolásban); a Peterson House című szám pedig – hiszen így hívták a színházat, ahol Lincoln meghalt – azt sejteti, hogy a végzetes merénylet is a történet része lesz.

IC Press

Címkék: miújság Lincoln

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr234743374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása