Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél: Django képregény és Sherlock Holmes 3

2012.09.21. 11:30 FayeFaye Szólj hozzá!

093sg030LUT.0299paint_r.JPG


Pi New Yorkban (12E)

Megint a New York-iak járnak jól! Ők láthatják először Ang Lee hatalmas várakozás övezte, különleges filmjét. A Pi élete (12E) (The Life of Pi, hazai bemutató: december 20.) főszereplője egy hajótörést túlélő fiú, aki a mentőcsónakban egy tigrissel összezárva marad magára az Indiai-óceánon. A látványos, izgalmas és költői film a rangos 50. New York-i Filmfesztivál nyitóestjén, szeptember 28-án kerül először a kíváncsi mozirajongók elé, és így ez lesz a fesztivál történetének első 3D-ben forgatott gálavetítése. Lee nem először kap ide meghívást: 12 évvel ezelőtt az ő Tigris és sárkány-ával zárult a fesztivál, 1997-ben pedig a Jégvihar-ral nyitott. Lee ezzel különleges, elegáns klub tagja lett: rajta kívül csak Robert Altman, Pedro Almodóvar és François Truffaut volt az a rendező, akinek két filmjét is a nyitógála műsorára tűzték.
A bemutató valószínűleg csak a diadalmenet kezdete. A Pi élete könyveredetijéből 7 millió példányt adtak el világszerte, és a történetből egy Oscar-díjas rendező készített szinte minden kockáján speciális digitális effektusokkal különlegessé tett, látványos filmet.
A siker újabb sikert hoz: egyre valószínűbb, hogy – részben a Pi élete alapján – Ang Lee kapja a megbízást a jövő év legnagyobb ambíciójú filmjének levezénylésére: ő rendezheti a Kleopátrá-t, melynek címszereplője nem más lesz, mint Angelina Jolie.
IC Press
 

Holmes visszatér?

Watson készen áll a visszatérésre. A héten véget ért Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a sztárvendégek között ott volt Jude Law is, aki azt nyilatkozta, hogy a maga részéről szívesen leforgatná már Guy Ritchie hatalmas sikere, a Sherlock Holmes harmadik részét.
– Az egész csak azon múlik, találunk-e olyan időpontot, amikor Robert Downey, Jr. és én egyszerre érünk rá – mondta a HitFixnek az angol színész, aki a filmben a zseniális detektív legközelebbi munkatársát alakította.
Law elárulta, hogy nagyjából elkészült már egy új forgatókönyv, és mindketten nagyon szívesen visszatérnének a pipához és a nagy rejtélyekhez.
– A mi duónk még sok érdekeset tudna művelni – vélekedett. – Szerintem, tele vagyunk meglepetésekkel, csak sajnos Robert és én is elég elfoglalt srácok vagyunk.
Az új film elkészítése mellett szerencsére elég nyomós érvek szólnak. Az egyik például, hogy a Sherlock Holmes – Árnyjáték tavaly az egész világon több mint 540 millió dollár, a 2009-es első rész pedig 530 millió dollár bevételt hozott.
IC Press


Django papíron (16E)

Django nem áll meg a moziban. Quentin Tarantino új filmje, a Django elszabadul (16E) (Django Unchained, hazai bemutató: 2013. január.) valószínűleg új életet lehel egy műfajba: a fékezhetetlen és gátlástalan rendező-vadóc a gengszter-, a szamuráj- és a háborús film után a westernt formálja a saját ízlésére. A Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz és Samuel L. Jackson főszereplésével készülő véres kaland azonban több lesz egyszerű mozifilmnél. Ám ahhoz, hogy legenda lehessen, más műfajokat is meg kell hódítania.
A DC Comics hivatalos blogján közzétette, hogy képregény készül a szökött rabszolga és a fejvadász különös barátságának történetéből, a rajzokat pedig nem kisebb személyiség, mint RM Guéra készíti majd. RM Guéra maga is olyan, mintha egy Tarantino-film hőse volna: szerb származású, évtizedekkel ezelőtt szökött Spanyolországba, és főleg amerikai képregényeken dolgozik: legutóbbi sikere a Vertigo-nál megjelent Scalped (Megskalpolva), amely az indián romantikát keveri a cinikus modern detektívtörténettel. Az ötrészesre tervezett Django-képregény írója még nincs meg, de Tarantino már elárult ezt-az a sztorival kapcsolatban.
– A forgatókönyveim túl vaskosak – mondta még a San Diegó-i Comic Conon a rendező. – Forgatás közben folyamatosan változtatom őket: egész szerepeket, jeleneteket hagyok ki, pedig megérdemelnék, hogy ismerje őket a világ. A képregény a forgatókönyv első, leghosszabb verzióján fog alapulni: a film négyórás, el nem készült változata lesz benne.
IC Press

Df-08408.jpg
 

Mafla borzak (12)

Minden viszonylagos. Salma Hayek például úgy jellemezte A maflás (12) (Here Comes the Boom, hazai bemutató: november 8.) című új családi vígjátékának forgatását, hogy az volt benne, a legjobb, hogy nem lopták el az ebédjét.
Filmforgatásokat ritkán jellemeznek ilyesmivel: a gyönyörű 45 éves mexikói színésznőt nyilván keserű tapasztalatai indították arra, hogy filmezés közben az elcsent desszertekre gondoljon: a Nagyfiúk 2. készítése közben rendszeres volt az étellopás. Az egyik helyszínt Massachusetts északi részén, az óceán közelében építették fel. A Phillips Park-i ideiglenes stúdiónak pedig volt egy nagy hibája: mocsárra épült, és a környéken hemzsegtek a bűzös borzok – amik nagyon odaszoktak a filmesek közé, sőt, amikor az egyik helyszín kedvéért egy facsoportot ültettek, a szemtelen állatok egyenesen a díszletbe költöztek be. Nem is csoda: hosszú pultokon folyamatosan terített asztal várta őket. Adam Sandler és társai kénytelenek voltak állandó őrséget kérni a helyi állatigazgatási hivatal munkatársaitól, akik viszont az elfogott bűzös borzokat csupán néhányszáz méterre vitték, és ott újra elengedték: az állatvédelmi törvény nem engedi, hogy messzebb szállítsák őket szokásos lakhelyüktől.
– A maflás-ban Kevin James folyton el akar csábítani, és vacsorát főz nekem. Mázli, hogy ott nem voltak a környéken borzak, mert biztosan lecsaptak volna ránk – hasonlította össze két vígjátékát Hayek a hollywood.com-on. – Kevin James-nek megvan az a szokása, hogy beleeszik a mellette ebédelő tányérjába, de őt azért könnyebb elhessenteni.
IC Press


Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr484792159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása