Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jack is elfért volna a deszkán

2012.10.09. 14:00 FayeFaye 13 komment

Amikor idén újra mozikba került a Titanic 3D-ben, úgy tűnt az egész internet céljául tűzte ki, hogy bebizonyítsa, Jacknek nem kellett meghalnia, mert elfért volna Rose mellett a deszkán.A Discovery Channel Mythsbusters sorozata végre egyszer és mindenkorra bizonyította tudományosan, hogy tényleg mindketten megmenekülhettek volna, főleg ha Rose mentőmellényét a deszka aljára kötik. James Cameron persze rámutat arra, hogy pont a lényeget hagyták figyelmen kívül: a forgatókönyvben az áll, hogy Jack meghal, akkor pedig Jacknek meg kell halnia, mert a dramaturgia nagyobb úr, mint a fizika.

reddit-titanic.jpg

Címkék: poén

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr134828640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

walter sobchak 2012.10.09. 15:06:35

"a dramaturgia nagyobb úr, mint a fizika." Ha ezt mindenki megtanulná, sok "miért van hangja a robbanásnak az űrben", meg "miért robban fel a kocsi ütközéskor" jellegű kérdést spórolnánk meg. Mythbusters FTW, kár hogy nem robbantották fel azt a deszkát a végén :D

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2012.10.09. 16:53:46

Ez legalább annyira haszontalan, és értelmetlen bizonygatás, mint keresni az oda nem illő elemeket egy filmben.

countrypecos 2012.10.09. 19:13:42

Meg sem néztem a videót, ilyen baromságokra nincs időm. :D Viszont a srác megpróbált a filmben felmászni. Az egy dolog, hogy hely volt, de felborultak volna, ahogy egyszer meg is történt, mikor mindketten megpróbáltak rá felmászni.

Blake007 2012.10.09. 19:47:15

Ez tényleg egy baromság... abszolút kiaf..zt érdekel kategória.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.10.09. 20:01:16

@walter sobchak: Mondjuk azért annak van dramaturgiai szerepe, hogy Jack meghal-e vagy sem, de annak aztán az égvilágon semmi, hogy az autó szarrá törik vagy még fel is robban. Túlzó hatásvadászat szvsz. Ráadásul az általad leírtakat olyan kötelező érvénnyel nyomatják, mintha Hollywoodban máshogy tanítanák a fizikát. (Fireflyban kifejezetten tetszett, hogy az űrhajóknak nem volt hangja, és nem is értem ,hogy egy hajtőmű zajától miért lennének hatásosabbak ezek a jelenetek)
Hozzáteszem, azt a logikát én is utálom, hogy "ez milyen szar film, mert ez a jelenet nem volt realisztikus" és hasonló apróságokon rugózást. Nálam sem ez a vezérlő elv, de azért jobb benyomást tesz rám egy olyan mű, ahol ezek a dolgok rendben vannak.

walter sobchak 2012.10.09. 21:02:56

@danialves: Mindenkinek más a határa, hogy mekkora bakikat néz el. A Titanicnak pl én elnézem ezt a bakit (észre se vettem, amíg nem tört ki a hisztéria körülötte), mert az egyik legjobban elkészített film, ami a katasztrófával foglalkozik (nagy óceánjáró-rajongó vagyok), James Cameron szinte mindenre odafigyelt a készítés közben. És igaza van abban, hogy ha a dramaturgia megkívánja, akkor a "kellemetlenkedő" fizikai jelenségeket el kell hagyni, mert csak indokolatlanul összezavarja a nézőket. Szerintem azért lett akkora az a palló, hogy Rose felfekhessen rá teljesen, hogy lássuk, ő kint van a vízből, Jack meg nem. Az újabb, hangtalan űrrobbanások is csak ezek miatt a felháborodások miatt lettek ilyenek, de a vadászpuskától hátrarepülő emberekről még mindig nem szoktak le, mert azok ellen még nem keltek ki annyira. Egyszerűen látványos. Hogy túlzó hatásvadászat-e? Hát azért (is) ülünk be a filmekre.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.10.09. 21:32:12

@walter sobchak: Azért pl. a 80-as évek óta sikerült levetkőzni azt az akciófilmes szokást, hogy a lelőtt emberek hatalmas rángatózással és hátraszaltókkal nyugtázzák a lövéseket. És ma, ha visszanézünk egy ilyen filmet, már röhejesnek számít, akkoriban viszont ezt kajálták. Szóval szerintem van egy tendencia, ami az egyre realisztikusabb filmek felé mutat. (Nekem egyébként pl. sokkal látványosabb volt a Prometheusban, amikor a két űrhajó ütközésénél jó pár másodpercig a törést mutatták, és csak aztán robbant föl minden)
A hatásvadászattal nincs még mindig bajom, csak a giccses, májkülbéj-robbanásos, amerikai katonás-szabadságeszmés motívumoktól. Én pl. nem élvezek el attól, ha valami felrobban, talán ezért is tartom túlzónak mindenhol ezt erőltetni. (Viszont a lassításokért, nagyívű kameramozgásokért odavagyok)

walter sobchak 2012.10.09. 22:32:48

@danialves: Így van, de nekem elég, ha csak a "Hollywood-realisztikus" szint felé közelítünk :) Azért legyen látványos, de ne köpje teljesen képen a fizikát. Batman zsinórjai is lábakat tépkedtek volna le a valóságban (vagy be sem akadtak volna :D) mégis az új Batman szériát pont a "realisztikussága" miatt kedvelik az emberek (többek között én is). Na, ilyesféle realitás jöhet. Bullet-time szerintem is jöhet, csak ne legyen túlzás (mint pl. a Sucker Punch-ban)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.10.10. 09:25:50

Egyrészt k. hideg volt a víz és elgémberedtek a tagjaik, meg ilyen stresszes helyzetben beszűkül az ember tudata és nem tud tisztán gondolkodni.

tutiadöfi 2012.10.10. 11:58:43

@danialves: igen az tök realisztikus volt a Prometheusban, mikor lezuhant az űrhajókarika és gurult a nő után, az meg szaladt előle, és véletlenül se oldalra futott, az meg csak gurult, gurult, végül pont nem dőlt rá

ez aztán " realisztikus "

tutiadöfi 2012.10.10. 11:59:16

amúgy nem mindegy, örüljetek, hogy meghalt, nyálas buzi film
süti beállítások módosítása