Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers) -kritika

2007.11.30. 12:11 koimbra 1 komment

Fénykép a szemedben?

Nem is olyan rég még volt egy olyan időszak, amikor a mozikban háborús filmek garmadája nyomult, mostanság azonban nem nagyon kényeztetnek el bennünket ilyenekkel. Clint Eastwood viszont leforgatta az Ivo Dzsima ütközetét. A film alapjául egy könyv szolgált, amit Steven Spielberg happolt el Clint Eastwood elől , de megfelelő forgatókönyv hiányában hanyagolta annak megfilmesítését. Majd valamivel később , mikor mégis megfelelőnek találta azt a rendezést átpasszolta Eastwoodnak , aki örömmel elvállalta.

A film középpontjában az egyik legismertebb kép áll, amin egy ivo dzsima-i magaslaton hat tengerészgyalogos kitűzi az amerikai zászlót. Az amerikai kormány ezt a képet népszerűsítésre használta, győzelmi fotóként hírdette és hazahívta a képen látható katonákat, hogy felhasználják őket erre a célra. Az igazság azonban később derül ki, miszerint a kép már egy második zászlófelállítás, ugyanis az első zászlót egy tiszt leszedette és eltetette magának emlékbe.

 

Clint Eastwood Oscarra gyúr, ezt már le se tagadhatja. Már a Titokzatos folyónál is meglegyintett ennek a szele, igaz ott ezzel még nem törődött az ember, hisz még jól is sikerült a film. A Millió dolláros bébi már viszont le sem tagadhatja, hogy ez bizony díjakat akar kapni.

A Dicsőség zászlaja valamivel jobb , mint Eastwood előző filmje, de ez még kevés ahhoz, hogy jó is legyen. Az egyik legzavaróbb talán, hogy ugrál az idősíkok között, egyszer még a csatában vagyunk, aztán megint a népszerűsítő körúton a katonákkal.

 

A harci jelenetek se hatják már meg az embert, mert azok ugyan nem sikerültek rosszul, de azért lehet nyugodtan ráfogni azt, hogy ez jó. Viszont azt kevesen mondhatják el magukról, hogy két filmet forgathatnak egy témából , két oldal szemszögéből. Ugyanis Clint Eastwood a japán oldalról is bemutatja ezt az ütközetet a Letters from Iwo Jima alkotásában.

 
 

Értékelés: 30 %

 

Büdzsé: 90 M $

 

Amerikai bevétel: 33,6 M $

 

Összbevétel: 65,9 M $

 
 

Szereplők: Ryan Phillippe (John 'Doc' Bradley) Jesse Bradford (Rene Gagnon) Adam Beach (Ira Hayes) John Benjamin Hickey (Keyes Beech) John Slattery (Bud Gerber) Barry Pepper (Mike Strank) Jamie Bell (Ralph 'Iggy' Ignatowski) Paul Walker (Hank Hansen)

 
Rendező:Clint Eastwood

 

Címkék: háború iromány 30 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr29247790

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: just click the following post 2017.12.11. 15:16:32

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agape 2008.07.20. 22:54:04

A másik, a japán szemszögből készített verzió jobb volt. A levelek Iwo Jimából. Ott is inkább csak Ken Watanabe vitte a hátán a filmet. Nekem Eastwood színészként is rendezőként is ugyanolyan: monoton, egysíkú és készen akarja a számba nyomni, hogy miként vélekedjek a filmjéről. Nem csak vontatott, de kliséparádé is ahogy rendez. De nem panaszkodom, megnéztem, mert ált. érdekelnek a történelmi filmek. De a Millió dolláros bébit halálra untam, A szív hídjai meg Meryl Streep ellenére is elég eseménytelen. Én már nem sokat várok a filmjeitől, nem tudom, mások mit szeretnek rajta/uk.
süti beállítások módosítása