Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum)

2007.12.02. 16:14 koimbra 1 komment

Kéne egy nagy kasszarobbantó alkotás. Hogy csináljuk? Gyúrjunk össze pár ötletet, ami régebben siker volt. Egy múmia kezdetnek megteszi. Dinoszaurusz és kutya. Nem baj, ha a kettő ugyanaz. Cowboyok és rómaik. Ezek akár össze is csaphatnának egymással. Indiánok, mondjuk maják. Állatok, majom, elefánt, orrszarvú,legfőképp oroszlán. Az amerikai polgárháborbúl északi és déli katonák. Ősemberek, igen, az mindenképp. Egy elnők, mondjuk Roosevelt. Talán valami rettegett hódító? Attila , a hun megteszi.

 

Kezdetnek jó lesz, de egy ismertebb név is kellene. Ben Stillernek jól megy a szekér mostanában, ő kiváló lesz ehhez még szerencse , hogy ráért épp.

 

Valami körítésre is szükség van, nem kell , hogy túl bonyolult legyen.

 

Larry (Ben Stiller) munkanélküli , de ez az állapot nem tart sokáig. Felveszik éjjeliőrnek egy múzeumba, ahol egy mágikus táblának köszönhetően éjjelente életre kelnek a viaszbábúk , így az éjszaki és déli katonék újra összecsapnak, az ősemberek tüzet próbálnak gyújtani, a cowboyok és a rómaik is pofozkodnak egy sort, az elefántok dübörögnek, Attila ,a  hun pedig Larry-t akarja elkapni és így tovább. Szóval Larry nem unatkozik , de bizony ő az őr és felül kell kerekedni az összes bajon.

 

Akadnak ismertebb mellékszereplők is. Owen Wilson, mint a cowboy-ok vezetője. Robin Williams, mint Roosevelt elnök. Kiemelendő a 3 öreg éjjeliőr, akiknek helyére érkezik Ben Stiller. Mickey Rooney, Dick Van Dyke és Bill Cobbs mögött már több évtizednyi filmes karrier figyel és bizony már nem mai gyerekek, jó pár poént ők szolgáltatnak.

 

A film nagyjából rendben van , az összehozott ötletek elviszik hátán az alkotást, a baj az, hogy ennyi elég is volt az alkotóknak. Nem igazán erőltették meg magukat a készítők, mintha úgy lettek volna vele, hogy a sok ötletet csak összepakolják, ami már elegendő ahhoz, hogy tóduljon a nép a filmre. Végül is igazuk lett. Nézhetőnek nézhető, de ha kicsit kreatívabbak jobb is lehetett volna.

 

Jelen dolgozat Milan Trenc horvát grafikus hasonló című művéből készült. Ettől vajon népszerűbb lesz a horvát jóember? Maximum a filmesek gyorsan megveszik egy másik művét, a nézők pedig elfelejtik csak úgy mint a filmet néhány nap múlva.

 
 

Értékelés: 60 %

  

Előállítási költség: 120 millió dollár 
Amerikai bevétel :  $250 millió

Világviszonylat: $573 millió  
 

Ben Stiller (Larry Daley)
Robin Williams (Theodore Roosevelt)
Carla Gugino (Rebecca)
Owen Wilson (Jedidiah)
Dick Van Dyke (Cecil)
Steve Coogan (Octavius)
Mickey Rooney (Gus)
Paul Rudd (Don)
Patrick Gallagher (Attila, a hun)
Bill Cobbs (Reginald)
Pierfrancesco Favino (Columbus)

Címkék: fantasy iromány vígjáték 60 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr25249768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agape 2008.07.20. 22:41:44

Szerintem elég gyenge volt, annak ellenére, hogy azért hozott a konyhára és ha jól tudom lesz 2 is? Engem a fickó valahogy nem tud megnevettetni, tőle talán csak az Ég velünk! tetszett.
süti beállítások módosítása