Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nsane fikáz rovat -Hogyan alázzuk le Harry Pottert, avagy The Seeker: The Dark is Rising

2008.01.24. 22:18 koimbra 3 komment

Nsane ezúttal az Ébredő sötétségez húzza le. Korábban már olvasható volt itt egy vélemény/kritika róla.

Spoilerveszély

 

Sosem értetettem hogyan készülhetnek ilyen szar filmek. Ha egy film elkészül azt nem kellene valakinek megnézni legalább egyszer? Mert ha ezt megnézte volna valaki, az látta volna, hogy ez mekkora egy trágyaság. Hogy miért?


Adott egy alapjaiban akár még jónak is mondható alapstory:

A fény és a sötétség harcban áll, 1000 éve a fény győzedelmeskedett, de éppen hogy csak, ezért most újra meg kell küzdeni. A főhős 14 éves kisfiú kezében az egész emberiség sorsa.

És innentől kezdődik a borzalom:

1. Az természetes dolog, hogy a legfiatalabb fiúnak a padláson kell aludni, ahol nincs ágy, nincs egy asztal, nincs semmi, csak dobozok, lomok, és por. És ezzel a szülök nem foglalkoznak, nem érdekli őket, ez teljesen rendben van. És nem Magyarországon vagy Romániában játszódik a film, tévedés ne essék. Ez egy normális angol család.


2. A főhőst a gonosz a film elejétől fogva folyamatosan fenyegeti, vagy próbálja megkísérteni hogy adja oda neki a jeleket – 6 jel van, amivel legyőzhető a sötétség – viszont ha gonosz tudja hogy hány jel van a fiúnál – már pedig a film közepén kiderül hogy tudja - akkor miért csesztette hogy adja oda a jeleket akkor is amikor még egy sem volt nála? Logikus…


3. A főhős amikor először szembesül igazából a főgonosszal, (lovas) akkor a segítségére sietnek az „öregek”. Itt elhangzik hogy „Nem győzhetsz le mindannyiunkat”. A kérdésem csak az: Miért nem intézték akkor itt el a gonoszt egyszer s mindenkorra?

4. A főhős fiúnak a filmben tetszik egy lány. Ez a lány összesen 10 azaz tíz – megszámoltam annyi – mondatot vált összesen a főhőssel, ráadásul ebből 5 egy szavas mondat, mint például: „Tessék?” és „Igen.”. Ennek ellenére a film végén, rögtön mielőtt kiderülne a lányról, hogy igazából boszorkány, és a sötétség megbízásából dolgozik, akkor a főhősnek mondja: „Add ide a jeleket, én vagyok az, Meggi, ismersz, bízz bennem”… Ezt a rendező hogyan is gondolta?


5. A főhős fiúnak speciális képességei vannak, erre fel is hívják az öregek a figyelmét. És ennyi. Semmi tanítás edzés, semmi. A srác rá is kérdez, hogy hogyan győzheti le a sötétséget, erre csak annyit mondanak neki hogy „Majd rájössz” ennek ellenére a filmben tíz perccel később jól leszidják: „Figyelmeztettelek! Kimerítetted a képességeidet, meg is ölhettek volna!” EZ NEM IGAZ! Semmire nem figyelmeztették, nem tudta, hogy ki lehet meríteni a képességeit. Mi a fene folyik itt?


6. Az öregek. Nekik kellene a főhőst támogatniuk, megvédeniük stb. Ennek ellenére abszolút semmi speciális képességük nincsen, a film alatt soha nem villantanak semmi speckót, mi több, azokba a jelenetekben ahol összecsapnak a sötétséggel először csak majdnem meghalnak, majd egy meghal közülük, majd mind meghalnak. Ennek is sok értelme van.


7. A filmben van egy jelenet amikor a főhős visszamegy az időben – ilyet is tud – és ott épp vikingek fosztanak ki egy falut, mindenkit megölnek. A fiúnak meg kell szereznie egy pajzsot, amiben van az egyik jel. A nagy erős viking elkapja, bedobja a vízbe, majd kihúzza, éppen csapná agyon a harci szekercével amikor a fiú karórája elkezd csipogni. Ekkor a fiú felajánlja az elképedő vikingnek, hogy cseréljenek. Az órát a pajzsért. Akkor most mindenki gondolkozzon el, hogy a fosztogató vikingek vajon miért nem eleve csereberélni jöttek, és miért fosztogatni? És egy falu lemészárlása után – for fun! – miért áll le egy viking egy kisfiúval csereberélni? Golyót az íróba és a rendezőbe is!


8. A filmben kiderül, hogy a főhősnek volt egy ikertestvére aki eltűnt – csak úgy – így a főhős valójában a hetedik fiú hetedik fia. Na most ez még hagyján, de a film végén amikor a nagy büdös hepiend történik, mindenki aki meghalt hirtelen elősétál valahonnan, többek közt a 14 éve eltünt akkor még 2 hetes kisbaba ikertestvér, akin 14 éves gyerekhez való ruha van. Szemmel láthatóan amíg a gonosznál el volt rabolva – lehet magyartalan de ez van - fodrásznál is volt, fogorvosnál is valószínűleg, iskolába is járt bizonyára, és egyébként is olyan állapotban van, hogy csak úgy zsupsz be tud illeszkedni a soha nem látott családjába és a társadalomba, ami 14 éve eltűntnek majd bizonyára halottnak nyilvánította. Khm…


Bónusz poén:

A film elején a két csávó úgy nézi a fiút mint akit meg akarnak… aztán a fiú lakásán bejelentik a fiúnak hogy „a holnap este nem lesz a legkellemesebb”… majd másnap a két csávó újra bepróbálkozik a srácnál este egy bulin, étellel és alkoholos itallal kínálják… ugyanez a két csávó még aznap este bekíséri a fiút a sötét erdő mélyére… majd be egy régi romos épületbe ahol magukra zárják az ajtót… a fiú egy út közepén tér magához, nem tudja hogy került oda, és mi történt vele közvetlen az előtt. Nem akarok rosszmájúskodni, meg rossz az aki rosszra gondol, de azért ez így ebben a formában elég durva :-D

Bónusz poén plusz:

A filmben egy óra három percnél megtekinthetjük Sony Bravia reklám - színes pattogó golyók az utcán – legalább olyan gagyi koppintását, mint amekkora gagyi Harry Potter koppintás maga a film.


És a ráadás kérdés:

Mi volt Harry Potter a Kvidics vagy mi játékban?

Segítség: S**K*R

 

Címkék: nsane fikáz

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr93310604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proktor 2008.02.14. 19:08:31

Ez a film nagy csalódás volt, de így ezeken a hibákon el se gondolkodtam:D

MoziFan · http://mozifan.blog.hu 2008.02.17. 01:20:26

Nem a filmet kellett volna megnezni,hanem a forgatokonyvet elolvasni es mar ott megalljt parancsolni az egesznek...vagy mozi helyett rogton a Film+-ra vagy a Hallmarkra kuldeni. :)

mufurc 2008.02.20. 14:55:09

Jók ezek az Nsane írások. Mikor ír megint?
süti beállítások módosítása