Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hugo-díjas könyv a vásznakon

2008.04.04. 16:50 koimbra 6 komment

Dan Simmons Hyperion könyve 1990-ben Hugo-díjat nyert, a folytatást pedig Nebula díjra jelölték. Graham King (Véres gyémánt, A tégla) producer megszerezte a jogokat és filmre vinné a könyveket. Trevor Sands-re vár a feladat, hogy olyan forgatókönyvet írjon, amely a két regényt egy filmé gyúrja össze.

A könyvről: 'Az Armageddon előestéjén, miközben az egész galaxist háború tépázza, hét zarándok indult végső útjára a hyperioni Időkriptákhoz, hogy találkozzanak a Shrike-kal, egy félelmetes, istenszerű lénnyel. A zarándokok választ keresnek életük megoldatlan rejtélyeire, és akár meghalni is készek azért, hogy megismerjék az univerzum titkait.
A Titánok lázadása című kötetből már megismerhettük a pap, a katona és a költő történetét. De vajon miféle titkokról mesél a tudós, a nyomozó, a konzul és a templomos?'

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr8411017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apaCs · http://biciglizz.blog.hu 2008.04.04. 20:37:32

Hát erre azért kiváncsi leszek. A két könyv (Hyperyon, Hyperion bukása) olvasása közben szinte filmszerűen pergett előttem a történet, de kétségtelen, hogy az élményhez hozzátartozik az a képileg nehezen kivitelezhető plusz is, amit az egész hangulata árasztott. Persze lehet így lennék, akkor is, ha a Csillagok háborúját előbb olvasom és utána látom. Úgy gondolnám, hogy ezt nem lehet átatdni filmem. Pedig igen, és annak éppen 20 éve... Sok sikert hozzá!

gulliverfoyle 2008.04.04. 22:33:15

Lefogadom hogy ebből sem lesz semmi, mint ahogy a Tigris!Tigris! és az Utolsó Egyszarvú esetében sem...azokat is már állítólag évek óta készítik elő meg így meg úgy, aztán mégsem... de reménykedem, mint ahogy a Hyperion esetében is... mondjuk arra kiváncsi leszek hogyan rövidítik és egyszerűsítik le, mert mind hosszban, mind látványvilágban igencsak túllépi egy 100-150 millió dolláros blockbuster kereteit is a cselekmény...

btw:miért a második könyv tartalomleírása szerepel a bejegyzésben? (Amúgy ami magyarul két kötetben jelent meg, azt valójábn egy regény)

Steve the Great 2008.04.04. 23:11:41

Hát... nem is tudom... Elsőre igen jó hírnek gondoltam, mert nagyon szeretem a regény(eke)t... Viszont annyira komplex a cselekmény, hogy félek, igen nehéz lesz megőrizni és egyben egy jó, közérthető filmet csinálni belőle...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.04.04. 23:54:27

Kell hozzá...

1. Normális rendező
2. Nomális szinészek
3. Sok sok pénz.
4. Jó forgatókönyvíró...

Ebből nagyon jó maradansó filmet lehetne csinálni de nagyon nagyon durván el is lehet rontani...

De leglább végre egy igazi Sci-Fi a moziban. :)

tbs1001 2008.04.05. 13:51:07

99% rontás lesz. Ha lesz. Túl komplex a cselekmény. A Dűnén bőven túltesz. Abból sincs igazán jó film...

b0risz · http://zahar.blog.hu 2008.05.08. 10:08:18

ez para.
mondjuk akarom, de félek elrontják... mondjuk a tigris! tigris! akkor már könnyebben megfilmesíthető lenne, és azt is akarom :)
süti beállítások módosítása