Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A filmtörténelem legnagyobb buktái: Alamo - A 13 napos ostrom (The Alamo)

2008.05.05. 15:32 koimbra 1 komment

Tartalom: "Elkeseredett küzdelem folyik Texas birtoklásáért az amerikaiak és a mexikóiak között. Santa Ana tábornok vezetésével mexikói hadsereg indul észak felé 1836-ban. Csak a ferences rendi misszióból átalakított erőd, Alamo áll az útjukban. 186 texasi katona és önkéntes néz farkasszemet az ötezer főnyi támadóval. A maroknyi ellenálló tizenhárom napon keresztül hősiesen védte az erődöt a túlerővel szemben, verte vissza a rohamokat. Áldozatvállalásuknak köszönhetően az amerikaiak rendezni tudták soraikat, felkészülhettek a végső összecsapásra."(port.hu)

Nem kezdődött simán a forgatás. Ron Howard csücsült a rendezői székben eredetileg és főszerepre Russel Crowe volt kinézve, ő alakította volna Sam Houstont, Ethan Hawke pedig William Barret Travist. Howard 200 millió dollárt szeretett volna a film részére, de a Disney stúdió ezt elutasította, ezek után Crowe, Hawke elhagyta a produkciót, Brian Grazer producer szintén távozott. Howard is inkább a produceri teendőket vállalta el, a rendező pedig az egyik forgatókönyvíró, John Lee Hancock lett és a film költségvetése  107 millió dollár volt. Az eredetileg kinézett szereplőgárdából csak Billy Bob Thornton maradt, a főszerepre Dennis Quaidet sikerült megnyerni. 2003 decemberében szerették volna bemutatni a filmet, de áttették 2004 áprilisára.

A bevételek csalódást okoztak. 9,1 millió dollárral indult a hétvége és 22 millióval zárt.

A rendezőnek, John Lee Hancocknak ez volt az utolsó filmes melója. Kilátásban sincs semmi a közeljövőben. Dennis Quaid a Holnaputánnal köszörülte ki a csorbát, azóta is feltűnik néhány kisebb, nagyobb filmben, jövőre a G.I. Joe mozifilmben láthatjuk majd. Billy Bob Thornton is szerepelget, bár inkább kisebb költségvetésű alkotásokban. Jason Patrick pár évvel a film előtt bukott nagyot a Féktelenül második részével, aztán 2004-ben az Alamoval. Nagyobb költségvetésű produkcióban ezután ő se kapott szerepet.
Címkék: nagy bukta

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr90454731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása