Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Batmant lelökte a trónról egy vihar

2008.08.17. 19:21 koimbra Szólj hozzá!

Hétvégi amerikai mozis bevételek

 

Első helyen kezdett a Trópusi vihar (Tropic Thunder) akció-vígjáték, amiben Robert Downey Jr. Fekete színészt játszik. A vígjáték Ben Stiller rendezése, aki már többször állt a kamera mögött, legutóbb a 2001-es Zoolandert dirigálta, de a Jim Carrey főszereplésével készült Kábelbarát is az ő nevéhez kötődik. A Trópusi vihar olyan színészekről szól, akik akciófilmet mennek forgatni egy helyszínre, kicsit eltévednek és igazi háborús helyzetbe csöppennek, amiről ők azt hiszik, hogy forgatáson vannak.

A stúdió különböző honlapokat hozott létre a szereplőkről, mintha valódi éló figurák lennének. A honlapokon életrajz és filmográfia is található az adott karakterről. A Ben Stiller által játszott figura honlapja itt tekinthető meg:
http://www.tuggspeedman.com/
Robert Downey Jr. által alakított karakter honlapja pedig ez:
http://www.kirklazarus.com/
A Trópusi viharban Downey-t egy klinikán maszkírozzák négerré, mivel csak így kaphatja meg a szerepet a háborús filmben. A klinika is kitalált, de ennek is létrehoztak egy honlapot:
http://www.makeprettyskinclinic.com/
Az imdb-n is jól kezdett jelenleg 8,2-en áll, a kritikák többsége is jónak titulálta a filmet. A produkciót szerdán indították útjára, akkor 8 millióval kezdett. A hétvégi bevétele szerintem kicsit csalódás. 

George Lucas azt mondta, hogy temérdek megvalósulásra váró film van a fejében. Ő mégis egyre inkább a Csillagok háborúját erőlteti. A Star Wars: The Clone Wars eredetileg egy animációs tévésorozat lett volna, egyenként 30 perces epizódokkal. Úgy döntöttek, hogy az első 3 részt a moziban mutatják be. A rottentomatoes-on eléggé lehúzzák, csak 17 %-on áll, az imdb-n pedig 5,4-en. Nem aratott nagyobb sikert sem a kasszáknál.

 

Alexandre Aja rendezése a Mirrors a negyedik helyen kezdett. Aja legutóbb a Sziklák szeme jó kis horrort szállította, azóta inkább csak forgatókönyveket írt. A kritikák többsége lehúzza, ez nem meglepő, ezt a műfajt nem is nagyon kedveli a kritikusok többsége. Talán van esélye arra, hogy elérje azt a szintet, amiből elkészítették.

 

Woody Allantől idén már mutattak be egy filmet, a Kasszandra álma azonban még egy milliót sem ért el. A Vicky Cristina Barcelona-t 692 moziban mutatták be és 3,7 millióval nyitott, így a 10. helyett csípte meg a Top10-ben Scarlett Johanssonnal ez már a harmadik közös filmjük. Allantől nem a nagy kasszasikereket szokhattuk meg, szóval ez a műve sem ér el nagy magasságokba, a kritikusok és a nézők többsége viszont kedvelte ezt az alkotást.

 

Régebben bemutatott filmek

A sötét lovag (The Dark Knight) a harmadik helyre csúszott, nincs mit szégyenkeznie, 4 hétig tartotta az első pozíciót. Megdöntött egy rakat rekordot, pl: legtöbb moziban mutatták be, legjobb nyitóhétvége bevétele, leggyorsabban érte el a 200,300, 400 milliós határt a filmek közül. Az 500-ast is beveszi hamarosan, egyedüli lesz ebben a sávban, mivel egyedüli film előtte a Titanic, annak 600 milliója van. A Pinapple Express bevétele 57 %-ot csökkent az előző hétvégéhez képest, de még így is jól hoz. A Múmia harmadik része sem fogja elérni az első rész szintjét, a másodikét meg pláne nem, a 100 millió még összejön, aztán vége, nemzetközileg viszont nem áll rosszul, 140 milliót már összehozott Amerikán kívül. A Mamma mia! bevétele viszont továbbra sem esik nagyokat, tartja magát szépen, egy-két napon belül leelőző a Hairspray bevételét is, nemzetközileg még plusz 170 millának örülhet. Will Ferrell főszereplésével készült Step Brothers is hamarosan áthalad a százas vonalon.

 

Limitált bemutatók:

A Fly Me to the Moon – 3D animációs filmhez Christopher Lloyd, Tim Curry és Nicolette Sheridan adta a hangját, 452 moziban indult útnak és 2 milliót hozott, míg a Henry Pool is Here vígjáték csak egy gyenge 800,000 dolláros bevételt tud felmutatni 527 moziban.

 

 

 

Cím


Hétvége bevétele

(millió $)

Eddigi bevétel

(millió dollár)


Büdzsé

(millió dollár)



Info

Trópusi vihar (Tropic Thunder)


26


37


92

Előzetes, Jelenetek
TV Spotok


A sötét lovag (The Dark Knight)



16,8



471,5



180


Kritika

Az első 6 perc


Star Wars: The Clone Wars



15,5



15,5

 

-

Előzetes, 4 perc a Clone Warsból,
6 jelenet, poszterek


Mirros


11,1

 
11,1


35

Előzetes, plakátok

Pinappale Express


10


62,9


27

Előzetes

A Múma: A Sárkánycsászár sírja (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)



8,6



86,6



145

Kritika


Mamma mia!


6,5


116,4


52

Kritika Miecstől és Koimbrától

Négyen egy gatyában 2 (The Sisterhood of the Traveling Pants 2)




5,9




32,1




27

Előzetes

Step Brothers

5

90,8

65

Előzetes

Vicky Cristina Barcelona

3,7

3,7

25

 Előzetes

 

Jövőhéten 5 új film kerül a mozikba, szerdán mutatják be a The Rocker-t, pénteken jön a Halálfutam, The House Bunny, The Longshots és 90 moziban a Hamlet 2.

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr38620163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása