Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A kutyás film lenyomta Adam Sandlert és a félszemű Tom Cruise-t

2008.12.28. 20:55 koimbra Szólj hozzá!


Romantikus film, amelyben van egy aranyos kutya is-naná, hogy nyomultak rá a nézők, akik talán már el is feledték Owen Wilson öngyilkossági kísérletét. A kritikusok fele nem igazán kedvelte az alkotást, de a nézők igenis jól fogadták a Marley and Me-t.(A forgatáson állítólag Wilson és Jennifer Aniston összejött.)

 

Érzésem szerint elég nehezen akaródzott beindulni a The Curious Case of Benjamin Button reklámkampánya. A stúdió újra akarta vágatni a filmet, David Fincher rendező viszont ragaszkodott az elképzeléséhez. Az ellenségeskedés miatt Ficnher következő elképzelését, a Heavy Metalt átvitte volna a Sonyhoz, ám aztán mégis a Paramountnál maradt vele.

A film egyébként egy 1921 regény alapján készült.1994 óta a forgatókönyv több író kezén átment, és sok rendezőt érdekelt a projekt (Ron Howard, Spike Jonze, Gary Ross) és 1998-ban még John Travoltával képzelték el a filmet.

A bemutató májusban lett volna eredetileg, majd átették november végére, aztán decemberre módosult.

A kritikusok majd ¾-e pozitívan nyilatkozott a filmről, az imdb-n pedig jelenleg a 129. legjobb film.

 

Idén másodszorra támad Adam Sandler, ezúttal hanyagolja a férfiassága bemutatását. A rottentomatoes oldalán csupán csak a kritikák 15 %-a szerint jó a film, az imdb-n pedig 6,3-en áll jelenleg. Ettől függetlenül egész szépen hozott a négy nap alatt a Bedtime Stories, a 100-as határt biztos beveszi.

 

Bryan Singer az X-Men és a Superman után egy „kisebb” filmet keresett, bele is csüccsent a Valkűr rendezői székébe, kicsit melléfogott, mivel talán ez volt a legzűrösebb alkotás, amelyben részt vehetett. A film a második világháborúban játszódik és náci tisztek egy csoportja meg szeretné ölni Hitlert. Nem is tudom mikor láttam olyan mozit legutóbb, amiben Hitler is benne lett volna (ha nem számítom A bukást). Olyanra viszont emlékszem, hogy egy csoport kommandós leszedhette volna távcsöves puskával Hitlert, a címére nem emlékszem, de talán a Piszkos tizenkettőben lehetett.

Szóval a Valkűr forgatása nem ment túl simán, nehezen forgathattak az eredeti helyszíneken is és statiszták is megsérültek a forgatás alatt. A stúdió eleve temette már a produkciót, a bemutatót is többször módosította, augusztusról októberre tette a filmet, majd átpakolta 2009 elejére. Aztán bemutatták az előzetest, amelyet egészen pozitívan fogadtak a népek, ezért úgy döntöttek a fejesek, hogy 2008 decemberére időzítik a bemutatást. Eddig úgy néz ki nem határoztak rosszul, nem igazán számítottak ekkorra bevételre, kezdetben még hatalmas bukásként tekintettek a filmre. A kritikák többsége pozitív, a nézők is kedvelik...eddig.

 

Will Eisner képregényéből rendezett filmet Frank Miller, aki igazán ismerős ezeknek a füzeteknek a világában, maga is ismert névnek számít ezen a területen. Nem ölelték keblükre a kritikusok a The Spiritet., de a nézők sem, pedig azért hozták előre a bemutatót, mert a Comic Con-on a Lionsgate fejesei látták a teaser által kiváltott reakciókat. Nem tudni mennyibe került a film, de valószínűleg bukta, ezek után nem tudom valóban megkapja-e Miller a Buck Rogers rendezési jogát.

 

Új limitált bemutatók: 3 moziban kezdett a Revolutionary Road (előzetes), 192.000 dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál, ami igazán szépnek mondható. 6 helyen kezdték vetíteni a Last Chance Harvey filmet, keresett is 132.000 dollárt, a Waltz with Bashir pedig 5 filmszínházban indított 55.100 dollárral.

 

Régebben bemutatott filmek: Az igenember bevétele igen keveset csökkent, a nyitó hétvégéhez képest alig 10 %-kal kevesebb dollár került a kasszákba. Will Smith filmje, a Seven Pounds is ugyanezt mondhatja el magáról. 1228 mozit kapott A kétely, így a tizedik helyre ugrott a box office listán. A Slumdog Millionaire bevétele pedig 45 %-kal nőtt az előző hétvégéhez képest, míg a Volt áthaladt a 100-as vonalon. Kapott 65 mozit a Gran Torino, a bevétele is megnőtt 421 %-kal., a Milk 6 %-os, a Frost/Nixon pedig 289 %-os növekedést produkált (a Milktől még el is vettek néhány mozit). A Quantum csendje már csak 3 millióra van a Casino Royale-tól.

 

Jövő héten nem lesznek országos bemutató, szerdától a Defiance (előzetes) filmet vetíti pár moziba, Los Angelesben és New Yorkban pedig a Good produkció lesz látható. 9.-én pedig érkezik a Bride Wars (előzetes) vígjáték, a The Unborn  horror és a Not Easily Broken dráma.

 

 

Hétvégi bevételek, a számok millió dollárban értendőek.

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi amerikai bevétel

Büdzsé

Info

Marley & Me

37,00

51,67

 

Előzetes

Esti mesték (Bedtime Stories)

 

28,06

 

38,59

 

 

Előzetes, poszter

The Curious Case of Benjamin Button

 

27,00

 

39,00

 

150

Képek,

Előzetes

Valkűr (Valkyrie)

21,53

30,02

80

Szinkronizált előzetes, plakátok

Az igenember (Yes Man)

16,45

49,59

 

Előzetes

Seven Pounds

13,40

39,02

 

Előzetes

Cincin lovag (The Tale of Despereaux)

 

9,36

 

27,94

 

Szinkronizált előzetes

Amikor megállt a Föld (The Day the Earth Still Stood)

 

7,90

 

63,61

 

80

 

Kritika

 

Sikító város (The Spirit)

 

6,51

 

10.32

 

TV Spotok, képek, előzetes

A kétely (Doubt)

5,67

8,82

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr96845842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása