Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Piranha 2

2009.05.05. 15:50 koimbra Szólj hozzá!

James Cameron rendezésében eddig nem láttam rossz filmet, be is akartam szerezni egy olyan pólót, amire az van írva, hogy Cameron a haverom (nem tudom létezik-e ilyen ruhadarab). Elindította a Terminátort, amit fantasztikusan folytatott tovább, az Aliens kiváló és félelmetes szórakozás volt, a Titanic-on pedig alig érződik a három óra hossz, stb stb. Na de Cameron nem a Terminátorral indított, hanem a Piranha második részével.

 

A történet úgy indul, hogy egy páros búvárkodni indul, majd a víz alatt gondolnak egyet és szexualizálnának egyet (soha nem láttam filmben víz alatti kettyintést), de ebbéli tevékenységükben piranhák zavarják meg őket, amelyek rövid úton el is intézik a lányt és a fiút. És ha már itt vannak ezek a gyilkos jószágok fel is kavarják az addigi csendes vizet a környéken.

 

Cameron eredetileg csupán spec effektesként vett volna részt a filmben, de a rendező távozásával ő dirigálhatta le a filmet. A forgatás mostoha körülmények között forgatott, a stábtagok egy része nem is beszélt angolul, a halakat is neki kellett megalkotni, mivel amiket kapott nagyon rosszul festettek. A producerrel sem tudott kijönni, ráadásul Cameron a leforgatott anyagot se nézhette meg és a vágószobába se engedték be. Miközben a producerek Cannes-ban időztek Cameron bejutott a római vágóhelyiségbe és elkészítette a saját verzióját, amit később ismét újravágtak a fejesek. (De legalább Lance Henriksennel összehaverkodott, ő később be is került a Terminátorba és az Aliensbe.) Érzésem szerint Cameron változata sem javított volna az összképen, teljesen élvezhetetlen a film. Az még hagyján, hogy unalmas, de még csak nem is félelmetes.

 

Címkék: horror iromány trágya

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr121104409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása