Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Crank: High Voltage

2009.05.17. 18:12 koimbra 1 komment

 

A Crank - Felpörögve az agyatlan szórakozást képviselte, az első percben beindult a buli és a végéig kitartott a pörgés. A végén Chev Chelios (Jason Statham) pár száz méter zuhanás után az utcán landolt. Folytatásra nem is igazán számítottunk, ráadásul a produkció sem volt az a kasszarobbantó alkotás...és mégis, bejelentették a második részt, azzal a magyarázattal pedig el is intézték, hogy a főhős új szívet kap, amivel tovább éldegélhet.

 

A Crank 2 ott folytatódik ahol az 1 abbamaradt, Chelios az utcán fekszik, megérkezik egy jármű és belapátolják a kocsiba. A szívét ki is veszik (aminek folyamatán a Dr. House-on vagy Vészhelyzeten edződött néző esetleg a fejét rázhatja, hogy ezt nem így kell, de ez pont mellékes) és egy másikkal helyettesítik, amely akkuról működik. Emberünknek azonban nem tetszik a jelenlegi helyzete, a szerveit meg pláne nem akarja csak úgy odaadományozni másoknak, ezért zabosan távozik. És kezdetét veszi az őrült hajsza az eredeti szívért, közben pedig Cheliosra vadászik a rendőrség és a gengszterek is. Nehezíti a helyzetet,hogy az új ketyegőjét fel kell tölteni árammal néha, ezért ha arról van szó belenyúl a 220-ba, jó neki a sokkoló is, de az utcán is megbikázza magát.

 

 

Jason Statham mint mindig, most is megállíthatatlanul tör előre, fokozatosan különféle fegyverekkel és káromkodásokkal fűszerezve jut közelebb a céljához. Visszahozták Amy Smart karakterét is, akivel Statham sztriptízbárban fut össze. A már megismert dokit is láthatjuk, aki ismét telefonon keresztül szolgál jó tanácsokkal Cheliosnak. Mutatnak pár percet a főszereplő fiatalkorából is, itt az anyját az egykori Spice Girl Geri Halliwell alakítja. David Carradine megint csak dob a show-n, a kinézete egyszerűen fenomenális, lehet rajta kacagni rendesen.

 

Már az előző részben sem túlságosan maradtak a realitás talaján, itt viszont kegyetlenül elszálltak az alkotók, sokszor már az erőltetett mezőbe tévednek, ez leginkább az „akváriumban élő” fejre és a King Kong-féle harcra igaz. A rendezők előző felvonásból is sokat merítenek, át is vesznek rengeteg dolgot, ami már nem mutat semmi újat és ami az előző részben még vicces volt, itt már valahogy nem az (pl. a lóversenypályán való szex).  Túlságosan izzadságszagúnak hat a régebbi szereplők visszahozatala, ezeket nyugodtan ki lehetett volna hagyni. Az akciók során szerintem sok dolgot átvettek a GTA-ból, az autólopás vagy néhány tűzharc teljesen erre a játékra hajazott.

 

 

A Crank 2 sajnos nem tud felnőni elődjéhez, már nem mocskosul jó szórakozás, de még mindig észvesztően pörög. Nem csak a durvulásban és az akcióban teng túl, de az képckockára jutó nehézfiúk átlaga is jelentősen megnő ebben a filmben, mintha az összes rosszarcú és tetovált statisztát kiküldték volna a forgatásra. Szerintem 65 %-ot érdemel, az embernek túl kell tennie magát néhány iszonyú baromságon és nem szabad komolyan venni.


imdb: 7,1

rottentomatoes: 61 %

 

Büdzsé: 12,5 millió dollár

Amerikai bevétel: 13,68 millió dollár

Eddigi összbevétel: 27,79 millió dollár

 

És a forgatásról egy videó

Címkék: folytatás akció iromány crank 65 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr901127079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2009.07.17. 14:52:44

Én 70%-ot adtam rá. Nem volt rossz, de szerintem a végére már kicsit túlzásba vitték a dolgot.
süti beállítások módosítása