Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ace Ventura - Az állati nyomozoo (Ace Ventura: Pet Detective)

2009.06.23. 22:08 koimbra 4 komment

Ha valami rejtélyes ügyet kell kibogozni, keresd fel a briliáns elméjú Sherlock Holmes-t, ha szellemek ás kísértetek zargatnak, akkor hívd fel a Szellemírtókat, de ha eltűnt a kis házikedvenced Ace Ventura a Te embered. Az állati magánnyomozoo megkeresi az eltűnt kiscicád, utána ered az elszökött galambnak és visszaszerzi az ellopott kutyulit. Ventura sikerdíjából, azaz a megtalálás után járó jutalomból tartja el magát és az albérletében fellelhető ezernyi állatot, nem megy olyan jól a sora, előfordul, hogy a boldog ügyfél természetben fizet. Úgy ügyével sokat kaszálhat, eltűnt egy kabaladelfin, hősünknek pedig meg kell találnia záros határidőn belül a „halat” és a tetteseket is.

 

Jim Carrey ezzel a filmmel égette be nevét az emberek tudatába, az Ace Ventura kiváló ugródeszka volt számára. Korábban is szerepelt néhány produkcióban, ám a Holtbiztos tippben Clint Eastwoodra emlékszünk inkább, az Agylegényből vagy A földi lányok csábítók alkotásokból pedig semmire. Ez a film viszont Carrey miatt emlékezetes, ez az ő one-man show-ja. A Hawaii ing és a hajszerkezet az egy dolog, a beszédstílust, a szokatlan mozgáskultúrát és a gumiarcot más nem tudja így prezentálni, mint Carrey. Sokan és sokféleképpen próbálták utánozni (nekem hirtelen John Leguizamo ugrik be a Kíméletlen kaméleonból), de a többség belebukott, a maradék pedig csak a felszínt karcolgatta.

 

Tom Shadyac rendezőnek könnyű dolga volt első mozifilmjével, hiszen csak szabadjára kellett engednie a főszereplőjét, mellé tenni Courtney Cox-ot és Sean Young-ot és a többi ment magától. Nem hiába, hogy Shadyac a későbbiek folyamán is még kétszer dolgozott együtt Carrey-vel. Az Ace Ventura utánozhatatlan, lemásolhatatlan, végigvigyorgós, megunhatatlan alkotás, 100 %-os mű. A folytatás egy hangyányival gyengébb, a harmadik pedig látatlanban is gyalázat.
 

Címkék: iromány vígjáték ace ventura 100 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr421204390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2009.06.23. 22:59:52

biza, egyik legnagyobb vigjatek of all time

RyuK 2009.06.23. 23:05:22

Nekem a 2. a kedvencem, de az elsőt is bármikor szívesen megnézem :)
3. rész pedig soha sem készült ;):P

geomayler 2009.06.23. 23:35:51

Így van, egyik legjobb vígjáték, hiába láttam már sokszor, azon filmek közé tartozik, hogyha adja a tévé, ha tehetem, megnézem mindig vagy legalább egy részét. Annyi idézhető jelenet van benne, hogy órákig lehet sorolni.

Editor Bob 2009.08.31. 13:03:53

Tényleg jó film, bár én Jim Carrey vígjátékai közül a Kábelbaráton többet röhögtem.
süti beállítások módosítása