Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Pontypool - A zombik városa

2009.11.15. 21:11 koimbra 4 komment

Nem kedvelem az olyan filmeket, amelyek egy helyen játszódik és összesen két-három szereplő lézeng és dumál benne, azonban a Pontypool nézhetőre sikeredett, legalábbis számomra. A cselekmény a rádió stúdiójában játszódik, ahol a főnök (Lisa Houle) és egy munkaerő (Georgina Reilly) tartózkodik, előttük pedig a leszigetelt rádiós szoba található, ahol Grant tevékenykedik. A néző is csak a betelefonálók elmondásai alapján értesülnek a külvilágban történtekről, nem mozdulunk ki egy pillanatra se a külvilágba, de a rendezőnek (aki Tony Burgess regénye alapján dolgozott) sikerült elérnie, hogy ne is vágyjunk a rádiós épület falain kívülre, a feszültséget is sikerül megteremtenie, néhol még ijesztő is a produkció.

A csavart nem lőném le, de annyit nyugodtan elárulhatok, hogy nyelvi (nyelvész?) horrort láthatunk, amit Stephen McHattie veterán kanadai színész akár egymaga is elvinne a hátán. Mint mondtam én nem vagyok híve az ilyen daraboknak, de mégis tudom ajánlani a hozzám hasonló embereknek, azoknak pedig, akik bírják a 2-3 szereplős, egy helyen játszódó műveket hatalmas csemege lesz.

 

Címkék: horror iromány röviden onlydvd

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr11527421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szemendrey István 2009.11.16. 00:00:21

Én szeretem az egyhelyszínes filmeket. Egyik kedvencem Hitchcock-tól a Kötél pl... A másik nagy kedvenc "filmműfajom" a zombifilmek, szal tetszetős volt az egyveleg. Nem kimondottan kiugró a film, de hangulatos! Unatkozni nem fogtok, végig fent tartja az érdeklődést.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.16. 08:34:49

Erre a filmre is kíváncsi vagyok, csak sajnos egyszerűen a 24 óra már kevés.
Abszolút egyhelyszínes egyemberes a Számkivetett! :)

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.16. 08:43:00

Erre a filmre is kíváncsi vagyok, de egyszerűen a 24 óra már kevés!
Abszolút egyhelyszínes-egyemberes a Számkivetett! :)

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.16. 08:44:02

Olyan szép mikor 2x írom le!
süti beállítások módosítása