Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Sem a nindzsák, se Travoltáék nem tudták megdönteni az Újhold uralmát

2009.11.29. 20:09 koimbra 2 komment

Az Újhold továbbra is az első helyen trónol, míg a Sandra Bullock főszereplésével készült dráma szépen teljesített, a két új szélesebb körű bemutató pedig nem igazán hozta a vártakat, Wes Anderson rendezése sem mozgatott meg tömegeket.

 

Új bemutatók:

John Travolta és a Robin Williams vígjátéka, a Vén csontok (Old Dogs) nem jutott fel a dobogóra, a negyedik helyet sikerült csak megkaparintania. A filmben Williamsszel közlik, hogy apa, csak eddig nem tudott róla és pár napig felügyelnie kellene a gyerekekre, aki Travolta segítségével próbálja megoldani a feladatot.

Williams utoljára vígjátékkal 1998-ban, a Patch Adamas-szel tudott nagy sikert elérni, amiben ő volt a tényleges főszereplő. John Travolta nem az az ember, aki gyakran látható ilyen műfajban, 2 éve viszont elég szép sikert ért el a Faterok motoron-nal, ennek rendezője készíthette el a Vén csontokat, ami ugyan nem nevezhető buktának, de nem teljesített valami szépen.

A kritikusok egyszerűen utálták a produkciót, a Rotten Tomatoes-on csak 7 % az aránya, míg az imdb-n 5,5-en áll.
Fájdalmasan humortalan vígjáték, olyan viccesnek szánt poénokkal, amelyet akár az intelligencia elleni támadásnak is lehetne venni. - írja a NYC Movie Guru, a Washington Post szerint pedig a film elérte azt a szintet, hogy a stúdiónál a két legfélelmetesebb szó a Travolta és a Williams legyen.
A New York Daily News kritikusa pedig azt mondja, hogy Travolta lelkesen játszódik, de úgy tűnik fogalma sincs, hogy amiben szerepel az az év legrosszabb filmje. Williams pedig végig fájdalmas arckifejezéssel alakítja figuráját.

 

 A Wachowski tesók a Totál turbó irdatlan bukása után vágtak bele a Ninja Assassinba, amelyben csak producerként vettek részt Joel Silverrel együtt, a rendezői teendőket James McTeigue látta el, korábban egyébként már együtt dolgoztak a V, mint vérbosszún (imdb 166. legjobb film). A Wachowski tesók az eredeti forgatókönyvvel eléggé elégedetlenek voltak, ezért megbízták J. Michael Straczynski-t az átírásával, aki 53 óra alatt végzett is a feladatával.
Az imdb-n 7,2-en áll eddig a produkció, a Rotten Tomatoes-on pedig 28 százalékos az átlaga A Comingsoon oldalon azt lehet olvasni a filmmel kapcsolatban, hogy amikor a nindzsák öldösik egymást a vásznon, akkor működik a produkció, de csak addig a pontig, míg valaki ki nem nyitja a száját és el nem kezd beszélni. A Journal and Courier kritikusa pedig ezt írta: Mikor elhagytam a mozit rájöttem arra, hogy fájnak az ujjaim, a film alatt egy képzeletbeli joystickot nyomogattam, mivel azt hittem számítógépes játékkal játszom. A Can Magazine pedig biztos benne, hogy nem a film lesz az, ami nindzsaőrületet fog elindítani Hollywoodban.
Oh és itt egy nindzsa véleménye a filmről:)

 

 

Limitált bemutatók:

Eredetileg tavaly mutatták volna be a The Road posztapokaliptikus drámát, ám Weinsteinék úgy döntöttek, hogy csak 2009-ben lesz látható a film, októberben érkezett volna a mozikba, végül most november végén került be a filmszínházakba. De csak 111 helyen tűzték műsorra a produkciót, érthetetlen miért nem tolták be több moziba. 1,5 millió dollárt (szerda óta 2 millió) termelt a hétvégén a film. 2 moziban volt látható a The Princess and the Frog a Disney új 2D-s animációs filmje és bámulatos 712 ezer dollárt (szerdával együtt 1,1 milliót) sikerült összeszednie a műnek. 356.000 dollár a mozinkénti átlaga. 12 helyen volt látható a Pippa Lee négy élete, összesen 96.000 dollárt tapsolt össze. 4 moziban vetítették a Me and Orson Welles-t és 86,600 dollár került a kasszákba a hétvégén.

 

Régebben bemutatott filmek:

Az Újhold megtartotta elsőségét, annak ellenére, hogy 70 %-kal kevesebb bevételt hozott, mint egy hete, de ez még így is 40 millió dollárt jelent. A film 8 nap alatt lépett át a 200 millió dolláron, ez pedig a negyedik leggyorsabbnak számít. A nagy kérdés, hogy vajon eléri-e a 300 milliót. Ha ilyen ütemben csökken a bevétele, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem, de erre majd a jövő héten már biztosabban lehet választ adni. Az Újhold árnyékában nyitott múlt héten a The Blind Side sportdráma 34 millióval, olyannyira a keblére ölelte a közönség a Sandra Bullock főszereplésével készült alkotást, hogy sokkal többen mentek el rá ezen a víkenden, mint egy hete, ez azt jelenti, hogy 17,6 %-kal több dollár került a kasszákba. Harmadik a 2012 , amelynek bevétele mérsékelten zuhant, de azért még így sem túl sok az esély arra, hogy elérje a 200 milliót, nemzetközileg 384 milliót hozott eddig (még ez ügyben nem frissültek az adatok), Oroszországban hatalmas sikernek örvend. 565-tel kevesebb helyen játsszák a Karácsonyi éneket, mint egy hete, ám a motion-capture technikával készített film így is tudta növelni bevételét, 30,4 %-kal hozott több, mint előző hétvégén. Robert Zemeckis filmje átlépte a 100 milliót, ám még így is elég nagy zakónak számít a produkció. Immár 2029 moziban vetítik Wes Anderson stop-motion animációs filmjét, bevétele is megugrott, de nem olyan mértékben, mint ahogy azt várták tőle, mindenesetre a 9 helyre sikerült felkapaszkodnia. Tizedik a The Men Who Stare at Goats, amely áthaladt a 30 millión. A Tesvérbosszút is több helyen adják már, a kasszákba került összeg pedig több, mint 100 %-kal növekedett, mint egy hete, a film eddig 5,6 milliót kaszált.

 

Jövő héten mutatják be Antal Nimród új rendezését, az Armored thrillert, illetve érkezik az Everybody's Fine Robert De Niro főszereplésével és a mozikba kerül a Testvéred feleségét remake, a Brothers is.

 

Hétvégi amerikai becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Újhold


42,50


230,67


50

Előzetes, jelenet, Volturi 

The Blind Side

40,12

100,25

29

 Előzetes


2012


18


138,77


200

 Iromány, poén, tévéreklámok

Vén csontok

16,84

24,08

35

Előzetes

Karácsonyi ének

16,00

105,37

200

 Előzetes


Ninja Assassin


13,13


21,01


40

Előzetes és poszter, képek, tv spot

Planet 51

10,20

28,48

70

 Előzetes, poszter

Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire


7,09


32,46


10

 

The Fantastic Mr. Fox


7,02


10,01


40

Előzetes , így készült videó

The Men Who Stare at Goats


1,53


30,55


 25

Jelenet, előzetes, még egy trailer 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr291561610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.11.30. 18:27:47

Bullock-nak jó éve van. A The Blind Side teljesítménye figyelemre méltóbb, mint az Újholdé.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.30. 18:32:27

@desmond wallace: Hát azért annyira nem jó, a Nász-ajánlattal élete legjobb bevételét produkálta, amire úgy tűnik ez a dráma is rá fog verni, de az All About Steve-ért leginkább csak hideget kapott.
süti beállítások módosítása