Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Továbbra se számítsunk arra, hogy J.D. Salinger művei a vásznakon lesznek láthatóak

2010.02.01. 19:46 koimbra 2 komment

A múlt héten hunyt el J.D. Salinger író. Elindultak a találgatások, hogy ezek után lehetséges-e, hogy a szerző művei, mondjuk a Zabhegyező (az Összeesküvés elméletben Mel Gibson karaktere rendelkezik ebből pár tucattal) vagy esetleg a Franny és Zooey a vászonra kerüljenek. Salinger csak az Ficánka bácsi Connecticutban novelláját engedte megfilmesíteni, ám a végeredményben totálisan csalódott,  ráadásul kritikai és anyagi bukta volt. Salinger ezután fogadta meg, hogy a későbbiekben egyetlen művéből sem fognak színházi, tévés-vagy filmes produkciót készíteni.  Elutasította Elia Kazant, aki a Zabhegyezőből akart egy színpadi darabot összehozni, de Harvey Weinsteint és Steven Spielberget is elhajtotta a háza tájáról.

2008-tól kezdve Salinger munkáinak a jogai felett a J.D. Salinger Literary Trust rendelkezett, ennek pedig egyedüli tagja maga a szerző volt. Phyllis Westberg, az író (volt) ügynöke azt mondta, hogy nem tudja kire szállt a kuratóriumi tagság, ám az biztos, hogy ezek után sem fogják a filmesek megszerezni a jogokat.

Viszont hamarosan elkészül a Salinger dokumentumfilm, Shane Salerno már öt éve dolgozott rajta a legnagyobb titokban. A Deadline Hollywood írója azt mondja, hogy eddig még nem látott képek és videóanyagok is lesznek az alkotásban.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr351720877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monday 2010.02.01. 19:55:27

Salinger az egyik kedvenc íróm, az Ilyenkor harap a banánhal című novellája, például, tökéletes filmalap.

Nehéz ember lehetett, az biztos. Már-már ostobaságba hajló makacssággal.

Az egy dolog, hogy visszavonultan élt, és nem kért a rivaldafényből. Beckett sem kért belőle. De azért még a köz javára bocsáthatta volna irodalmi alkotásait.

Nagy élménytől fosztotta meg az irodalom- és filmrajongókat, amikor Kazannak is nemet mondott.

Áááá.... Nem igaz.

matthew01 2010.02.01. 20:35:16

@koimbra: nem kell h ekkora melleket kapjon. remélhetőleg ez nem 1 pornó film... erre gondoltam
süti beállítások módosítása