Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Fincher lehet A tetovált lány amerikai filmverziójának a rendezője

2010.03.14. 15:49 koimbra 7 komment

Tavaly mutatták be Svédországban a Stieg Larsson által kiadott Millenium könyvtrilógiából készült filmeket. Hollywoodban egyből felkapták a fejüket. páran A svédek népszerű regényből filmet forgattak? Ráadásul sikert értek el vele? Mi eddig miért nem figyeltünk fel erre? Szóval a Sony gyorsan beszerezte a jogokat és Steve Zailliant állították rá, hogy írjon forgatókönyvet a könyvek alapján (ezek címe: A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől). A Vulture azt írta, hogy a stúdió David Finchert szeretné a rendezői székben tudni és a biszexuális, hacker nyomozónő szerepét az Oscar-jelölt Carey Mulligannek adnák. Fincher jelenleg azon van, hogy megpróbálja végre egyenesbe hozni a Heavy Metalt, amiben James Cameron és Zack Snyder is érdekelt.

A tetovált lány tartalma: Negyven éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki – mintha az őrületbe akarná kergetni – minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra… Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak. A gyilkosnak köztük kell lennie… Ugyanakkor egy jó hírű magánnyomozó iroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű, tetovált lány előtt.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr291839058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.14. 18:22:57

Ezzel csak egy baj van: a svéd verzió is nemrég jelent meg, láttam és kurva jó. Csak azért tök felesleges angol nyelvű remake-t csinálni, mert az ostoba amerikaiak már nem tudnak olvasni....

Fincherben azért van spiritusz, a téma érdekességét az is mutatja, hogy amikor én láttam a svéd verziót, akkor még Tarantino neve forgott fenn.

gyengetölcsér · http://hidegskocia.blogspot.com 2010.03.15. 09:49:04

Egyetértek, mi a fenének egy frissen játszott filmnek remake-et csinálni? Én tegnap láttam a filmet, nagyon-nagyon tetszett.

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2010.03.15. 10:20:49

Nagyon jók voltak a könyvek is!
2 filmet már láttam belőle.
A második film esetében (A lány, aki a tűzzel játszik) viszont elfogyott a lóvé és ez meg is látszik rajta. Sajnos nem éri el az első film színvonalát, de azért simán nézhető.
Nem tudja valaki a 3.rész készen van már?

FayeFaye 2010.03.15. 10:38:36

En ezekrol mindig azt hittem, hogy fantasy konyvek, azok boritojan szoktak mindig lanyok hattal allni.:D

Ainult Mina 2010.03.17. 08:13:28

Holnap nézem meg a második részt, szerintem beteszem a borítékba, hogy nem a pénz hiánya miatt gyengébb, hanem mert a könyv is rosszabb, mint az első rész volt.

MJé 2010.03.17. 08:59:03

Sziasztok!

Nagyon szeretnénk megnézni az első részt (egyenlőre). Játsszák bárhol moziban, vagy egyéb megoldást kell rá találnunk?
süti beállítások módosítása