Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egyszerre két Marilyn Monroe film is készül

2010.05.14. 18:21 koimbra 3 komment

Marilyn Monroe korának egyik legnagyobb szexszimbóluma volt és az egyik legkeresettebb és legsikeresebb színésznők között foglalhatott helyet. Lehetett rá számítani, hogy előbb-utóbb érkezik egy olyan alkotás, amelyben Amerika egyik legnagyobb ikonja fog állni a középpontban, ez az idő most jött el, ám nem egy, hanem egyszerre két mű is készülőben van.

Az egyik a My Week With Marilyn,  tavaly még  Scarlett Johanssont próbálták meggyőzni a főszerepre, de a színésznő nemet mondott, így a stúdió elővette azt a listát, amely a szóba jöhető neveket tartalmazta,   Kate Hudson, Amy Adams, Michelle Williams közül az utóbbit sikerült megnyerni. A film Colin Clark naplóján fog alapulni. Monroe 1957-ben Londonba érkezett A herceg és a kóristalány forgatására, a produkciót Laurence Olivier (A híd túl messze van, Hamlet) rendezte és a főszerepet is eljátszotta. Clark Olivier alkalmazottja volt és arra utasították, hogy álljon mindenben a rendelkezésére a szőke bombázónak. A naplóban Clark leírja, hogy megmutatta a színésznőnek Erzsébet királynő kastélyának privát szobáit és egyéb "színfalak mögötti" kirándulásokról is szó esik benne.  Simon Curtis rendező ősszel kezdhet hozzá a forgatáshoz.

A másik projekt Blonde címen fut és a film Joyce Carol Oates hamis memoárjából készül, itt Naomi Wattsra bízták a szexistennő megformálását, a rendezői széket pedig Andrew Dominik alá tolták be. Dominik nevéhez fűződnek a Chopper - A kegyetlen, Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford filmek elkészítése. Utóbbiban a vadnyugat egyik leghírhedtebb banditája állt a középpontban, előbbiben pedig Mark Brandon "Chopper" Read életét mutatta be, tehát a direktornak nem okozhat gondot ez a film se. A 20 millió dolláros mű forgatása legkorábban januárban veheti kezdetét.

"Miért volt Marilyn Monroe a 20 század legnagyobb női ikonja?"-tette fel a kérdést Dominik. Szerinte a színésznő a férfiak szexuális vágyát testesítette meg, egy olyan hölgyet láttak benne, akit meg kell menteni, míg a nők egy igazi testvérként tekintettek rá, magát Hamupipőkét vélték felfedezni benne. Dominik egy olyan sztorit akar elmesélni, amiben Norma Jean (Monroe) egy tündérmese főszereplője, egy árva, aki elveszett Hollywood sötét erdőjében.

Címkék: igaz történet miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr402003440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.05.15. 00:12:06

Michelle Williams-nak örülök, nagy tehetséges, bár talán erre a szerepre jobb lett volna Scarlett Johansson, de szerintem elégedettek leszünk vele is. Naomi Wats szerintem szintén jó választás, két igazán remek Mondroe-t fogunk kapni, talán az utóbbira jobb rendező jutott (A Jesse James meggyilkolása nagy kedvenc)

nyuszisz 2010.05.15. 15:41:13

Van már egy film MM-ről Norma Jean és Marilyn címen, szerintem nagyon jó film. Ebben Ashley Judd és Mira Sorvino alakítja Monroe-t.

gébence · http://soraim.blog.hu 2010.05.15. 16:28:51

Jól hangzanak. : ) A tündérmesés ötlet is. Marilyn tényleg nemsemmi jelenség, beindítja a fantáziát.
süti beállítások módosítása