Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Engedj be! rendezője hidegháborús thrillert készít

2010.06.04. 19:39 koimbra 1 komment

Az Engedj be! svéd film rendezője Tomas Alfredson dirigálhatta volna a The Danish Girl drámát, ám elhagyta a produkció fedélzetét, helyére Lasse Hallström érkezett. Alfredson megkereste a számára megfelelő alapanyagot a következő művéhez, jelenleg a Tinker, Tailor, Solider, Spy produkciót szeretné megrendezni, Gary Oldman leszerződött a filmre, a többi szerep is elkel hamarosan, Colin Firth, Michael Fassbender és David Thewlis ül a tárgyalóasztalnál és úgy áll a helyzet, hogy minden bizonnyal ők is aláírnak a filmre.

A forgatókönyvet Peter Morgan írja John Le Carré regénye alapján. A történések  a hidegháború évei alatt fognak zajlani. George Smiley (Oldman) egy visszavonult FBI ügynök, ám ismét szolgálatba helyezik, mivel állítólag egy szovjet kém épült be a szerveztbe, le kellene buktatni.

Carré könyvéből 1979-ben a BBC készített egy tévéfilmet Alec Guiness főszereplésével, majd 1988-ban a BBC Radió vette elő a regényt. 1982-ben a trilógia utolsó darabját filmesítették meg, szintén Guiness-szel.

Címkék: miújság könyvből film thrillerhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr802057012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.04. 21:19:05

Hú, ez viszont elég erősnek tűnik. Peter Morgan és LeCarré? Abba nehéz lesz belekötni dramaturgiai szempontokból...
süti beállítások módosítása