Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Shrek továbbra is az élen

2010.06.06. 18:21 koimbra 1 komment

Több premier is volt a héten, vígjáték, akció és horror közül válogathatott a nagyérdemű, azonban Shrek továbbra is magabiztosan tartja első pozícióját.
Új bemutatók: Második helyen rajtolt a Lepattintva spin-offja, a Get Him to The Greek, amelyet ismét Nicholas Stoller dirigált és a produceri térfélen Judd Apatow ténykedett, a főszerepet pedig Russell Brand játssza, aki újra belebújt a különc rocksztár Aldous Snow bőrébe. A vígjáték szinte majdnem ugyanúgy indított, mint a Lepattintva, az 17,7 millió dollárt szedett össze három nap alatt, míg a spin-off 17,4 milliót gyűjtött össze a hétvégén. Ennek fényében elmondható, hogy 60-65 millió dollárt kasszírozhat az amerikai pályafutása alatt. Az imdb-n 7,1-en áll, míg a Rotten Tomatoes átlaga azt mutatja, hogy a kritikusok ¾-e kedvelte a produkciót, a többség dicsérte a színészeket és még P.Diddynek is jutott néhány pozitív jelző.

A lista harmadik helyét kaparintotta meg a Killers akció-vígjáték, amelyet még nyakon öntöttek némi romantikával. Ashton Kutcher és Katherine Heigl eddig még nem sok akció jellegű műben volt látható, utóbbi általában romantikus alkotásokban feszített, előbbi pedig általában a hasonló filmeket részesíti előnyben, de tavaly kipróbálta magát drámában is (Spread), kevés sikerrel. 16 millió dollárt termelt a Killers a víkenden, ami azt mutatja, hogy a Kutcher-Heigl páros nem olyan vonzó, mint a Gerard Butler és Jennifer Aniston felállás, az Exférj újratöltve pár hónappal ezelőtt még képes volt 20 millió felett nyitni. A kritikusok sem ölelték keblükre a filmet, 14 %-on áll a Rotten Tomatoes-on, az Orlando Sentinel szerint senki nem volt képes egy valamirevaló poént elsütni ebben az üres akció-komédiában, a New York Daily News pedig úgy véli, hogy Robert Luketic unalmas akció-vígjátéka a két szürke főszereplő érdekelten kapcsolatára koncentrál és ez a legrosszabb dolog ebben a filmben.

 

A kutyás alkotások általában jól mennek, az emberek kedvelik azokat a műveket, amelyben egy (vagy több) eb áll a középpontban. A Marmaduke főszereplője egy szép nagy dán dog, a képregény alapján készült film azonban bőven alulmúlta a várakozásokat, ráadásul minden jel arra mutat, hogy iszonyatosan rossz lett az alkotás. Pár száz szavazat után az imdb-n 2,8-en áll, még a Gazdátlanul Mexikóban (Beverly Hills Chihuahua) borzalom is 3,4-en áll, ám az 29 milliós nyitány után 94 millióig húzta. A Kutyaszálló pedig 17 millióval startolt és 73 millióig jutott el. Valószínűleg tehát, hogy a gyatra minőség ellenére nem lesz hatalmas bukta és mivel családi filmről van szó, benne van a pakliban, hogy szép eredményt hozzon a végén. A kritikusok döntő többsége persze lehúzták a Marmaduke-ot, Az Antagony & Ecstasy írója szerint a film egyszerre sértő és hitvány, a Marmaduke-ot nézve azt feltételezhetjük, hogy a gyerekek a legutálatosabb, leghülyébb élőlények ezen a világon, a Movie Retriever pedig azt írja, hogy a produkció fingós poénnal indul és végződik és ez a két jelenet a produkció fénypontja.

 

2008 elején láttak hozzá a Splice horrorhoz, el is készült szépen és rendben, de nagyon nehezén érkezett meg a mozikba, pedig már 2009 októberében bemutatták a Sitges Film Festivalon, ahol a legjobb speciális effekt díjával távozhatott. Vincenzo Natali rendezését végül csak leadták 2450 filmszínházban, ám nem szerepet valami fényesen, legalábbis a 7 millió dollár nem nevezhető szépnek. Pedig elég régen nem került a mozikba hasonló mű, leginkább csak a dvd piac számára készülnek ilyesféle horrorok, a box office mojo azt írja, hogy a „science run amok” - film utoljára több, mint két éve volt látható a vásznakon. A Rotten Tomatoes-on 72 % az átlaga, amely a műfajhoz képest elég pofás, a Mania.com David Cronenberghez hasonlította a rendezőt, az író szerint végre van még egy kanadai rendező, aki képes arra, hogy a ravasz humort az émelyítő horrorral keverje.

 

Régebben bemutatott filmek:

Harmadik hétvégéjét is a csúcson tölti a Shrek a vége, fuss el véle, a harmadik rész ekkorra már 255 milliónál, míg a második túl volt a 350 millión, hozzájuk képest a 183 millió elég gyenge. Két hét múlva érkezik a Toy Story 3, addigra már túllép a 200-as vonalon, aztán nem sok babér teremhet számára. Megfelezte (-53 %) bevételét a Perzsia hercege, Amerikában súlyos anyagi bukta lesz a 200 millióból készített film, nemzetközileg azonban nem teljesít rosszul, az összbevétele 215 millió dollár jelenleg. A Szex és New York folytatására múlt héten elrohantak a rajongók, a második víkendjére 59,2 %-kal hozott kevesebbet a kezdő bevételéhez képest, ez valamennyire javulás az első részhez képest (- 62,8 %), ám az sokkal jobban is kezdett, a 100 millió elérése kérdéses. 7,7 milliót termelt a Vasember második része, amivel átsuhant a 290-es határon. Robin Hood 5 millió dollárt kapart össze három nap alatt, a 100-as meglesz hamarosan, a 200 milliós kalandfilmet a nemzetközi eredmények húzzák ki a pácból, most éppen 266 millió az összbevétele.

 

Amerikai hétvégi becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendtőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Shrek itt a vége, fuss el véle


25,30


183,04


165

Szinkronos előzetes, poszterek 


Get Him to the Greek


17,42


17,42


40

Előzetes, poszter, első 5 perc


Killers


16,10


16,10


75

Előzetes, poszterek, képek

Perzsia hercege

13,90

59,45

200

 Iromány, tv spotok, jelenet 

Szex és New York 2

12,65

73,43

100

 Kritika , poszter és előzetes 

Marmaduke

11,30

11,30

50

Előzetes


Vasember 2


7,78


291,29


200

 Iromány, interaktív előzetes, tv spot


Splice


7,45


7,45


22

Jelenet, képek, előzetes


Robin Hood


5,13


94,26


200

  Iromány Előzetes, jelenet, poszter 

Letters to Juliet

3,00

43,30

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr352061047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.06.07. 12:53:46

A Perzsia hercege ennyire azért nem rossz, bár sok történelmi hiteltelenség van benne - még ha fantasy film, akkor is.

A Vasember 2-től is többet vártam, én mondjuk megtettem a magamét azzal, hogy voltam megnézni a premier után nem sokkal. Nekem bejött.

A Robin Hood megérdemli a bukást. Egyszerűen fölösleges volt megcsinálni. A nézők Costner-hez és a romantikus kalandfilmhez vonzódnak, nem pedig a vérben gázolós ál-történelmi filmekhez.
süti beállítások módosítása