Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Del Torora bíznák a Godzillát, a forgatókönyvvel még bíbelődni kell

2010.10.14. 12:29 koimbra 3 komment

Update: Megcáfolták a hírt, Del Torot nem keresték meg. A Pacific Rim ötletét nem dolgozzák fel a Godzilla filmben és a Legendary teljesen elégedett Dave Callaham forgatókönyvével.
 

Hollywood mindenből akar egy kicsit, ha valamely film sikeres vagy nagy figyelmet kap és ahhoz nekik semmi közük, akkor megszerzik a jogokat és újraforgatják. Godzilla is kapott egy feldolgozást, a 90-es években Roland Emmerich Jan De Bont elől happolta el a Godzilla rendezését és a gigantikus lényt ráeresztette New Yorkra, ám a hatalmas reklámkampány ellenére (állítólag 140 millió dollárt költöttek marketingre) a film nem hozta a vártakat, így jegelték a folytatás terveit.

A Legendary Pictures azonban úgy döntött, hogy ők is készítenek egy Godzilla filmet, ami nem az Emmerich-féle verzió második része lesz, hanem egy önálló történet és az elképzelés szerin 2012-ben tombolhat a szörny a vásznakon. Hónapokkal ezelőtt vették meg A titánok harca (Clash of the Titans) forgatókönyvírójának, Travis Beachamnak a Pacific Rim címre hallgató ötletét, Beacham 25 oldalas vázlattal kopogtatott a stúdió ajtaján és a vezetők le is csaptak az általa bemutatott anyagra. Ennek története a jövőben játszódott volna és különféle lények szabadultak volna rá a bolygóra, a Föld kormányainak össze kell fogniuk, hogy együtt fejlesszenek ki egy olyan technológiát, amellyel meg tudják védeni magukat. A Legendary eddig azonban nem sokat haladt ezzel a projekttel, viszont a Godzilla forgatókönyve enyhén szólva nem tetszik a producereknek és a terv az, hogy a Pacific Rim ötleteit beledolgozzák a Godzilla szkriptjébe. Jelenleg egy olyan írót keresnek, aki keményen neki tud feküdni a feladatnak, az illetőnek rengeteg munkája lesz és határidőre kell elkészülnie.

Rendező még nincs, de a stúdió felkereste Guillermo Del Torot egy ajánlattal, aki még nem mondott semmit a felkérésre. A direktor eléggé elfoglalt, Az őrület hegyeihez (At the Mountains of Madness) akar hozzálátni, ezen kívül még ott van az asztalán a Trollhunters animációs film tervei és Hellboy harmadik részét is megcsinálná és akkor még a Frankensteinnel is kezdeni kellene valamit.

Címkék: remake godzilla miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr32371015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumplicukor1987 2010.10.14. 21:14:55

Tudom sokan utálták az Emmerich-féle Godzillát, de szerintem korrekt kis szörnyfilm. Ebből a témából sokkal többet szerintem nem lehet kihozni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.10.15. 09:56:08

@Krumplicukor1987: Az Emmerich verzióval nekem sem volt sok gondom, jól elvoltam rajta.

nickdundee 2010.10.15. 22:40:38

@koimbra: nekem sem volt vele különösebb problémám, szintelen-szagtalan egyszernézhető nyári blockbuster kaland volt, de azért örülök hogy nem készül belőle konkrét folytatás...
süti beállítások módosítása