Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Downey Jr. helyett Clooney lesz a Gravity főszereplője

2010.12.17. 12:25 koimbra 8 komment

Robert Downey Jr. lett volna a Gravity sci-fi főszereplője, a forgatást november-decemberben kezdték volna, ám a sztár éppen a Sherlock Holmes 2 munkálatain vesz részt. A Warner azt találta ki, hogy egy időre felfüggesztik a Holmes folytatásának a forgatását és így Downey Jr. gyorsan letudhatta volna a Gravity jeleneteit, ám végül a színész inkább kilépett a Gravityből. A stúdió meglelte utódját, George Clooneyt szerződtette le a szerepre. Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy tavasszal indulhatna a forgatás és még 2011-ben szeretnék bemutatni a sci-fit. Sandra Bullock játssza a női főhőst, a rendezői teendőket Alfonso Cuaron végzi.

Clooney számára nem ismeretlen a sci-fi, Steven Soderbergh vezénylete és James Cameron produceri felügyelete alatt készült el a Solaris feldolgozása, amiben ő volt a főszereplő.

A Gravityben egy űrállomás darabokra robban egy nekicsapódó szatellit miatt,  csupán Bullock és Clooney éli túl az esetet és mihamarabb vissza kell jutniuk  a Földre, ellenkező esetben elfogy az oxigén.

Címkék: miújság gravity

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr202521665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2010.12.17. 12:39:56

Szerintem jó a csere - nem, mintha bajom lenne Downey-val, de Clooney-t valahogy jobban el tudom képzelni a Gravityben (talán a Solaris miatt)

Mese92 2010.12.17. 12:40:44

Mind kettőt jó színésznek tartom.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2010.12.17. 13:29:14

Szerintem ennél jobb cserét nem is hajthattak volna végre.
Downey Jr. nekem olyan mint Johnny Depp. Mindketten az évekkel ezelőtt kipróbált és bejáratott idétlenkedésből élnek, már jó ideje. Rendkívül unalmas mindkettő, ennyi ugyanolyan karakter után.
És még Bullock-nak is jobban örülök.

nikodémus 2010.12.17. 14:30:50

@Nostro: Robert Downey Jr. azért elég messze van a rutinkodástól. Épp nemrég sikerült megnéznem az 1992-es Chaplint (amely még a drogos pokoljárás előtt készült), egyszerűen szenzációs alakítást nyújt benne, viszi a hátán az egész (kissé képeskönyv-ízű) filmet. De újabb alakításai közül is ki tudnám emelni a Scanner Darkly-t (jól hozza a figurát) és a The Soloist-ot (nem rajta múlt, hogy a film halvány lett).

A Soderbergh-Clooney-féle 2002-es Solaris pedig nagyon jó, érdemes megnézni.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2010.12.17. 14:55:39

@nikodémus: Persze, persze. Nem azt mondom, hogy rossz színész, sőt. Depp is meg Downey is kitűnő. De érdekes mód, pont a kábítószerrel kapcsolatosan eljátszott karakter jelenti szerintem a vesztét mindkét színésznek. Downey Jr. pont a Scanner kapcsán kidolgozott szórakozottságot, lazaságot, hozza az utóbbi időben és számomra ez már kicsit hiteltelen. Depp-ről nem is beszélve (Félelem és...). Persze lehet, hogy a producerek elvárása is tükröződik ezeken az utóbbi alakításokon, de nekem nem ez számít.

gisss 2010.12.17. 15:35:44

@Nostro: Se Downey, se Depp karrierje nem úgy néz ki mint ami a vesztébe haladna;)
Nézd meg a Trópusi Vihart, ott nem azt a figurát hozta mint amit Sherlock-ként vagy Stark-ként.
(A Due Date-t nem láttam még, de ha megnézem, Downey miatt fogom.)

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2010.12.17. 15:58:44

@gisss: Na igen, vigyázni kell mit ír az ember.
Én a minőség oldaláról néztem. Azt is tudom persze, hogy én képtelen lennék arra amit ők tesznek (még mielőtt számon kérne valaki), de azt mindenki beláthatja, hogy a két említett színész sokkal többet tud annál mint amiket mostanság csináltak.
Értem én hogy a sok pénz után, még több pénz jön, de szerintem majd csak ráunnak arra is.

countrypecos 2010.12.17. 16:17:00

Alfonso Cuarón? Juhúúúú!!! :) Várom ezt is. :) A történet is jónak hangzik, szereplők is faszák lesznek. No, csinálják, csak csinálják! :)
süti beállítások módosítása