Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Arthur 3 - A világok harca (Arthur et la guerre des deux mondes)

2010.12.28. 22:16 koimbra 1 komment

Luc Besson inváziós filmet készített. Ennek hallatán talán többen fel is kapják a fejüket, hiszen a francia rendező-forgatókönyvíró-producer ugyan mostanában nem sok maradandó filmhez adja a nevét, de azért már bebizonyította, hogy képes tömegeket szórakoztatni (pl. Az ötödik elem). Az Arhur és a villangók harmadik részében ugyanis az előző felvonásokban megismert Maltazár hódító terveket szövöget, ehhez pedig rendelkezésére áll egy nagyobb sereg is. Besson saját gyerekkönyvbe alapján dolgozott, a franchise első része még nagyszerű mesének bizonyult, a folytatás azonban annál rosszabbra sikeredett, A világok harca címre hallgató befejező felvonás pedig valahol a kettő között van. Ebben az epizódban már nem a villangók világában járunk, hanem a Földön, konkrétan abban a városkában és környékén, ahol Arthur nagyszülei éldegélnek. Az alkotás ugyan pörög és a legtöbb eseteben sikerül viccesnek lennie, de sok olyan pillanat, jelenet van, ahol 10 évesek vagy e kor alattiak élvezhetik igazán a látottakat. Már az Adéle és a múmiák rejtélyében is néhol úgy érződött, hogy túlságosan is gyerekes, remélhetőleg észbe kap Besson és a későbbiek folyamán olyan produkciókat próbál készíteni, amit kicsik és nagyok egyaránt tudnak kedvelni. Az Arthur 3 fő pozitívuma, hogy szépen fest, az animációs részek is kitűnőek. A Star Wars-os poén sem rossz, de annyiszor idézték már meg George Lucas klasszikusát különféle művekben, hogy talán e helyett valami mással is előrukkolhattak volna. 50 %-ot adnék erre a részre.

Címkék: iromány sequel 50 % arthur es a villangok arthur és a villangók 3

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr692545023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.12.29. 10:10:48

Az első rész nagyon aranyos mese volt. A másodikat lehúztátok egy kritikában, így már meg sem néztem. Ezzel még nem tudom, mit kezdjek, félek, hogy a második rész nélkül fogyaszthatatlan, ahhoz meg már nincs ingerenciám.
süti beállítások módosítása