Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A tavalyi év áttörő alakításai

2011.01.01. 21:00 koimbra 15 komment

Feltűntek már néhány filmben, biztosan fel is figyeltetek már rájuk, talán azért, mert olyan jól játszottak, esetleg azért, mert harmatgyengék voltak. Ám néhányan 2010-ben előléptek az árnyékból, megmutatták magukat és gyakorlatilag piros nyíl lógott a fejük felett, hogy rájuk érdemes lesz odafigyelni a közeljövőben is. Mert tehetségük (vagy anti színészi képességeik) nem csak pár milliós alkotásban fog megnyilvánulni, hanem olyan produkcióban is szerepet kapnak, amelyet rengetegen fognak látni. A tavalyi évben (szerintem) ők szolgáltak áttörő alakítással, amely után nagyobb figyelmet kaptak és jó úton haladnak, hogy nagy sztárokká váljanak. (A felsorolás nem teljes, vannak néhányan, akik lemaradtak.)

Emma Stone-ról sok srác/férfi mondta már eddig is, hogy van kisugárzása, igazán szép és jó lenne, ha már végre adnának neki egy igazi főszerepet. Játszott a Superbadben, színre lépett a Zombielandben, ám a Könnyű nőcskében végre ő állhatott a középpontban és sikerre vitte a produkciót. Ráadásul a Pókember filmben Gwen Stacy-ként tündökölhet.

Andrew Garfield a Boy A drámában és a Doctor Parnassusban bizonyíthatott, idén A közösségi hálóban végre nagyobb sikert is elérhetett. Sőt, megkapta a Pókember főszerepét, ami után már tényleg el kell rontania valamit, hogy ne álljanak elé olyan ajánlatokkal, amelyekkel beléphet a szupersztárok világába.

Mia Wasikowska felbukkant Az ellenállókban és az Amelia - Kalandok szárnyán filmben, a világ igazán az Alice Csodaországban fantasy kapcsán véshette emlékezetébe a nevét. Tim Burton rendezése 1 milliárd dollárt termelt a kasszáknál. Wasikowska azonban kanyarodott el a nagyobb költségvetésű alkotások irányába, inkább továbbra is marad a drámáknál, illetve a kisebb produkcióknál.

Rooney Mara a Rémálom az Elm utcában feldolgozásban menekülhetett Freddy elől, amivel el se kerülhette, hogy rávetüljön a reflekorfény, majd néhány percre A közösségi hálóban is játszott. David Fincher figyelmét nem kerülte el az ifjú hölgy és felkérte, hogy legyen az amcsi Lisbeth Salender.

Hailee Steinfeldet több ezer jelentkező közül választották ki A félszemű westernbe. Ha Coenék figyelmét elnyerte a lány tehetsége, biztosak lehetünk benne, hogy mások is felfigyelnek rá. Főleg, hogy a film csak eddig 70 millió dollárt hozott és a díjszezonban is sokat fogjuk hallani a film és Steinfeld nevét.

Noah Ringer Az utolsó léghajlítóval érhette volna el, hogy felfigyeljenek rá, ám M. Night Shyamalan fantasyjét ott szidták, ahol csak tudták és bizony Ringer alakításától sem voltak elájulva. Mindenesetre arra jó volt, hogy tömegek előtt mutatkozzon, hiszen a 318 millió dollár azt mutatja, hogy sokan ültek be a produkcióra. És még a Cowboyok az úrlények ellen sci-fi westernbe is bekerült, bár ott nem ő lesz a főszereplő.

Jaden Smith jó családba született. Ha valakinek az apja sztár a zenei és a filmes életben, akkor könnyen előfordulhat, hogy ő is hamarosan a rivaldafényben találja magát. Smith játszott A boldogság nyomában drámában, illetve az Amikor megállt a Föld sci-fiben, a Karate kölyök remake-ben azonban már övé lett a főszerep és szép eredményeket ért el a film.

Anna Kendrick mellékfiguraként játszhatott az Alkonyat franchise-ban, azonban az Egek ura után felfelé ívelhet karrierje, mivel a film nem csak szépen gyűjtögette a milliókat, de egy Oscar nominációt is hozott a fiatal színésznőnek.

Garrett Hedlund többek között a Trójában, a Négy tesóban és az Eragonban is volt benne, a Tron folytatásában azonban a trükkök és a zene mellett övé volt a főszerep.  Bizonyára több producer  érdeklődését is felkeltette és megkörnyékezták néhány ajánlattal. Mellette Olivia Wilde domborított, aki éppen azon van, hogy a mozi világát is meghódítsa és jó úton halad, hiszen a Cowboyok az űrlények ellen is komoly figyelemre számíthat.

Logan Lermant láthattuk a Gamerben és a 23-as számban is, mielőtt leszerződött a Villámtolvajra. A film franchise-nak indult, ám egyelőre a folytatást nem jelentették be, a 226 milliós bevétellel úgy tűnik, hogy elégedettek a Fox fejesei. Lerman nem búsul, hiszen A három testőr új változatában ő játszhatja D'Artagnant.

Kodi Smit-McPhee-re csak egy kisebb csoport figyelhetett fel, hiszen se Az útra, se a Let Me Inre nem ültek be túl sokan (27 és 21 millió dollár), de alakítását erősen méltatták, remélhetőleg kap esélyt arra, hogy tömegek előtt bizonyíthasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr862553029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2011.01.01. 21:44:04

Mia Wasikowska-t én nagyon megszerettem, sztem egyedül miatta volt jó az Alice. Anna Kendrick-et pedig az Egek uráig utáltam, aztán meg is lepett hogy képes jól alakítani. :)

Dante McFarlane 2011.01.02. 00:58:29

Jó kis összeállítás, csak az a baj, hogy Chloe Moretz mintha hiányozna innen. Neki is voltak ám 2010-ben jó alakításai. Pl: Kick-Ass, Let Me In.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.02. 12:28:10

@Dante McFarlane: A Let Me Int alig látta valaki, a Kick-Ass sem volt kiemelkedő siker, talán ezért nem jutott eszembe. De majd jövőre, a Hugo Cabret filmben...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.02. 12:43:13

Ryan Reynolds a burried-ben, és a Nine-ban, de azt nem tom nem e 2009-es. sztem ő is kiemelkedő idén.

Elanor_ 2011.01.02. 12:45:52

meg egy szavazat Moretznek :)

es ne feledjetek Sam Rockwellt (a Moont nalunk 2009 december 31-en mutattak be, szoval a 2010-es legjobb alakitasokhoz sorolom)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.02. 12:46:10

@doggfather: Olyan színészeket próbáltam összeszedni, akik még nem arattak nagyobb sikert és igazán csak tavaly játszottak olyan filmekben, amelyet sokan néztek. Reynolds már előtte is ismert volt, sőt...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.02. 13:16:35

@koimbra: Igaz, de főleg a kockahasával és nem azzal, hogy játszani is tud, nem?

Így gondoltam, hogy ebből a szempontból neki is voltak áttörő alakításai, végre nem csak limonádéban mosolygott.

Alex Mahone 2011.01.02. 17:08:28

@Shyllard: az Alice sose volt jó :D

Igaz, hogy áttörő alakítások, de semmiképp nem a legjobbak. Sőt, innen szerintem csak Stone, Garfield (ez a srác nagyon nagyot alakított a Közösségi hálóban) és Smit-McPhee alakítása tetszett, a többi inkább csak... volt.

@doggfather: szerintem ő A kilencekben villantott színészetet, az pedig már három éves - igaz én is csak most láttam, és az állam is leesett tőle.

Még egy Moretznek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.02. 17:41:14

@Alex Mahone: 3 éves?!
Akkor tényleg nem itt a helye...

Alex Mahone 2011.01.02. 18:26:20

@doggfather: nem az a gáz, hanem hogy itt nálunk még mindig nem adták ki DVD-n sem...

ErEr 2011.01.03. 10:18:20

Emma Stone? Repedfazék hang, halál átlag sőt az alatti megjelenés. Ne tévesszen meg hogy egy halom vérprofi még ebből is tud látványos műanyag nőt faragni X idő alatt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.03. 11:15:40

@Alex Mahone: Ahogy, sajnos, sok mást sem...

nem tudom megérteni, hogy miért is nem jelenik meg itthon szinte semmi dvdn...

Dante McFarlane 2011.01.03. 19:23:40

@koimbra: ,,A Kick-Ass sem volt kiemelkedő siker" ???
Én úgy tudom hogy siker volt. Moretz-et pedig az emberek szerették:D
Jah, és még Mark Strong is érdemelne egy-két szót, vagy az a Tatum gyerek.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.03. 20:27:31

@Dante McFarlane: Nem bukott, de nem volt kiemelkedő siker. Moretz pedig talán kimaradt, de úgy vélem, hogy majd idén lesz csak igazán ismert.
Mark Strong és Channing Tatum miért? Nekik nem a tavalyi év volt a áttörő alakításuk.

Alex Mahone 2011.01.05. 15:47:29

@ErEr: a repedt fazék hang adja a báját :)
süti beállítások módosítása