Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Oscar-díjas rendező filmet készít az Amerikai istenek könyvből

2011.03.28. 14:02 koimbra 8 komment

Neil Gaiman a Digital Spy oldalnak árulta el, hogy az Amerikai istenek regényéből film fog készülni, a jogok már elkeltek és szeretne részt venni a produkció elkészítésében, tanácsival segítené a rendezőt.

"Operatőrünk már van és egy rendező is a fedélzeten tartózkodik, aki nagy zseni és sok-sok Oscarja van. Úgy hat vagy hét éve szeretett bele a történetbe, újra és újra megpróbálja összehozni a filmet, nem adja fel és ez nagyon szimpatikus nekem." - mondta Gaiman

A regénye története: Mike Ainsell három évet töltött börtönben, ám a sorscsapások ezzel nem értek véget számára. Szabadulása előtt néhány nappal a felesége és a legjobb barátja meghal autóbalesetben, így azután első útja a temetésre vezet. Útközben találkozik egy furcsa idegennel, aki Szerda néven mutatkozik be, és munkát kínál Mikenak. A büntetett előéletű férfinak nincs más választása: elfogadja az ajánlatot, nem sejtve, hogy ezzel különös, természetfölötti események sodrába kerül. Fokozatosan derül fény Szerda sötét tervére, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet felszíne alatt különös háború dúl, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke...Az Amerikai isteneket, nem sokkal a megjelenése után az ÉV KÖNYVÉNEK választotta többek között a Washington Post, a San Francisco Chronicle, a Denver Post és az Amazon.com is."Az Amerikai istenek oldalain rettegés és nemesszívűség, varázslat és áldozat, bölcsesség és rejtély, megtört szívek és mély érzések forgataga bontakozik ki a mesteri meseszövésből. " Peter Straub"Eredeti, lebilincselő és minden ízében újszerű - bizarr és szürreális utazás keresztül az Egyesült Államokon, ahol az út menti látnivalóknál csak maguk az utazók különösebbek. " George R. R. Martin"Neil Gaiman egyedülálló látásmóddal és kimeríthetetlen képzelőerővel megáldott író. (libri.hu)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr262778698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FayeFaye 2011.03.28. 17:01:01

Neil Gaimennek nincs egy szalvetara vetett bevasarlolistaja, aminek ne vette volna meg valaki a megfilmesitesi jogat, szerencsere ritkan jon ossze.

Mese92 2011.03.28. 17:16:53

Ezt a könyvét nem olvastam, de a legtöbbet már igen. Jó írónak tartom, bár néha az alapötlet sokkal jobb, mint ahogyan kivitelezi (pl. Coraline) és a Csillagpor is jobban sikerült filmben, mint könyvben.

mr.roper 2011.03.28. 22:14:36

ez a zseniális rendező csak nem Terry Gilliam?Mert akkor blockbuster lesz.:-)

vrango 2011.03.29. 09:40:06

Gaiman egyik legjobb könyve szerintem (bár sokat nem olvastam Tőle...) - nekem dedikált példányom van ;)

A sok-sok oszkáros rendező meg talán Ridley Scott? Mintha Ő nyilatkozta volna még régen, hogy van egy SF, amit régóta meg akar csinálni...

Mese92 2011.03.29. 10:07:06

Nekem a Sosehol a kedvencem tőle. A BBC ezer éve készített belőle egy cikis mini sorozatot. Sokkolt.

FayeFaye 2011.03.29. 12:35:23

@Mese92: A BBC nem a konyvbol keszitett minisorozatot, Gaiman eredetileg forgatokonyvnek irta a BBC-nek. Aztan ot is sokkolta, hogy a kis koltsegvetes miatt mi lett belole, es megirta regenynek. Egyebkent en kedvelem a teves verziot is, kicsit persze gagyi, de van egy szokasos BBC-s baja.

Mese92 2011.03.29. 15:13:38

@FayeFaye: Tisztában vagyok vele, csak fölösnek éreztem hozzá írni.

Mese92 2011.03.29. 15:14:40

@FayeFaye: De szeretem én is a BBC-t, a Galaxis Útikalauz Stopposoknak tetszett, a mostani Sherlockot pedig imádom tőlük.
süti beállítások módosítása