Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Isten városa rendezője filmet készít Onassisről

2011.04.19. 16:39 koimbra 1 komment

Fernando Meirelles, a Vakság (Blindness) rendezője filmet készít Aristotle Onassisről, a forgatókönyvet Braulio Matovanira bízta, akivel az Isten városa  (City of God) alkotáson is közreműködött. A direktor az életrajzi filmet a Keresztapa irányába szeretné eltolni, amelynek középpontjában maga a görög hajómágnás állna.

Onassis beházasodott a Kennedy-családba, 1968-ban elvette Jacqueline-t, bár Robert Kennedy-nek ez egyáltalán nem tetszett. A két férfi között különösen ellenszenves volt a viszony, ráadásul Bobby még vizsgálatot is folytatott a görög nemzetközi ügyletei után, aminek eredményeképpen megtiltotta, hogy az Amerikában üzleteljen. A sok összeesküvés elmélet szerint Onassis szervezte meg a Bobby Kennedy-gyilkosság mögött és alaposan benne volt a keze a John Kennedy ellen elkövetett merényletben is. A film Peter Evans Nemesis című regényén alapján fog készülni.

Címkék: miújság életrajzihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr182840046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2011.04.19. 19:54:58

Rohadt jól hangzik, hiányzik már egy igazán jó életrajzi film :)
süti beállítások módosítása