Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hamarosan megjelenik Török Ferenc Szemle-díjas filmje, az Apacsok DVD-n

2011.05.12. 21:00 koimbra Szólj hozzá!

A hazai gyakorlattól eltérő módon, három héttel a mozis bemutató után, május 26-án a Katapult Film gondozásában a boltokba kerül Csányi Sándor és Szervét Tibor főszereplésével Török Ferenc Szemle-díjas filmje, az APACSOK  dupla-lemezes DVD-n, mely a film mellett tartalmazza a Radnóti Színház azonos című színdarabjának felvételét is, valamint egy albumot a Duna menti indiánok archív fotóiból.

A 42. Magyar Filmszemlével egy időben, május 5-én került a mozikba Csányi Sándor és Szervét Tibor főszereplésével Török Ferenc filmje, az APACSOK, mely kisvártatva meg is nyerte a Szemle TV-filmes kategória Fődíját, a Zsurzs Éva rendezői Díjat. A Kovács Krisztina és Bereményi Géza írásából készült művet Török Ferenc először színpadra alkalmazta, s az előadás évek óta nagy sikerrel fut a Radnóti Színházban.

Az 1956-os forradalom utáni passzív ellenállás különös módját választotta Horváth Imre, aki legjobb barátjával indián törzset alapított a Duna-menti Zebegényben. A népköztársaság által megtagadott nyugati civilizáció és apacs rezervátumok világa iránti érdeklődésük és szokásaik, kultúrájuk gyakorlása azonban hamar felhívta működésükre az állam figyelmét. A magyar apacsok furcsa szeánszairól, különös fegyvereiről és amerikai állampolgárokkal folytatott levelezéseikről naplót vezettek a titkosrendőrök. A törzs két vezetőjét pedig folyamatos megfigyelés alatt tartották, míg egy napon elég bizonyíték gyűlt össze államellenes tevékenységükről a kihallgatáshoz.
Élete első filmtervének szánja Horváth Imre unokája, Kishorváth ezt a nagyapja feljegyzései alapján megírt történetet a hatvanas évek magyar apacsainak életéről. Ám a támogatást elbíráló kuratóriumban van valaki, aki családja révén szintén érintett a témában. Ő pedig egészen máshogy emlékszik vissza a hazai folyóparti indiánok történetére, ezért Kishorváth mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot.
Az Apacsok című film a hazai gyakorlattól eltérő módon, három héttel a mozis bemutató után, május 26-án a Katapult Film forgalmazásában jelenik meg dupla-lemezes DVD-n, ajánlott fogyasztói ára 2.990 Ft lesz. A 16:9, 1.85:1 képarányú DVD-n lesz magyar és angol felirat is, valamint tartalmaz majd audiokommentárt Török Ferenccel, Bálint Andrással, Csányi Sándorral és Angelusz Iván producerrel. A két lemezes kiadványon a filmen, az előzetesen és a werk-en túl megtekinthetik a nézők a Radnóti Színház azonos című színdarabjának felvételét, egy fotóalbumot a Duna menti indiánok archív fotóiból, egy amatőr filmet az indiánokról illetve a HVG 30 című 30 perces kisfilmet, melyet Török Ferenc a HVG 30. születésnapja alkalmából rendezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr212899252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása