Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Digitálisan megváltoztathatják a Másnaposok 2-ben az Ed Helms arcán látható tetoválást

2011.06.09. 11:12 koimbra 11 komment

S. Victor Whitmill tetoválóművész még áprilisban azt sérelmezte, hogy a Warner az engedélye nélkül tette bele a Mike Tyson arcán látható tetoválását a Másnaposok 2-be. A filmben Ed Helms karaktere az átmulatott éjszaka után pont ugyanolyan tetkóval ébred, mint amilyen Tysonnak is van. Ezt az ábrát pedig Whitmill találta ki, állítása szerint hozzá tartozik és nem lehet csak úgy felhasználni. Az ügyvédei arra kérték a bírót, hogy akadályozza meg a film bemutatását, ami nem történt meg.

A tárgyalás időpontját 2012 február 21-re időzítették, habár Whitmill ügyvédei azt próbálják elérni, hogy augusztusra kerüljön át az időpont. A Warnernek sokkal jobb a februári időpont, mivel találtak megoldást a problémára. "Ha a felek nem tudnak megállapodni a vitás kérdésben, akkor a Warner nem szeretné tovább használni az állítólagos jogsértő tetoválást a film mozis pályafutása után.  A Warner digitálisan megváltoztatja és más tetoválással helyettesíti Ed Helms arcán látható ábrát. 2011 december elején jelenne meg a film házimozis forgalmazásban, ami elég időt biztosít a Warner számára, hogy változtasson a helyzeten, ha szükséges." 

A stúdió bizonyára osztott-szorzott és úgy vélte, hogy olcsóbb a digitális változtatás, mint a drága ügyvédek fizetése vagy esetleg a büntetés kiperkálása. Még az is lehetséges, hogy a tetoválóművész belátja, hogy nem szakíthat túl sokat és beéri valamiféle "ajándékkal", amit a Warner ad számára.

Címkék: per sequel hangover

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr982970063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2011.06.09. 11:25:59

De a tetkó kinézete a történet végén egy jó poént ad (ami ritka a filmben).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.09. 11:42:05

@Cucuminator: sztem is, nem is értem, miért nem eggyeznek meg vele, hisz a Másnaposokhoz Tyson hozzá tartozik...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.06.09. 13:11:03

A dolog már csak azért is érdekes, mert a film a százmillió dollárokat ezzel a tetkóval hozta. Talán pár milliós "sikere" ennek a rajznak is van az összegben. Igen, most majd a DVD-kiadásra megváltoztatják - de hogy is van az addig befolyt százmilliókkal? Azt lenyeljük?
A srác ügyvédei sem hülyék. Amúgy köszi az infót erről a szennyről - máshonnan sosem tudtam volna meg, hogy mi a tényállás jelenleg!

Alex Mahone 2011.06.09. 15:32:29

@Tom Bobb: a tetkónak semmi köze a film sikeréhez, viszont nem értem, miért nem vágnak hozzá pár ezer dolcsit, hogy elkussoljon most már a faszi. Ha bele kell nyúlni a lemezes kiadásba, akkor úgyis drágábban jönnek ki, plusz egy filmvégi poént is elcsesz.

Dean6 2011.06.09. 18:32:25

Végülis igaza van a csávesznek. És mire fogják kicserélni? Elég csak lekapni az aljából és már nem ugyan az.

FayeFaye 2011.06.09. 18:39:49

Erdekes, hallgattam egy eloadast arrol, hogy az IP mentes iparagak mennyivel jobban fejlodnek, mint azok, amiket szigoru IP szabalyok vedenek. Az egyik peldanak a tetovalo muveszeket hoztak fel, akik tul menok ahhoz, hogy levedessek a munkajukat, inkabb szbadon cserelgetik az otleteket. Ugy latszik van annyi penz, amiert nem kell olyan lazanak lenni.:)Lehet, hogy kifizetik, aztan innentol kezdve a studiok beperelnek minden tetkost, aki film idezeteket vagy karaktereket tetoval emberekre.

Shyllard 2011.06.09. 19:04:01

@FayeFaye: Egyetértek, mehetne itt ezerrel a pereskedés és sztem többet kaszálnának a stúdiók :P
@Tom Bobb: Minek szólsz a témához, ha 1.: Fingod sincs arról milyen ez a film és 2.: Valszeg nem is láttad?!?! Legalábbis ezt szűrtem le abból, h a tetkónak tulajdonítod a film sikerét... Persze nem mondom, h istenkirályság az egész, de ez a látatlanban való fikázás mindig úgy fel tudja baszni az agyamat....

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.06.09. 23:42:40

@Alex Mahone: @Shyllard: Minden bizonnyal félreérthetően fogalmaztam, elnézést kérek (a trolltól is)! Úgy értettem, hogy a film sikeres lett, moziban mutatták be, ez volt benne a tetkó, és röhej, hogy miután hozott párszáz milliót, a DVD kiadásra digitálisan szarakodnak majd, hogy elmondhassák: mi változtattunk!

Nem fikázok látatlanban, ha ez jött le, még egyszer bocs! Egyébként: relax, öcsi. :-)

COLT 2011.06.10. 18:47:55

A film szerintem így is úgy is szar, szóval tök mindegy, de attól még puff neki. Tyson meg negyven egynéhány éves korára annyira lecsúszott lett hogy már minden szarért perel? Oké, volt börtönben, kijött, felállt a padlóról (hellyel közzel) túlélte, kemény csávónak tartják, de azért nem unatkozhat ennyire...(pláne hogy a börtönben nem hivatalos források szerint szabályos kesztyűzésben egy rab kiütött, amit először elismert, később tagadott.)

COLT 2011.06.10. 21:27:42

@doggfather: Igen, utólag már leesett, de azért köszi:) Figyelmetlen voltam, de végül is mindegy hogy ki perel, a film egy bőrlehúzás volt, ami szegény volt a poénokban, és még a végét is el akarják basszantani. Na mindegy, ők tudják, az meg hogy ki perel végül ismarhaság, a tetkókat nem lehet jogvédetni szerintem,
süti beállítások módosítása