Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

4891 Hupikék Törpike rajongó döntötte meg az eddigi Guinnes rekordot

2011.06.27. 19:25 koimbra 9 komment

Az alábbi hírt kaptam az InterComtól

CULVER CITY, Kalifornia / BRÜSSZEL, 2011. július 25. – A Nemzetközi Törpnap alkalmából 11 városban megrendezett rekorddöntési kísérlet során új Guinness rekord született. A Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyszínen, 24 órán belül kategóriában jegyezték fel – jelentette be Marc Weinstock, a Sony Pictures Entertainment nemzetközi marketingrészlegének elnöke. A globális eseményt a Sony Pictures Entertainment és a Sony Pictures Animation szervezte, hogy így üdvözöljék a Hupikék törpikék 3D mozibemutatóját, melyre Magyarországon augusztus 25-én kerül sor.

A világ számtalan országában gyűltek össze a törprajongók, hogy megünnepeljék kedvenceik alkotója, Peyo születésnapját, és ehhez sokan törpjelmezt is öltöttek (fehér sapka, nadrág és cipő, kékre festett test). A Guinness World Records ellenőrei felügyelték a szigorú szabályok betartását, az ő nyilvántartásuk szerint a világ 11 nagyvárosában összesen 4 891 ember öltözött törpnek, hogy ezzel elhódítsa a Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyszínen 24 órán belül kategória bajnoki címét. Az eddigi rekordot 2 510 törpruhás ember tartotta.

A nemzetközi eredményhez brüsszeli, athéni, hágai, dublini, mexikóvárosi, panamai, varsói, moszkvai, johannesburgi, New York-i és londoni rajongók összefogására volt szükség.

A törpületes esemény híréhez Weinstock a következőket fűzte hozzá: „hátborzongató élmény, hogy ilyen sok rajongója jött el, és vett részt e törpénelmi fontosságú eseményen [A true fan moment in smurfs history]. A Guinness rekorddöntés a Törpnapon azt bizonyítja, hogy ezek a figurák fantasztikus vonzerővel bírnak, és nagyon sokan szeretik őket. „
 
Aleksandr Vypirailenko, a Guinness World Records hitelesítő bírója ehhez ennyit fűzött hozzá: “A szervezettség lenyűgöző volt: persze másképp nem is születhetett volna meg a globális eredmény. 11 város, mindegyikben sok száz előírásosan törpruhás rajongó – méghozzá egyszerre!  Mindenütt ugyanazokat a szigorú szabályokat alkalmaztuk, ugyanolyan körültekintően jártunk el, mint bármelyik más Guinness-kategória esetében. És most nem egyszerűen felülmúlták az eredeti eredményt, hanem eltiporták. “

A világ számos más pontján is voltak törpnapi meglepetések. A spanyolországi Malaga megyében található Júzcar, a világhírű andalúziai fehér falvak egyike kékre festve várta a nagy napot. Az Eiffel torony szomszédságában a Torcaderót életnagyságú (vagyis három alma magasságú) törpszobrok töltötték meg. Reykjavík főterén, Bogota nemzetközi repülőterén, Genf és Zürich forgalmas pontjain szintén törpfigurák tűnt fel. A híres tajvani Vörös Ház erre a napra Kék Házzá vált, és törpök költöztek be. Koppenhágában a vidámpark volt a helyszín, itt többek közt arcfestés és közös törptánc várta a rajongókat. Los Angelesben a Santa Monica Place-en gyűlntk össze a Peyo születésnapját ünneplők.

A Nemzetközi Törpnappal kapcsolatban további információt a www.GlobalSmurfsDay.com oldalon találhat.

A Hupikék törpikék 3D-ben kerülnek a filmvászonra a Columbia Pictures/Sony Pictures Animation élő szereplőket és animációt keverő családi vígjátékában, a Hupikék törpikék 3D-ben. Hókuszpók, a gonosz varázsló elüldözi falujukból a törpöket, akik egy varázslatos átjárón keresztül a mi világunkba, pontosabban a Central Parkba pottyannak. A törpök mindenképpen haza akarnak jutni, mielőtt Hókuszpók a nyomukra talál. A filmet Raja Gosnell rendezte, a producer Jordan Kerner volt.  A forgatókönyvet J. David Stem & David N. Weiss valamint Jay Scherick & David Ronn írta J. David Stem & David N. Weiss történetéből, amelyhez Peyo figurái és művei szolgáltatták az alapot.

A hupikék történetéről
A hupikék törpikék története –– 1958-ban kezdődött. Peyo először képregényformában készítette el őket, később vált belőlük tévé- és mozihős. Ám az elmúlt években számos más formában is megjelentek: CD-ik sok milliós példányban keltek el, játékfigurák, játékok és sok más ajándéktárgy modelljeivé váltak: több mint 3000 féle termék alapul a törpikéken, számos vezető márka és cég támaszkodik rájuk, hogy üzenetüket eljuttassák a világnak. A elképesztő törpök sikeréhez ezek is hozzájárultak.

Címkék: hupikék törpikék

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr763019706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása